Eνας Γάλλος σεφ έκανε το Νέο Ψυχικό να μυρίζει μπριός -H μυρωδιά στο «Βrio» σε τραβάει από τη μύτη - iefimerida.gr

Eνας Γάλλος σεφ έκανε το Νέο Ψυχικό να μυρίζει μπριός -H μυρωδιά στο «Βrio» σε τραβάει από τη μύτη

Μπριός με σοκολάτα μόλις βγήκε από τον φούρνο
Τραγανά και λαχταριστά μπριός που μας βάζουν σε πειρασμό/ Φωτογραφία: Brio
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O ναός των μπριός στην Αθήνα ακούει στο όνομα «Brio»: στην οδό Σολωμού, στο Νέο Ψυχικό, ο Γάλλος σεφ Jean-Charles Métayer άνοιξε ένα μαγαζί αφιερωμένο στα λαχταριστά ψωμάκια που μοσχοβολούν.

Ο Jean-Charles και ο αρτοποιός αδερφός του, Sebastien, ο οποίος καθημερινά φτιάχνει τις ζύμες, μεγάλωσαν στα δυτικά της Γαλλίας, στη Pays de la Loire, μια περιοχή γνωστή διεθνώς για το φαγητό και τα κρασιά της: οπότε τα μυστικά του μπριός, θα έλεγε κανείς ότι κυλάνε στο DNA τους.

Οι περισσότερες προτάσεις του Brio βασίζονται στη γαλλική παράδοση: πέρα, όμως, από τις γαλλικές συνταγές που γεμίζονται με αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, ξηρούς καρπούς και σταφίδες, υπάρχει και το βρετανικό royale με πορτοκάλι και φουντούκι, μια ρωσική παραλλαγή με πολλή σοκολάτα αλλά και τα ασιατικής έμπνευσης ψωμάκια ατμού, τα γνωστά σε όλους μας bao, που στο Brio σερβίρονται με γέμιση χειροποίητης μερέντας από μαρμελάδα ή πραλίνα.

Διαβάστε λεπτομέρειες για το Brio και δείτε φωτογραφίες, στο Bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νέο Ψυχικό μπριός μαγαζί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ