Γαρίδες, μύδια αχνιστά και φρέσκο ψάρι -Προτάσεις για τσίπουρα και μπύρες μετά την ψήφο [εικόνες] - iefimerida.gr

Γαρίδες, μύδια αχνιστά και φρέσκο ψάρι -Προτάσεις για τσίπουρα και μπύρες μετά την ψήφο [εικόνες]

Ποικιλία θαλασσινών, σαλάτα, ψωμί και μπύρες
Για τσίπουρα και μπύρες την Κυριακή των εκλογών / Φωτογραφία: Facebook @Πεζόδρομος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη ψήφο αύριο, έρχεται η ώρα της θάλασσας και στη συνέχεια το φαγητό με τσίπουρα και μπύρες είναι μονόδρομος για να κλείσει ιδανικά η μέρα.

Ετσι, λοιπόν, μετά την κάλπη, η σειρά είναι γνωστή… βουτιά και ηλιοθεραπεία δίπλα στο κύμα σε παραλίες της Αττικής και μετά φαγητό για να γίνει και η… απαραίτητη πολιτική συζήτηση! Ταβερνάκια δίπλα στο κύμα ή και όχι στρώνουν τραπέζι και περιμένουν να καλωσορίσουν όσους θέλουν να χαλαρώσουν με την παρέα τους και να γευτούν θαλασσινές γεύσεις παρέα με τσιπουράκι ή παγωμένη μπύρα. Οι γεύσεις γνωστές, χταπόδι στα κάρβουνα, μακαρονάδες με θησαυρούς της θάλασσας, γαρίδες άλλοτε με σάλτσα, ψητές ή τηγανιτές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πού θα πάμε για τσίπουρα και μπύρες την Κυριακή των εκλογών

Μπλέξαμε, Κερατέα

Σε μια πλακόστρωτη αυλή, που θυμίζει σπίτι σε νησί, μπλέκετε με καλοφαγάδες. Νόστιμα πιάτα, καθαρές γεύσεις και γεμάτες μερίδες θα σας βάλουν σε mood διακοπών ακόμα και αν ακόμα βλέπετε την άδεια να... αχνοφαίνεται. Δοκιμάστε γαριδομακαρονάδα, χταπόδι και καλαμάρι ψητό, ενώ αν δεν είστε φαν των θαλασσινών δοκιμάστε τα ζουμερά κρεατικά και φυσικά τον καγιανά. Εάν είστε φαν του συνδυασμού καρπούζι με φέτα, μην πείτε όχι στο ψητό φρούτο με τη μους φέτας.

Γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα

Δροσοπούλου 10, Κερατέα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρπούζι με μους φέτας
Και κάτι διαφορετικό

Πεζόδρομος, Λαύριο

Σε έναν πεζόδρομο, το όνομα άλλωστε δεν είναι τυχαίο, βρίσκεται ένα εστιατόριο που θα χαρακτηρίζαμε «τίμιο». Μερίδες και τιμές κανονικές για όσους αγαπούν την ποιότητα σε καλή τιμή. Λαχταριστό χταποδάκι, μύδια αχνιστά και σαρδέλα που μοσχοβολά. Οι μεζέδες, κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, σαν τους έφτιαξε η γιαγιά σας, φτάνουν στο τραπέζι και δεν μένει ψίχουλο.

Μύδια αχνιστά
Ποτέ δεν είναι αρκετά, τα μύδια αχνιστα

Ερμού 40, Λαύριο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιάτα με γαύρο και σαρδέλες
Τα πιάτα που θέλει το τσίπουρο

Μαρίδα, Λεγρενά

Λίγο πριν τον Ναό του Ποσειδώνα, στέκει από το 1930 ένα εστιατόριο με υπέροχη αυλή, που μοσχοβολά θάλασσα. Η οικογενειακή ταβέρνα, που έχει γίνει στέκι όσων την έχουν επισκεφτεί, αποτελεί ιδανικός προορισμός μετά τη βουτιά. Οι ψητές γαρίδες, αλλά και αυτές σαγανάκι και οι καραβίδες θα τρελάνουν τους ουρανίσκους. Φυσικά, τα ψάρια περιμένουν στο ψυγείο για οποίον θέλει να ρίξει μια ματιά πριν φτάσουν στο τραπέζι του.

Τραπέζι με γαρίδες και καλαμαράκια
Ενα τραπέζι γεμάτο καλούδια

64,5ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, Λεγρενά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψάρια στον πάγο
Φρέσκα ψάρια έτοιμα για το τραπέζι σας

Βάρκα, Παγκράτι

Για όσους πάλι προτιμούν το κέντρο της Αθήνας και επιλέξουν να επιστρέψουν από τη θάλασσα, η Βάρκα στο Παγκράτι αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Οσοι το επισκεφθούν γνωρίζουν πως είναι value for money και ικανοποιούνται από τις γεύσεις. Δοκιμάστε καραβιδόψυχα, μυδοπίλαφο εάν σας αρέσει κάτι πιο ιδιαίτερο πείτε «ναι» στους λαχανοντολμάδες με γαρίδα και τη μακαρονάδα «βάρκα».

Μακαρονάδα με θαλασσινά
Η μακαρονάδα της Βάρκας

Ιοφώντος 31 Πλατεία Κάραβελ, Παγκράτι

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καλαμάρι γεμιστό
Καλαμάρι γεμιστό

Φωτογραφίες: Facebook &TripAdvisor

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ