Σεισμός στην Αθήνα: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης -«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό» - iefimerida.gr

Σεισμός στην Αθήνα: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης -«Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον κρατικό μηχανισμό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων / Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του σεισμού και την πορεία των ενεργειών του κρατικού μηχανισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός έφθασε λίγο πριν τις 21.00 στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

O Κυριάκος Μητσοτάκης καταφτάνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής το βράδυ της Παρασκευής
O Κυριάκος Μητσοτάκης καταφτάνει στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής το βράδυ της Παρασκευής / Φωτογραφία: Sooc

Η άφιξη Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις ενέργειες που έκανε από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμού μετά το σημερινό σεισμό, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο και από τον Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Αρχιπύραχο Ιωάννη Καραμαλίκη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ενημερώθηκε για την μετασεισμική ακολουθία από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι / Φωτογραφία: Sooc

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα που επέδειξαν.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γγ πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός ΠΡΟ ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γγ πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη στον κρατικό μηχανισμό για την διαχείριση του σεισμού

Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επισκέφθηκα το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων με σκοπό να συγχαρώ τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται εδώ, για την άμεση ανταπόκρισή τους στον σεισμό που έπληξε σήμερα την Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Θέλω για άλλη μια φορά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον κρατικό μηχανισμό ο οποίος κινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα, ακολουθώντας όλα τα επιχειρησιακά σχέδια και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκε πολύ ικανοποιητικά σε αυτό το έκτακτο περιστατικό.

Η Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τις επόμενες ώρες μετά τον σεισμό στην Αθήνα
Η Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται από τους καθ' ύλην αρμόδιους για τις επόμενες ώρες μετά τον σεισμό στην Αθήνα / Φωτογραφία: Eurokinissi
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα, έχουμε μάθει να ζούμε με σεισμούς. Αυτός ήταν ένας ακόμα -θα γίνουν και άλλοι στο μέλλον- δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό και το πρώτο μέλημα του κράτους είναι να προστατεύει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών.

Πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο η δική μας η δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης. Ένα μόνο μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κρατικό μηχανισμό που ανταποκρίθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το περιστατικό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρυσοχοΐδης για τον σεισμό στην Αθήνα

Νωρίτερα, δηλώσεις για τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ, που έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής, έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις δυνάμεις χερσαίες και εναέριες της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των ΕΜΑΚ, της Περιφέρειας και των Δήμων που επιχείρησαν αμέσως μετά τον σεισμό. «Στο πρώτο ημίωρο παρατηρήθηκε συμφόρηση των τηλεπικοινωνιών λόγω της υπεφόρτωσης, καθώς και διακοπές ρεύματος που οδήγησαν στον εγκλωβισμό ανθρώπων σε ανελκυστήρες» σημείωσε ο υπουργός ΠροΠο.

«Η Πυροσβεστική δέχτηκε 30 κλήσεις και πραγματοποίησε 30 απεγκλωβισμούς. Για αρκετές ώρες υπήρξε κυκλοφοριακή συμφόρηση» συνέχισε.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τον σεισμό στην Αθήνα

«Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Για την ασφάλεια των πολιτών που ενδεχομένως δεν θέλουν να κοιμηθούν και την ασφάλεια των περιουσιών τους, η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις σε όλες τις περιοχές και θα περιπολούν όλο το βράδυ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός τόνισε πως οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων, η περιφερειακή διοίκηση και οι δήμοι έχουν κινητοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας.

«Η επιφυλακή θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου» εξήγησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οπως είπε, παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και άτομα σε ευπαθείς ομάδες, αποτελούν για το υπουργείο «υψηλή προτεραιότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική γεγονός που είναι θετικό σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας» συνέχισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ από αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών.

Σε επιφυλακή όλο το Σαββατοκύριακο οι φορείς για τον Σεισμό

«Απευθύνομαι τώρα στον κάθε έναν και την καθεμιά σας προσωπικά. Με εντολή του πρωθυπουργού είμαστε εδώ και είμαστε δίπλα σας. Δεν θα φύγουμε, δεν θα κοιμηθούμε πριν περάσει κάθε κίνδυνος. Σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι, για κάθε πρόβλημά σας οι πυροσβέστες και οι δημοτικές υπηρεσίες είναι αρωγοί, μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία. Καλό βράδυ, ψηλά το κεφάλι, η ζωή συνεχίζεται. Οπου υπάρχει πρόβλημα να μας το λέτε καλή σας νύχτα» είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ