Η Νοτοπούλου παρουσίασε τον συνδυασμό της με μπόλικο lifestyle και τον Γιώργο Μαυρίδη στο κοινό [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η Νοτοπούλου παρουσίασε τον συνδυασμό της με μπόλικο lifestyle και τον Γιώργο Μαυρίδη στο κοινό [εικόνες & βίντεο]

Η Κατερίνα Νοτοπούλου με τους υποψηφίους του συνδυασμού της / Φωτογραφία: InTime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με life style λάμψη, παρουσίες από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού και έχοντας πλήθος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό της, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου παρουσίασε χθες, Τετάρτη, τον συνδυασμό της.

Παρουσιαστής στην εκδήλωση ήταν ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ένας εκ των ομιλητών ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ενώ στο πλήθος εθεάθη και ο tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, γνωστός από την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών και τη συμμετοχή του στο Nomads.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με την Κατερίνα Νοτοπούλου / Φωτογραφία: InTime News
Στο πλήθος και ο Γιώργος Μαυρίδης / Φωτογραφία: thestival.gr

«Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης» υποστήριξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, παρουσιάζοντας τους 63 υποψηφίους με τον συνδυασμό της «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Την κυρία Νοτοπούλου, σύμφωνα με το thestival.gr, προλόγισαν ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο εργατολόγος, καθηγητής του ΑΠΘ Αρης Καζάκος.

Στο κοινό εκείνη την ώρα βρίσκονταν η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας.

Ο Σωκράτης Φάμελλος και η Ελευθερία Χατζηγεωργίου / Φωτογραφία: InTime News

Ενα ακόμη... «μαργαριτάρι»

Ξεκινώντας την ομιλία της η Κατερίνα Νοτοπούλου εκμυστηρεύτηκε στο κοινό μια προσωπική στιγμή, που όπως είπε την καθόρισε.

«Δεν σας κρύβω πως μία στιχομυθία με τη μητέρα μου, πριν μερικά χρόνια με καθόρισε. Σε μία σκληρή στιγμή της ζωής μου η μητέρα μου, μου είπε: "Αποφάσισε εάν θα είσαι χρήσιμη ή εάν θα σε καθηλώσει". Αποφάσισα να είμαι χρήσιμη» τόνισε.

Σύμφωνα με το thestival, αμέσως μετά η κυρία Νοτοπούλου εκστόμισε μια, κάπως, δυσνόητη φράση υποστηρίζοντας ότι «θέλω να κάνω δουλειά όχι κουμάντο. Δε με ενδιαφέρουν φωτογραφίες με το διάσημο του δημάρχου».

Φωτογραφία: InTime News

«Παπαγεωργόπουλοι και Ψωμιάδηδες βγήκαν από το χρονοντούλαπο»

Στη συνέχεια η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε επίθεση προς το... παρελθόν:

«Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την πόλη, κουρασμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, νεοσυντηρητικές και φοβικές φωνές θέλουν να φέρουν την πόλη στις σκοτεινές, γι’ αυτή δεκαετίες του 1990 και του 2000. Οι Παπαγεωργόπουλοι και οι Ψωμιάδηδες που βγήκαν από το χρονοντούλαπο της πόλης προσπαθώντας να αναγεννηθούν ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να προχωρήσουμε τη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με τη νέα γενιά στο τιμόνι της πόλης και την πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων που αφιέρωσαν τη ζωή τους στα κοινά με ανιδιοτέλεια. Η πόλη δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και δε θα γυρίσει πίσω στην εποχή του τίποτα», σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

O παρουσιαστής - ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης / Φωτογραφία: InTime News

«Είμαι περήφανη που δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι»

Η υποψήφια για τον δήμο της Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά, αναφέρθηκε στην «παράδοση» των πολιτικών τζακιών και σε εκλεκτούς του παρελθόντος, υποστηρίζοντας ότι νιώθει περήφανη που η ίδια είναι αυτοδημιούργητη.

«Όλοι εμείς θέλουμε την αλλαγή στην καθημερινή μας ζωή, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας, στη ζωή μας. Και γνωρίζουμε ότι μόνο στους εαυτούς μας μπορούμε να πιστέψουμε πια, όχι στα πολιτικά τζάκια, όχι στους εκλεκτούς του παρελθόντος. Και ξέρετε κάτι; Είμαι πολύ περήφανη που δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι. Ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη γνωριζόμαστε καλά και η ιστορία του καθενός είναι γνωστή» είπε η κυρία Νοτοπούλου και προσέθεσε:

«Κάποιοι άλλοι αναπαράγουν την οικογενειακή πολιτική τους επαγγελματική σταδιοδρομία, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύτηκαν και εκμεταλλεύονται το λαϊκό αίσθημα για να το ξεχάσουν στη συνέχεια, κάποιοι άλλοι ξέχασαν από που προέρχονται, κάποιοι άλλοι εγκατέλειψαν τον αγώνα και τους πολίτες. Εγώ, εμείς, τη σύγκριση δεν τη φοβόμαστε. Άλλοι φέρουν στο βιογραφικό τους τραμπουκισμούς, ρουσφέτια, παλινωδίες, απραξία. Εάν αυτά είναι ότι έχουν να επιδείξουν στην πόλη εγώ μιλάω με τα πεπραγμένα μου. Εμείς μιλάμε με τους αγώνες μας όπως μιλούσαμε πάντα και σήμερα δίνουμε το μεγαλύτερο αγώνα για την πόλη μας! Σήμερα δίνω τον αγώνα γι αυτό που μας αξίζει. Είμαι περήφανη γιατί εμένα σόι μου είναι η γενιά μου και μαζί θα προχωρήσουμε για μία νέα Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Χρήστο Γιαννούλη / Φωτογραφία: InTime News

Ανάπτυξη, αλληλεγγύη, δημοκρατία

Η Κατερίνα Νοτοπούλου υποστήριξε ότι το πρόγραμμά της για το μέλλον της Θεσσαλονίκης βασίζεται σε τρεις αρχές: ανάπτυξη, αλληλεγγύη, δημοκρατία.

«Η υποψηφιότητά μου ενώνει τη κοινωνία της Θεσσαλονίκης γι’ αυτό επιλέξαμε το ‘μαζί’. Εμείς δεν εξυπηρετούμε τη ματαιοδοξία, το διχασμό και τα συμφέροντα κάθε ομάδας που κρατούσε την πόλη στάσιμη για δεκαετίες. Στο ‘μαζί’ κρύβεται η δύναμη μας, διότι δεν είναι σύνθημα, είναι αξία», δήλωσε, σύμφωνα με το thestival.gr.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε στο έργο της ως προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ως υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, ενώ επέκρινε προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, εξαιρώντας ωστόσο τη διοίκηση Μπουτάρη.

«Η πόλη μας πέρασε μια μεγάλη περίοδο φοβικότητας. Την εγκλώβισαν σε συμπλέγματα που δεν της επέτρεπαν να διεκδικήσει με δυναμισμό τον ρόλο που της αντιστοιχεί: Σημαντικό Κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συγκοινωνιακός, εμπορικός, ενεργειακός κόμβος. Οι δημοτικές διοικήσεις, πριν από τη σημερινή, σημαδεύτηκαν από κακοδιαχείριση, καταχρήσεις, υπεξαιρέσεις και πλήρη έλλειψη σύγχρονου οράματος για την πόλη. Τα τελευταία χρόνια ήρθε αέρας ανανέωσης στην πόλη, η Θεσσαλονίκη γύρισε σελίδα, και εμείς βάλαμε πλάτη στην προσπάθεια αυτή. Ωστόσο μένουν να γίνουν ακόμη πολλά», είπε.

Φωτογραφία: InTime News

Σε πέντε άξονες το πρόγραμμα της Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έθεσε και τις προτεραιότητες της, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε μία πόλη πραγματικά καθαρή, με πράσινο και περιαστικές καλλιέργειες. Έχουμε δύο σημαντικούς φυσικούς πόρους στην περιοχή μας: το Θερμαϊκό και το Σέιχ Σου. Χρειαζόμαστε μία πόλη αποτελεσματική των πραγματικών αναγκών των πολιτών. Με δράσεις πού θα ακτινοβολούν στην Ευρώπη. Με νέα τοπόσημα που θα κάνουν την πόλη ελκυστική, με ενιαίο παραλιακό μέτωπο, με μία βιομηχανία νέου τύπου, με δομές πρόνοιας».

Όπως είπε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, το όραμά της για την πόλη βασίζεται σε πέντε άξονες:

1. Θεσσαλονίκη δημοκρατική και προοδευτική: «όπου η βία κι ο φασισμός, η πατριδοκαπηλία κι ο εθνικισμός δεν θα έχουν θέση. Για μια πόλη που μάχεται για τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της».

2. Θεσσαλονίκη δίκαιη και συμμετοχική – Θεσσαλονίκη της αλληλεγγύης: «όπου όλοι οι πολίτες απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, σε αγαθά και στο δημόσιο χώρο. Μία Θεσσαλονίκη που θα σέβεται και θα υποστηρίζει τα ΑμεΑ, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους άστεγους, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τους lgbtq, ηλικιωμένους, τους άνεργους, φτιάχνοντας δίχτυ δομών κοινωνικής προστασίας, Μία πόλη προσβάσιμη. Προτεραιότητα μας η αντιμετώπιση της αστεγίας. Αυτό είναι ηθική δέσμευση». «Για εμάς η γνώμη του πολίτη μετράει, όχι των οργανωμένων συμφερόντων. Δημοψηφίσματα και συμμετοχικός προυπολογισμός. Τα θεσμοθετήσαμε και είναι η ώρα να γίνουν πράξη», είπε.

3. Θεσσαλονίκη κλιματικά φιλική, καινοτόμα και ασφαλής: «η Θεσσαλονίκη δεν παρουσιάζει καλή εικόνα, χρειάζεται σχέδιο για να γίνει έξυπνη πόλη, με ποιότητα ζωής, πράσινο και ανακύκλωση με δημιουργία διακριτών ρευμάτων στην πηγή. Με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Με δομές ηλεκτροκίνησης και ενεργειακή αυτονομία. Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τις βασικές υποδομές και λειτουργίες για τη δική μας ‘κυκλική πόλη’, με μειωμένα δημοτικά τέλη. Γιατί μια πόλη χωρίς σκουπίδια είναι μία φθηνή πόλη. Η κυκλική Θεσσαλονίκη είναι η Θεσσαλονίκη του 2020». Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων και δημοτικών ενεργειακών πάρκων, για να εξασφαλίζεται η δωρεάν ενέργεια στους φτωχότερους και η μείωση των εξόδων του δήμου. Δεσμεύτηκε επίσης να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα του νερού. «Ο Δήμος έχει ευθύνη για τα αδέσποτα. Μία ευθύνη που την έχει ξεχάσει. Ας φανταστούμε ένα δημοτικό καταφύγιο όπου θα απασχολούνται οι άστεγοι, θα υπάρχει πρόγραμμα στείρωσης και προώθησης της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων», είπε.

4. Θεσσαλονίκη με αναζωογονημένες γειτονιές: Πόλη με χωροταξική και οικιστική οργάνωση, όπου η σπουδαία αρχιτεκτονική κληρονομιά πρέπει να συνυπάρξει με τις σύγχρονες υποδομές κι υπηρεσίες. «Σας θυμίζω τη μάχη που ξεκίνησε από την ανοιχτή πόλη γιατί άλλοι δημιουργούσαν τρύπες αφήνοντας σπουδαία σχέδια στα χαρτιά ή στα συρτάρια και τις άφηναν ανοιχτές διαλύοντας την αγορά, ξηλώνοντας την ιστορία της πόλης και δίνοντας δισεκατομμύρια σε έργα που δεν τελείωναν ποτέ ή δεν γίνονταν ποτέ. Δεν θα ξεχάσει η πόλη την υποθαλάσσια και τα λεφτά που μας χρέωσαν. Εμείς κλείσαμε τις τρύπες τους και θα έχουμε και μετρό και αρχαία. Και Πλατεία Διοικητηρίου. Ζητούμενο είναι η προστασία και η προβολή των οθωμανικών μνημείων. Χρειαζόμαστε μια Θεσσαλονίκη όπου οι γειτονιές έχουν ταυτότητα, επαρκή φωτισμό και πράσινο. Χρειαζόμαστε ποιότητα και ασφάλεια στη ζωή μας. Είμαι ψυχολόγος και γνωρίζω καλά πως αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι να νιώθουν καλά και ασφαλείς. Και ασφαλής νιώθει κανείς σε γειτονιές με ζωή και φως. Σε γειτονιές που είναι ζωντανά κοινωνικά κύτταρα»

5. Θεσσαλονίκη δημιουργική, παραγωγική, εξωστρεφής: Πυλώνες πολιτισμός, αθλητισμός, νεολαία, τουρισμός, καινοτομία, επιστήμες. «Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει καλλιτεχνούπολη αντί να διώχνει ή ακόμα χειρότερα να κυνηγά τους καλλιτέχνες της, είτε αυτοί είναι οι μουσικοί του δρόμου είτε κάνουν γκράφιτι. Τη στιγμή που άλλοι καταγγέλλουν την έκφραση ως αταξία εμείς λέμε δώστε χώρο στους ανθρώπους της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη τα άδεια κτίρια μπορούν να στεγάσουν ζωές. Να αποτελέσουν τη στεγαστική πολιτική του Δήμου ή κοιτίδες για νεοφυείς επιχειρήσεις. Όταν η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε οικογένεια, ο Δήμος οφείλει να δώσει χώρο και υποδομές σε καλλιτέχνες, επιστήμονες, επαγγελματίες που θα τους βοηθήσουν να κάνουν το όνειρό τους πράξη. Όφειλεί να ακούσει και τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες οδηγούς», τόνισε.

«Η Θεσσαλονίκη από φτωχομάνα γίνεται ηγέτιδα δύναμη»

«Τα δικά μας σχέδια δε περιορίζονται σε αναπλάσεις πού ήδη δρομολογήσαμε και γίνονται (ανάπλαση ΔΕΘ, δυτικής εισόδου, ντεκ στην παραλία, νοτιοανατολικής εισόδου, πλατείας Ελευθερίας). Τα δικά μας σχέδια χωράνε μόνο σε ένα νέο όραμα για μία νέα Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη από φτωχομάνα που διώχνει τα καλύτερα παιδιά, γίνεται ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και τη Νοτιονανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι το όραμά μας. Και αυτό είναι ένα άλλο όραμα. Και όσοι σνομπάρουν τα Βαλκάνια γιατί επιθυμούν τη Θεσσαλονίκη περίκλειστη πόλη χωρίς υποδομές, τη Θεσσαλονίκη που οι ίδιοι καθήλωσαν στη μιζέρια ενός κακέκτυπου συμπρωτεύουσας τους διαβεβαιώ από αυτό εδώ το βήμα, η Θεσσαλονίκη δε γυρνά πίσω. Η Θεσσαλονίκη προχωρά γιατί προχωράμε μαζί», ανέφερε η κ. Νοτοπούλου.

Παράλληλα, όπως είπε, στόχος της είναι «μια Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολητικό χαρακτήρα, μια Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή μητρόπολη, μια Θεσσαλονίκη που θα τη φτιάξουμε μαζί και θα είναι αλλιώς γιατί θα ακούει πρώτα από όλα τις ανάγκες των ανθρώπων της, τις δικές μας ανάγκες».

Αναλυτικά οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:

Κεντρικό ψηφοδέλτιο:

1. Benozilio Levi
2. Αγαθαγγελίδου Μαρία
3. Αλεξίου - Στυλιάδη Δήμητρα
4. Αλεξόπουλος Θανάσης
5. Αντωνίου Πηνελόπη
6. Αρβανιτίδου Μαρία
7. Αρβανιτίδου Όλγα
8. Βακουφτσή Βάσω
9. Βάντσιος Κώστας
10. Βαταμίδου Βάσω
11. Γεωργιάδης Παναγιώτης
12. Γούλιαρου Αθηνά
13. Γούναρη Ηλία
14. Γρίμπας Χρίστος
15. Διβάρης Γιώργος
16. Εφραιμίδης Κώστας
17. Ζαρίφης Τάσος
18. Ιατρού Νίκος
19. Καδηγιαννάκη Ζηνοβία
20. Καλφακάκου Ρία
21. Καραγιάννης Μιχάλης
22. Καργάκης Στέφανος
23. Κατσάλη Φωτεινή
24. Κατσαρός Ανδρέας
25. Κατσίκης Βασίλης
26. Κεραμίδας Παντελής
27. Κερασίδου Κέλλυ
28. Κετογλίδου Δέσποινα
29. Μάκιου Ειρήνη
30. Μπατσίουδης Στέλιος
31. Μπίμπασης Φώτης
32. Μπουφίδης Σταύρος
33. Παπακυριακόπουλος Γιάννης
34. Παπανικολάου Αθηνά
35. Παππάς Πέτρος
36. Πεχλιβανίδης Χάρης
37. Ράγκος Νίκος
38. Ρανέλλα Γιούλη
39. Σιωμάδης Βασίλης
40. Σκέντος Γιώργος
41. Σμαρόπουλος Στέργιος
42. Σταμάτης Κωνσταντίνος
43. Στεφανή Όλγα
44. Τρανός Τριαντάφυλλος
45. Τσίφκας Στέφανος
46. Φανταράκη Ελευθερία
47. Φιριπή Βούλα
48. Χαρίσης Θέμης
49. Χατζητρύφωνας Νίκος
50. Χατζόπουλος Δημήτρης
51. Χεκίμογλου Ευάγγελος
52. Χριστοδούλου Μανώλης

Υποψήφιοι για τις κοινότητες:

1. Απότσος Πέτρος
2. Βοζίκης Χρήστος
3. Γκρίζου Μαρία
4. Δαγλιλέλη Ιωάννα
5. Κανάρας Κώστας
6. Κοντογεώργη Ευγενία
7. Κοντολετζίδου Δωροθέα
8. Μασούρας Δημήτρης
9. Παϊπούρογλου Νίκος
10. Χλωρίδου Χλόη
11. Χούσος Γιώργος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ