Πανελλαδικές 2019: Κριτική από τη μαθηματική εταιρεία για τα Μαθηματικά -Το θέμα πέρα από τη «σχολική πραγματικότητα» - iefimerida.gr

Πανελλαδικές 2019: Κριτική από τη μαθηματική εταιρεία για τα Μαθηματικά -Το θέμα πέρα από τη «σχολική πραγματικότητα»

Εικόνα από αίθουσα που διενεργούνται πανελλήνιες εξετάσεις
Εντονη κριτική από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα / Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως αυξημένης δυσκολίας και απαιτήσεων χαρακτηρίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) τα θέματα των Μαθηματικών που «έπεσαν», κατά τις Πανελλαδικές 2019, τόσο στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ όσο και σε εκείνους των ΓΕΛ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΜΕ αρχικά εστιάζει στα θέματα των Μαθηματικών (Αλγεβρα) στα οποία διαγωνίστηκαν οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές 2019 , το περασμένο Σάββατο, 8 Ιουνίου (δείτε τις απαντήσεις για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές 2019 για τα ΕΠΑΛ εδώ). Η ΕΜΕ σημειώνει σχετικά ότι «τα θέματα χαρακτηρίζονται δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά», υπενθυμίζοντας ότι κατά τις Πανελλήνιες του 2018 «το ποσοστό των μαθητών που ήταν κάτω από τη βάση ήταν 84%». Η Μαθηματική Εταιρεία, επιπλέον, τονίζει ότι «το ύφος και η δυσκολία των θεμάτων απέχει πάρα πολύ από τη σχολική πραγματικότητα των ΕΠΑΛ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πανελλαδικές: «Σπαζοκεφαλιά» και τα Μαθηματικά για τους αποφοίτους των ΓΕΛ

Σε ό,τι αφορά τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού στις Πανελλαδικές 2019 που έδωσαν σήμερα, 10 Ιουνίου, οι απόφοιτοι των ΓΕΛ, η ΕΜΕ σχολιάζει κάθε θέμα ξεχωριστά. Οπως αναφέρει το Θέμα Α περιείχε θεωρία από το σχολικό βιβλίο «με αυξημένες απαιτήσεις» και στο Θέμα Β ελέγχθηκαν «βασικές γνώσεις Ανάλυσης». Επιπλέον, το Θέμα Γ είχε πολλά ερωτήματα που κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, ενώ «το ερώτημα Γ3 θα δυσκολέψει αρκετούς υποψηφίους» αναφέρει η ΕΜΕ. Το Θέμα Δ στις Πανελλαδικές 2019, κατά την ΕΜΕ, «παρουσιάζει αυξημένη δυσκολία». Να σημειωθεί ότι νωρίτερα δημοσιοποιήθηκαν και οι ενδεδειγμένες απαντήσεις στα σημερινά θέματα των Μαθηματικών.
Η ανάλυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας:

Σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών από την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα θέματα των Αρχαίων στις Πανελλαδικές 2019 (έπεσε απόσπασμα από τον Πρωταγόρα του Πλάτωνα), αλλά και τις απαντήσεις για τα Αρχαία Ελληνικά στις Πανελλαδικές 2019.

ΕΜΕ: Τα πέντε «αγκάθια» των Μαθηματικών Προσανατολισμού στις Πανελλαδικές 2019

Εν κατακλείδι, για τα Μαθηματικά Προσανατολισμού των ΓΕΛ στις Πανελλαδικές 2019, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία επισημαίνει τα εξής σημεία:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης.
  • Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία από το πρώτο θέμα.
  • Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων.
  • Τα θέματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία από τα αντίστοιχα περσινά
  • Εκτιμούμε ότι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το χρόνο

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί για τις Πανελλαδικές 2019, η «σκυτάλη» περνά αύριο, 11 Ιουνίου, εκ νέου, στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ