10+2 υπέροχα μέρη στην Αθήνα για να πετάξετε χαρταετό - iefimerida.gr

10+2 υπέροχα μέρη στην Αθήνα για να πετάξετε χαρταετό

Καθαρά Δευτέρα: Μέρη στην Αθήνα για να πετάξετε φέτος χαρταετό!
Η Καθαρά Δευτέρα συνδυάζεται με πέταγμα χαρταετού και πικ νικ/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και αν όλα δείχνουν πως θα περάσετε το πρώτο τριήμερο του έτους στην Αθήνα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Δείτε ποια μέρη της Αττικής ενδείκνυνται για «Αμόλα Καλούμπα» και οργανωθείτε!

Δείτε τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα και επιλέξτε προορισμό.

Καθαρά Δευτέρα στον Εθνικό κήπο και το Ζάππειο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Εθνικός Κήπος αποτελεί πάρκο έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων, το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων. Είναι ανοιχτός για το κοινό από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του Ηλίου όλες τις ημέρες του χρόνου και η είσοδος είναι ελεύθερη. Εδώ όμως είναι για χαμηλές πτήσεις χαρταετού.

Info: Λεωφ. Αμαλίας 1, Σύνταγμα, Αθήνα

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Στη Δυτική Αττική, το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί μια καλή επιλογή για ονειρεμένη Καθαρά Δευτέρα! Με συνολική έκταση περίπου 1.200 στρεμμάτων, βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ιλίου ενώ συνορεύει με το Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Ξεκινήστε νωρίς για να πιάσετε θέση κοντά στη λιμνούλα!

Info: Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλσος Συγγρού, Μαρούσι

Το άλσος Συγγρού είναι ένας πραγματικός παράδεισος στο Μαρούσι, αρκετά κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Έχει μία κεντρική είσοδο στο ύψος του ΚΑΤ, αλλά και άλλες εισόδους περιμετρικά του. Καταλαµβάνει 950 στρέµµατα καλυµµένα κυρίως από πεύκα, αλλά και καλλιεργήσιμα φυτά και έχει χαραγμένα μονοπάτια για περιπάτους και ποδήλατο. Υπάρχουν όμως και σημεία που δεν έχουν δέντρα και είναι ό,τι πρέπει για το πέταγμα του χαρταετού.

Info: Λεωφ. Κηφισίας, Μαρούσι

Λόφος Φιλοπάππου

Μόλις λίγα βήματα από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο Λόφος του Φιλοπάππου – ή λόφος των Μουσών – αποτελεί διαχρονική επιλογή των Αθηναίων για το πέταγμα του χαρταετού! Η θέα στην Ακρόπολη είναι μαγική!

Info: Λόφος Φιλιπάππου, Φυλής 215, Αθήνα

Φρεάττυδα, Πειραιάς

Η παραλία είναι ιδανική για να πετάξετε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα καθώς έχει τον απαιτούμενο αέρα, πολλούς επίδοξους «μαέστρους» του χαρταετού για να μοιραστείτε συμβουλές και εμπειρίες και φυσικά το κατάλληλο κλίμα!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Παραλία Φρεαττύδας, Πειραιά

Προφήτης Ηλίας, Ηλιούπολη

Πρόκειται για έναν ελεύθερο χώρο αναψυχής στις παρυφές του Υμηττού, με ένα μικρό ξωκλήσι, πάνω από την Ηλιούπολη. Γύρω του υπάρχει ένα δάσος από πεύκα, αν και απέχει λίγο από τα τελευταία σπίτια της πόλης. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης και πολλοί ακόμη δημότες και μη, επιλέγουν το μέρος αυτό για να γιορτάσουν τα Κούλουμα και να πετάξουν τον χαρταετό.

Info: Μαραθωνομάχων 74, Ηλιούπολη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δήμος Καισαριανής - Ξύλινα, πάρκο του Άη Γιάννη

Το πάρκο του Άη Γιάννη, γνωστό και ως «Ξύλινα», στην Καισαριανή –θα το βρείτε ανηφορίζοντας την λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως- είναι ένα ακόμη μέρος σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας, όπου μπορείτε να πετάξετε τον χαρταετό σας και να γιορτάσετε την Καθαρά Δευτέρα. Εκτός από πολύ πράσινο και όμορφα μονοπάτια για περίπατο, στον χώρο υπάρχει επίσης παιδότοπος με κούνιες και άλλες κατασκευές για παιχνίδι και διασκέδαση, καθώς και αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο αλλά και χειμερινή αίθουσα.

Info: Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαριανή

Πάρκο στρατού, Γουδή

Πρόκειται για έναν χώρο έκτασης 49 στρεμμάτων, που φιλοξενούσε άλλοτε το Στρατόπεδο «Γουδή», και σήμερα έχει διαμορφωθεί σε οργανωμένο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών αποτελώντας σημαντική διέξοδο για τους κατοίκους της περιοχής. Μπορείτε να γιορτάσετε τα κούλουμα και να πετάξετε τον χαρταετό σας σε πολλά σημεία του πάρκου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Πάρκο Στρατού - Γουδί, Είσοδος από Λεωφ. Κατεχάκη, Αθήνα

Ελληνικό

Στις αλάνες και στο Γήπεδο του Μπέιζμπολ, στην παλιά Αμερικάνικη Βάση, οικογένειες πετούν χαρταετό και στήνουν το γλέντι με κρασί, σαρακοστιανά, μουσική και χορό.

Info: Πρώην Αμερικανική Βάση, Ελληνικό

Καθαρά Δευτέρα στο Πάρκο Φλοίσβου

Συνεχίζουμε νότια! Το Πάρκο του Φλοίσβου αποτελεί επίσης μια καλή Καθαροδευτεριάτικη επιλογή που ίσως να μην είχατε σκεφτεί! Βρίσκεται μόλις 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας με το πράσινο των δέντρων. Μικρό tip: Για να παρκάρεις πιο εύκολα, ξεκινήστε νωρίς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι

Το Άλσος Βεΐκου είναι ένα καταπράσινο μέρος στην περιοχή του Γαλατσίου, με χώρους για χαλάρωση, καφέ και άθληση. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα μαζεύεται πλήθος κόσμου από όλη την Αθήνα για το πέταγμα του χαρταετού.

Info: Άλσος Βεϊκου, Λεωφ. Βεΐκου, Γαλάτσι

Μπαρουτάδικο, Αιγάλεω

Το Άλσος του Μπαρουτάδικου στο Αιγάλεω είναι ένα ιδιαίτερα ζωντανό σημείο για την περιοχή. Διαθέτει μικρά αναψυκτήρια και χώρους ανάπαυλας και αποτελεί κατάλληλο μέρος για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Μπουρουτάδικο, Ολυμπίας 11, Αιγάλεω

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ