Αλλαξαν πορεία, κάνουν «χρυσές» δουλειές: Ο πληροφορικάριος που έγινε «κυνηγός» τρούφας, ο πιανίστας ελαιοπαραγωγός [βίντεο] - iefimerida.gr

Αλλαξαν πορεία, κάνουν «χρυσές» δουλειές: Ο πληροφορικάριος που έγινε «κυνηγός» τρούφας, ο πιανίστας ελαιοπαραγωγός [βίντεο]

Ο Δημήτρης Δημόπουλος από πληροφορικάριος έγινε «κυνηγός» τρούφας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γεύσεις και οι μυρωδιές από πεντανόστιμα φαγητά πλημμύρισαν το λιμάνι της Πάτρας, για την έκθεση Regional Agenda- Κερνάμε Ελλάδα μαζί με το Φεστιβάλ Μεσογειακής Γαστρονομίας.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες εκθέτες πολλοί νέοι άνθρωποι που μέσα στην οικονομική κρίση αποφάσισαν να κάνουν επαγγελματική στροφή 180 μοιρών κι έτσι να σταθούν στα πόδια τους και να κάνουν «χρυσές» δουλειές καλλιεργώντας και παράγοντας καινοτόμα προϊόντα. Ανάμεσά τους μια φιλόλογος και ένας χημικός, που καλλιεργούν αρώνια, ο πιανίστας που παράγει ελαιόλαδο, αλλά και κάποιος που σπούδασε πληροφορική, αλλά πλέον είναι ανιχνευτής τρούφας.

Ιωάννα Αλετρά: Η φιλόλογος που καλλιεργεί αρώνια

Η Ιωαάννα Αλετρά είναι Φιλόλογος και ο σύζυγός της Παναγιώτης Καρβουνιάρης είναι Χημικός. Το 2013 και όταν είδαν πως τα σύννεφα της οικονομικής κρίσης είχαν εγκατασταθεί για τα καλά πάνω από την χώρα μας αποφάσισαν να αφήσουν τις δουλειές τους και να ασχοληθούν με την αρώνια. Έτσι δημιούργησαν μία οικοτεχνική μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης του καρπού της αρώνιας σε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φυσικό χυμό, τσάι και λικέρ

Δημήτρης Δημόπουλος: Ο πληροφορικάριος που έγινε «κυνηγός» άγριας τρούφας

Ο Δημήτρης Δημόπουλος σπούδασε πληροφορική αλλά μέσα στην κρίση αποφάσισε να αλλάξει επάγγελμα. Έγινε ανιχνευτής τρούφας καταφέρνοντας να ενώσει την αγάπη του για το βουνό με τον βιοπορισμό και την ανατρεπτική ζωή του με ένα από τα πιο γκουρμέ συστατικά ενός ψαγμένου πιάτου, ετοιμάζεται να... ταξιδέψει τις τρούφες του στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού, αυτή τη φορά συσκευασμένες σε ωραία βάζα με το όνομα «ύδνον» - δηλαδή την αρχαιοελληνική ονομασία της τρούφας- , με το άρωμά τους να δίνει άλλη διάσταση σε λάδια, βούτυρα ακόμη και... αλάτια.

Αναστάσιος Σπηλιωτόπουλος: Ο πιανίστας που παράγει ελαιόλαδο

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια τα δάχτυλα του Αναστάσιου Σπηλιωτόπουλου ακουμπούσαν μόνο τα πλήκτρα του πιάνου. Τώρα όμως πιάνουν τις ελιές και τα προϊόντα της. Καθώς με τον αδερφό του-επίσης μουσικό- ανέλαβαν την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα τους που είναι ελαιοτριβείο στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Κωνσταντίνος Μπινιέρης: Από ηλεκτρονικός, βιολογικός καλλιεργητής ροδιών

Ο Κωνσταντίνος Μπινιέρης μαζί με την σύζυγό του Πάττυ Πετροπούλου άφησαν την πόλη για να βρουν το… ρόδι. Φύτεψαν με τα ίδια τους τα χέρια 30 στρέμματα με ροδιές, τα φροντίζουν καθημερινά και εκείνα τους το ανταποδίδουν, δίνοντάς τους καθαρούς καρπούς, γεμάτους με τη δύναμη της ζωής. Παράγουν τον φρέσκο χυμό ροδιού BioJuicery και μέσα στον παράδεισο που δημιούργησαν μεγαλώνουν τα δύο τους παιδιά.

Ανέλαβαν τις επιχειρήσεις των γονιών τους
Πολλοί είναι οι νέοι που ανέλαβαν τις επιχειρήσεις των γονιών τους αποφασισμένοι να τις πάνε ένα βήμα παραπέρα. Όπως ο Παντελής Μυλωνάς που σπούδασε οινολόγος και τεχνολόγος αλκοολούχων ποτών πριν αναλάβει το παραδοσιακό ποτοποιείο του πατέρα του, αλλά και ο μελισσοκόμος Βασίλης Ρίσκος, που παράγει καινοτόμα προϊόντα που αποσπούν διεθνή βραβεία όπως μέλι με μαστίχα Χίου, τζίντζερ, κουρκουμά, κακάο, τσίλι και κανέλα Κεϋλάνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ