Χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη στον αγιασμό σχολείου στο Γαλάτσι -Τι του χάρισαν [εικόνες] - iefimerida.gr

Χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη στον αγιασμό σχολείου στο Γαλάτσι -Τι του χάρισαν [εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό σε σχολείο στο Γαλάτσι
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον αγιασμό σε σχολείο στο Γαλάτσι / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θερμή ήταν η υποδοχή των μαθητών και των γονιών στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το 7ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου για τον αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Κατά την είσοδό του δέχτηκε χειροκροτήματα, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον προσέγγισαν για να του μιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Μια μητέρα έξι παιδιών, η κυρία Γεωργία, πλησίασε τον πρωθυπουργό, του συστήθηκε και συνομίλησε μαζί του για λίγη ώρα. Eνας κύριος μάλιστα φώναξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μας έσωσες, κύριε πρωθυπουργέ μου. Λεβέντη μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φύτεψε και μια ελιά στο σχολείο από χώμα κομποστοποίησης, ενώ τα παιδιά τού έκαναν δώρο έναν βασιλικό. Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η στιγμή που ο πρωθυπουργός μαζί με τους μαθητές φυτεύει την ελιά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου -EUROKINISSI
Η στιγμή που ο πρωθυπουργός μαζί με τους μαθητές φυτεύει την ελιά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου -EUROKINISSI

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο»

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι μαζί σας για να γιορτάσουμε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μία χρονιά, στην οποία θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σχολεία και σε 5.500 νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, με δασκάλους και βιβλία στη θέση τους» ανέφερε.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής» πρόσθεσε και απευθυνόμενος στα παιδιά που ξεκινούν το Δημοτικό είπε: «Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας και να μην τους κάνετε τη ζωή δύσκολη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς τους εκπαιδευτικούς τόνισε πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε τον δύσκολο ρόλο που επιτελούν» και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε κοντά τους».

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, θα ξαναδούμε τα προγράμματα των σπουδών, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερη στήριξη για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών» επισήμανε. Ευχήθηκε τέλος «μια καλή και χαρούμενη χρονιά με πλούσιες εμπειρίες» σε όλους.

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία

Η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου, με μόνο μία αλλαγή στα δημοτικά σχολεία. Αλλαγή η οποία έχει να κάνει με το θέμα του σημαιοφόρου στις παρελάσεις, καθώς από φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο σημαιοφόρος δεν θα επιλέγεται με κλήρωση, αλλά με βάση την απόδοσή του στα μαθήματα, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε Λέρο και Κάλυμνο η Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αρχικά παραβρέθηκε στον αγιασμό των σχολείων της Λέρου και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Κάλυμνο, για τον αγιασμό άλλων δύο σχολείων. Από τη Λέρο, η κυρία Κεραμέως τόνισε: «Η πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας. Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, δίπλα στο σχολείο συνολικά».

Εν συνεχεία, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στους μαθητές είπε: «Τα καλύτερα είναι μπροστά σας. Θα μάθετε πολλά, θα κάνετε πολύ καλούς φίλους. Σας ζηλεύω λίγο, θα ήθελα να είμαι στη θέση σας», ενώ στιγμές αργότερα απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες τόνισε ότι «η πολιτεία θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι της για να σας στηρίξει».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρέστη στις 09:30 στην τελετή αγιασμού του 170ου και το 108ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, καθώς και του 90ού και 108ου Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ