Λίφτινγκ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Ηδη 400 προτάσεις στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό - iefimerida.gr

Λίφτινγκ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Ηδη 400 προτάσεις στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό

Νύχτα στο Μοναστηράκι
Εως τις 10 Ιουνίου η υποβολή σχεδίων για την ανάπλαση της Αθήνας/ Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Στις 10 Ιουνίου ολοκληρώνεται η φάση υποβολής σχεδίων για τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ενώ οι νικητές του διαγωνισμού που διεξάγεται από το υπουργείο Υποδομών, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο καλοκαίρι αφού προηγηθεί η αξιολόγηση των προτάσεων από την επταμελή κριτική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 400 προτάσεις! Η παρεμβάσεις περιλαμβάνουν όλο το κέντρο της Αθήνας, από τον Κεραμεικό και την Οδό Πειραιώς, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας, την Ερμού και το Μοναστηράκι.

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τους βασικούς στόχους της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ