Αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο - iefimerida.gr

Αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο

Ηλικιωμένος με σακούλες με τρόφιμα στην λαϊκή αγορά
Αύξηση παρουσίασε η πώληση στα τρόφιμα και τα ποτά, τον μήνα Μάρτιο / Φωτό: Intime / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε τις τιμές αύξησης, που παρουσίασε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας για τον Μάρτιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο τζίρος είχε θετικό πρόστιμο, καθώς παρουσιάστηκε αύξηση 4,6%. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (9,2%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (8,9%), μεγάλα καταστήματα τροφίμων (7,5%), έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (6,3%) και τρόφιμα- ποτά- καπνό (2,1%).

Μείωση σε φαρμακευτικά και ένδυση

Αντίθετα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε πολυκαταστήματα (11,1%), ένδυση- υπόδηση (3,9%) και φαρμακευτικά- καλλυντικά (1,7%). Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019 σημείωσε αύξηση 3,3% το λιανικό εμπόριο.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 5,1% τον Μάρτιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019 σημείωσε αύξηση 5,6%.

Αυτά, πριν τις αυξήσεις στις τιμές οικοδομικών υλικών τον μήνα Απρίλιο, λόγω των αυξήσεων στις τιμές σε καύσιμα, ηλεκτρολογικά υλικά κ.α.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 3,7% τον Μάρτιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ