Τα 6 τοπ afterάδικα εστιατόρια της Αθήνας -Φαγητό 24 ώρες, για όσους δεν θέλουν απλά σάντουιτς μετά το ξενύχτι - iefimerida.gr

Τα 6 τοπ afterάδικα εστιατόρια της Αθήνας -Φαγητό 24 ώρες, για όσους δεν θέλουν απλά σάντουιτς μετά το ξενύχτι

Μαγειρίτσα Ηπειρος
Μαγειρίτσα, Ηπειρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν κάποια εστιατόρια που μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί, καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, έτοιμα να χορτάσουν κάθε πεινασμένο ξενύχτι που δεν αναζητά απλά ένα σάντουιτς πριν πέσει για ύπνο.

Και επειδή οι γιορτινές μέρες που διάγουμε είναι παραδοσιακά από εκείνες τις ημέρες του χρόνου που η διασκέδαση κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και πολλοί είναι εκείνοι που τα ξημερώματα ψάχνουν για ένα πιάτο φαγητό για να γεμίσουν αλλά κυρίως να ισιώσουν το στομάχι τους, ψάξαμε και βρήκαμε 6 εστιατόρια που θα τα βρεις ανοιχτά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θες «βρώμικο», αλλά φαγητό που θα σου «στρώσει» το στομάχι και θα σε κάνει να πέσεις για ύπνο σαν πουλάκι, διώχνοντάς σου το hangover της Πρωτοχρονιάς. Τα στέκια της Αθήνας είναι αρκετά, ωστόσο, κάποια καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να μαζεύουν τους ξενύχτηδες. Πρόκειται για εκείνα που ξέρεις ότι θα φας καλά και θα κλείσεις τη βραδιά σου με τον πιο ωραίο και νόστιμο τρόπο.

Τρώμε στα καλύτερα after εστιατόρια

24ωρο

Το στέκι της Συγγρού που αγαπούν οι ξενύχτηδες και όχι άδικα, καθώς πάνω από 30 χρόνια μαγειρεύει όπως η… μαμά. Δύο νεαρά τότε ζευγάρια ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα εστιατόριο που δεν έμοιαζε με τα άλλα και τα κατάφεραν, παραμένοντας πιστοί στις αξίες τους. Σε μια κουζίνα με ολόφρεσκα υλικά που μαγειρεύονται με αγνό και ποιοτικό τρόπο. Αυτό, άλλωστε, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Τα μαγειρευτά είναι άλλο πράγμα, ενώ πολλοί αγαπούν τις πίτσες και τις κρέπες τους.

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 44

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γάστρες με φαγητό
Το 24ωρο στέκι για λαχταριστό φαγητό / Φωτογραφία: Facebook @Το24ωρο Εστιατόριο - Καφέ

Ciao Italia

Οταν μιλάμε για πίτσα και πεϊνιρλί, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό είναι το Ciao. Οι ιδιοκτήτες ταξίδεψαν στη Φλωρεντία και την Τοσκάνη συνέλεξαν εμπειρίες και τις μετέφεραν στο πρώτο τους κατάστημα που άνοιξε το 1993 στο Παγκράτι κι έπειτα το δεύτερο στην Λεωφόρο Συγγρού το 2001. Και τα δύο αγαπήθηκαν πολλοί. Οι γεμάτες με υλικά πίτσες, τα αφράτα και πεντανόστιμα πεϊνιρλί αλλά και οι αχνιστές μακαρονάδες έχουν φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να βρεθούν στα τραπέζια τους. Φυσικά, όσοι ξέρουν από Ciao δεν παραλείπουν να απολαύσουν και το κρουασάν με σοκολάτα που όμοιο του δεν υπάρχει.

Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 133

Πεϊνιρλί Ciao Italia
Πεϊνιρλί Ciao Italia / Φωτογραφία: Facebook @Ciao Italia
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Αυτόφωρο

Απέναντι από τον Αρειο Πάγο υπάρχει ένα φαγάδικο που έχει τη δική του ιστορία. Το όνομά του «Αυτόφωρο» το οποίο δεν είναι διόλου τυχαίο καθώς έχει σχέση με το σημείο που βρίσκεται. Από εκεί περνούν οι περισσότεροι ξενύχτηδες για να απολαύσουν σπιτικές γεύσεις. Το λεμονάτο μοσχαράκι αλλά και ο πατσάς σερβίρονται αχνιστά και αποτελούν «γιατρικό» για το hangover. Κλασσική αξία.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 152

Σούπες σε πιάτα
Για σούπες στο Αυτόφωρο / Φωτογραφία: Facebook @Το Αυτόφωρο

Η Ηπειρος

Ενα εστιατόριο γεμάτο ιστορία, που φέρνει μνήμες παλιάς Αθήνας, βρίσκεται στη Βαρβάκειο αγορά και αποτελεί στέκι όσων γνωρίζουν από καλό φαγητό για after καταστάσεις. Απλά, καλομαγειρεμένα πιάτα, θεϊκές σούπες, που ευφραίνουν καρδίαν και πατσάς για τους μερακλήδες. Η μαγειρίτσα σερβίρεται όλο τον χρόνο και είναι το δικό μας αγαπημένο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φιλοποίμενος 4, Αθήνα

Μαγειρίτσα
Μαγειρίτσα από την Ηπειρο / Φωτογραφία: Facebook @Οινομαγειρείο «Η Ηπειρος»

Δεληολάνης

Μπορεί να είναι φημισμένο για τα γλυκά του, ωστόσο, και τα μαγειρευτά του είναι το κάτι άλλο. Στον Δεληολάνη, στη λεωφόρο Συγγρού, θα κάτσεις στα τραπεζάκια και θα δοκιμάσεις ό,τι τραβά η όρεξη σου. Η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη που δεν θα ξέρεις τι να επιλέξεις. Ομως, ό,τι και να αποφασίσεις να ξέρεις ότι θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Σούπες, γεμιστά, κρεατικά και κατσαρόλας έτοιμα να σε ενθουσιάσουν!

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 100

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιάτο με φαγητό
Για φαγητό στον Δεληολάνη / Φωτογραφία: Facebook @Δεληολάνης (Official)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ