«Γκαζώνει» η ένταξη του άξονα Πάτρα- Πύργος στην Ολυμπία Οδό: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός - iefimerida.gr

«Γκαζώνει» η ένταξη του άξονα Πάτρα- Πύργος στην Ολυμπία Οδό: Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Αεροφωτογραφία από την Ολυμπία Οδό
Τμήμα της Ολυμπίας Οδού / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα βήματα απομένουν για να κλείσει η συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με τους μετόχους της Ολυμπίας Οδού για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, έχει ήδη βρεθεί κοινός τόπος με τους μετόχους της Ολυμπίας Οδού και κυρίως με τον γαλλικό όμιλο Vinci Concessions και τον όμιλο ισπανικών συμφερόντων Hochtief Solutions PPP, οι οποίοι ελέγχουν ποσοστό 29,9% και 17% αντίστοιχα του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατά τις ίδιες πηγές, η επί της αρχής συμφωνία προβλέπει ότι η Hochtief δεν θα συμμετάσχει στο κατασκευαστικό κομμάτι του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος.

Τι προβλέπει ο σχεδιασμός για την Ολυμπία Οδό

Η Hochtief και η Vinci είχαν εκφράσει επιφυλάξεις στο ενδεχόμενο να ενταχθεί το τμήμα Πάτρα – Πύργος στην Ολυμπία Οδό, το οποίο αφαιρέθηκε από το κατασκευαστικό αντικείμενο της κοινοπραξίας το 2013.

Διαβάστε στο economistas όλο το ρεπορτάζ -και το… παρασκήνιο- για την ένταξη του άξονα Πάτρας – Πύργου στην Ολυμπία Οδό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ