«Βάρσος»: Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας -Εκεί που όλα είναι όπως παλιά, με μοσχοβολιστά γλυκά και ρετρό διάθεση - iefimerida.gr

«Βάρσος»: Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας -Εκεί που όλα είναι όπως παλιά, με μοσχοβολιστά γλυκά και ρετρό διάθεση

Το ζαχαροπλαστείο Βάρσος
Το ζαχαροπλαστείο Βάρσος / Φωτογραφία: Facebook @Βάρσος Κηφισιά - Varsos Kifisia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο άκουσμα του ονόματος «Βάρσος», οι νέοι σκέφτονται γλυκά και μυρωδιές, ενώ οι παλιότεροι θυμούνται το «θηρίο» και το «ταξίδι» προς την Κηφισιά για να απολαύσουν καφέ και γλυκό σε ένα από τα πιο φημισμένα ζαχαροπλαστεία.

Ο «Βάρσος» μετρά πάνω από έναν αιώνα λειτουργία και αποτελεί ένα από τα θρυλικότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας. Εκεί, που οι μυρωδιές από τσουρέκια, γαλακτομπούρεκα και προφιτερόλ γαργαλούν τις μύτες και ξεσηκώνουν τις επιθυμίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Το θρυλικό ζαχαροπλαστείο Βάρσος

Το ζαχαροπλαστείο Βάρσος έχει μακρά ιστορία, που ξεκινά το 1890, όταν ο Βασίλειος Χ. Βάρσος με τον αδελφό του εγκατέλειψαν τη Φωκίδα και έφτασαν στην Αθήνα. Στα 16 του άνοιξε κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα. Ωστόσο, το 1922 αποφάσισε να μεταφέρει την επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς, καθώς η αγοραστική δύναμη των κατοίκων ήταν μεγαλύτερη. Αυτή ήταν και η αρχή της δημιουργίας μιας «γλυκιάς» αυτοκρατορίας, ενός ονόματος που συνδέεται με την Κηφισιά αλλά και με τα γλυκά. Το 1965, ο Γιώργος και ο Βασίλης Βάρσος ανέλαβαν την διαχείριση, και η ανάπτυξη και η πρόοδος της εταιρείας συνεχίστηκε, ενώ μετά από χρόνια το ζαχαροπλαστείο πέρασε στα χέρια της τέταρτης γενιάς, η οποία συνδύασε την παράδοση με το σύγχρονο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας μας Βασίλειος Χ. Βάρσος
Ο ιδρυτής της εταιρείας μας Βασίλειος Χ. Βάρσος / Φωτογραφία: varsos.gr

Το ζαχαροπλαστείο«Βάρσος», το οποίο θεωρήθηκε από τους The New York Times ένα από τα καλύτερα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στην Αθήνα, έχει σταθερούς πελάτες, ανθρώπους όχι μόνο από τα βόρεια προάστια, αλλά απ’ όλη την Αθήνα. Εκείνους που αγαπούν την ποιότητα και τα αγνά υλικά, αλλά και που επιθυμούν να «βουτήξουν» για λίγο στην αίγλη της παλιάς Αθήνας. Γιατί κάπως έτσι αισθάνεσαι όταν μπαίνεις στον «Βάρσο», σαν ανοίγεις την πόρτα μιας Αθήνας αλλιώτικης, όμορφα παλιομοδίτικης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βιτρίνες αποκαλύπτουν τα γλυκά και στους καλογυαλισμένους πάγκους τοποθετούνται σε κουτιά για να γεμίσουν αρώματα τα σπίτια της πόλης. Η σάλα με τα δερμάτινα καθίσματα και τα τραπεζάκια, αλλά και ο κήπος γεμίζουν με κόσμο που θέλει να απολαύσει τον καφέ του με τη συνοδεία ενός κοκ ή ρυζόγαλου με κανέλα.

Παραδοσιακά προϊόντα με αγνές πρώτες ύλες όπως τσουρέκι, παγωτά, πάστες, μαρμελάδες, τούρτες, γλυκά ταψιού, σιροπιαστά, μαρέγγες, κρέμες, ρυζόγαλα και γιαούρτια είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε στο μοναδικό αυθεντικά ρετρό ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν ρωτήσετε τους πελάτες του «Βάρσου» ποιο είναι το αγαπημένο τους γλυκό, κανείς δεν θα σου πει το ίδιο με τον άλλον. Αλλος θα πει τα τσουρέκια, άλλος τις μαρέγγες και άλλος τις πάστες. Ολοι, όμως, θα πουν ότι ο «Βάρσος» φτιάχνει από τα ωραιότερα γλυκά της Αθήνας.

Βασικό συστατικό της επιτυχίας δεν είναι άλλο από την ποιότητα των υλικών. Οταν αρκετά ζαχαροπλαστεία επιλέγουν έτοιμες σκόνες, ο «Βάρσος» ποντάρει στην αγνότητα και την εμπιστοσύνη στους ίδιους, εδώ και πολλά χρόνια, προμηθευτές, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ