Οι τοπ πιτσαρίες στις γειτονιές της Αθήνας: Εκεί που το ζυμάρι κάνει «κρατς» και τα υλικά λιώνουν στο στόμα [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι τοπ πιτσαρίες στις γειτονιές της Αθήνας: Εκεί που το ζυμάρι κάνει «κρατς» και τα υλικά λιώνουν στο στόμα [εικόνες]

Πίτσες στο τραπέζι
Ωρα για πίτσα στα καλύτερα της Αθήνας / Φωτογραφία: Facebook @The Brothers
ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΔΑΠΟΝΤΕ

Ενα update στις καλύτερες πίτσες της Αθήνας… χρειάζεται, καθώς η πόλη είναι γεμάτη νόστιμες γωνιές που ανακαλύπτουμε.

Η αλήθεια είναι ότι πεντανόστιμες πίτσες μπορούμε να βρούμε σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, ωστόσο σήμερα θα μιλήσουμε για θεϊκές πίτσες, για πιτσαρίες που «το έχουν» και αγαπάμε. Αυτές με το σωστό, λεπτό ζυμάρι, που ψήνεται στον ξυλόφουρνο και σχηματίζει φουσκάλες, ενώ από πάνω τα υλικά στέκονται πολύχρωμα και πλούσια, έτοιμα να λιώσουν στο στόμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι καλύτερες πίτσες της Αθήνας

Just Pizza

Ενα μικρό μαγαζάκι στου Ζωγράφου φτιάχνει μία από τις πιο κολασμένες πίτσες της πόλης. H γνωριμία με το Just Pizza έγινε τυχαία μέσω του efood. Ψάχνοντας να βρω να φάω πίτσα στο γραφείο, διάβασα τις κριτικές και όλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό. «Γιατί, όχι», είπα και παρήγγειλα.

Εντάξει, μιλάμε για την ΤΕΛΕΙΑ πίτσα, δικαιώνοντας τους λάτρεις του φαγητού που την αποθέωναν στα σχόλια. Το ζυμάρι λεπτό και τραγανό, τα υλικά ξεχειλίζουν και η νοστιμιά είναι απερίγραπτη. Εχω δοκιμάσει απ’ όλες, αλλά η λατρεμένη είναι μία… Quattro formaggi με κρέμα γάλακτος (χωρίς λόγια).

Just Pizza: Μούσκου 21, Ζωγράφου

Πίτσα Just Pizza
Φωτογραφία: @efood/Just Pizza
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Smak Athens

Το Smak είναι ο έρωτας του κέντρου της Αθήνας και η βόλτα στη Ρόμβης επιβάλλεται. Οι τέσσερις φίλοι από τη Δράμα έχουν δημιουργήσει ένα στέκι για όσους αγαπούν την πίτσα και το πεϊνιρλί. Η ονομασία του μαγαζιού δεν είναι διόλου τυχαία, μιας και smak στα σουηδικά σημαίνει «γεύση».

Και ναι, όλα είναι πεντανόστιμα. Η πίτσα μπορεί να καίει στα χέρια, μιας και την ψήνουν εκείνη την ώρα, αλλά δεν της αντιστέκεσαι. Και αυτό το γύρω-γύρω... καλοψημένο αλλά όχι ξερό, σκέτη λιχουδιά. Αγαπημένη πίτσα η pepperoni με μοτσαρέλα, προβολόνε και ντομάτα San Marzano. Οταν βρεθείς στο Smak μην «κολλήσεις», δοκίμασε πίτσα και πεϊνιρλί (δεν παίζεται!).

Smak Athens: Ρόμβης 21, Αθήνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Brothers

Η λατρεία για πίτσα έφτασε μέχρι τα βόρεια προάστια. Φίλοι μίλησαν για την καλύτερη πίτσα της Αθήνας. Η πίτσα στο The Brothers είναι τοπ και δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ζυμάρι, εδώ, φτιάχνεται με το καλύτερο αλεύρι από τους Μύλους Aguagiaro και ανοίγεται μπροστά στα μάτια σου, κάνοντάς σε να ανυπομονείς. Κάτσε στον πάγκο και περίμενε τη θεϊκή πίτσα.

Σίγουρα δεν θα ξέρεις τι πρωτοδιαλέξεις, αν μπορείς δοκίμασε δύο-τρεις πίτσες. Οι λάτρεις του The Brothers αγαπούν την Papaccela με φρέσκο χοιρινό λουκάνικο, καπνιστό τυρί και κρέμα πιπεριάς. Αν και δεν αγαπώ το λάδι τρούφας, για κάποιο λόγο αυτή η πίτσα είναι φοβερή. Το όνομά της tartufo με κρέμα γιαουρτότυρο, μοτσαρέλα, μαγειρεμένα μανιτάρια, λάδι τρούφας, γλυκό σκόρδο και πεκορίνο.

The Brothers Eataly Workshop: Ιωαννίνων 3, Παλλήνη

Πίτσα The Brothers
Φωτογραφία: Facebook @The Brothers
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Croccante

Στην καρδιά της Δάφνης, οι γύρω δρόμοι μοσχοβολούν χάρη στο Croccante! Εκεί η ζύμη είναι ολόκληρη ιεροτελεστία και χρειάζεται μαεστρία, τεχνική και φυσικά μεράκι, τρία συστατικά που γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του Croccante. Η ζύμη ξεκουράζεται για 48 ώρες και αφήνετε στα χέρια των μάγων-pizzaiοli.

Εχοντας ως βάση τη scrocchiarella, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου μοναδική πίτσα, προσθέτοντας τα υλικά που αγαπάς. Φυσικά, υπάρχουν κλασικές επιλογές και signature προτάσεις. Αυτό, όμως, που θα σε τρελάνει είναι το «κρατς» της κρούστας που θα ακούσεις μόλις δαγκώσεις την πίτσα και η ζουμερή «καρδιά»… θα σε στείλει στα ουράνια, πραγματικά. Δοκίμασε την Greca!

Croccante: Μιχάλη Καραολή 2, Δάφνη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Gustoso Italiano

Μια άλλη αγάπη, λόγω της λεπτής ζύμης είναι το Gustoso Italiano στο Παλαιό Φάληρο. Μπορεί όταν περάσεις απ΄ έξω να μην σου γεμίσει το μάτι, ωστόσο, θα σε αποζημιώσει από γεύση, μιας και η πίτσα είναι του ονείρου.

Η ζύμη είναι λεπτή και από πάνω τα υλικά τόσα πολλά. Μπορείς να δοκιμάσεις κλασσικές επιλογές αλλά και πιο ιδιαίτερες, όπως την Gustoso 5 με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια, πατάτες τηγανητές και αυγό μάτι.

Gustoso Italiano: Αγίας Τριάδος 33, Παλαιό Φάληρο

Πίτσα Gustoso Italiano
Gustoso Italiano / Φωτογραφία: Facebook @Gustoso Italiano
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Lucky Luciano

Αλλη μια πιτσαρία στο Παλαιό Φάληρο είναι η Lucky Luciano. Και εδώ η κουζίνα σε ταξιδεύει Ιταλία. Πριν καν ανοίξεις το τετράγωνο χάρτινο κουτί, η μυρωδιά σε συνεπαίρνει. Ανοίγοντάς το, θα αντικρίσεις την πίτσα έτσι όπως θες να είναι. Με τα βουναλάκια ζύμης στην άκρη και στη μέση γεμάτη υλικά.

Εδώ θα βρεις κλασικές αλλά και πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Εάν είσαι σε φάση που ψάχνεις κάτι διαφορετικό, δοκίμασε το Di bufala με φρέσκια ντομάτα, καραμελωμένο βαλσάμικο, βουβαλίσια μοτσαρέλα, πέστο βασιλικού και λεπτές φέτες προσούτο με ρόκα. Μια άλλη πίτσα που αξίζει (γούστα είναι αυτά) είναι η Rusticana με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, φρέσκια mozzarella κομμένη julien, πεπερόνι, ελιές καλαμών, ντοματίνια, βουβαλίσια mozzarella και φύλλα βασιλικού.

Lucky Luciano: Αγίας Τριάδος 30, Παλαιό Φάληρο

Φωτογραφία: Facebook @Lucky Luciano
Φωτογραφία: Facebook @Lucky Luciano
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πίτσα καλύτερη Αθήνα Πιτσαρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ