Αγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά για την εξαγορά της Forthnet: «Εχεις λερωμένη τη φωλιά σου!» - iefimerida.gr

Αγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά για την εξαγορά της Forthnet: «Εχεις λερωμένη τη φωλιά σου!»

Άδωνις Γεωργιάδης Νίκος Παππάς
Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παππάς / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διαδικασία εξαγοράς της Forthnet από εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προκάλεσε εκ νέου σφοδρή κόντρα στη Βουλή μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη και του Νίκου Παππά.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε στον κ. Παππά ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του και ότι δεν θα πρέπει να βρίσκεται καν στο κτίριο της Βουλής όταν συζητείται αυτό το θέμα, ενώ άφησε αιχμές και για εξυπηρέτηση συμφερόντων από τον τέως υπουργό. Πριν από λίγες ημέρες, είχαμε και πάλι αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την εξαγορά της Nova Forthnet από την Alter Ego.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το 2016 που ξεκίνησε η διαδικασία βάλετε κάποιο όριο να μην πάρει την Forthnet ο Μαρινάκης ή κάποιος άλλος που κατέχει ποδοσφαιρική ομάδα; Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να κάνετε αντιπολίτευση και κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά αρχίζετε να δείχνετε ένα είδος μανίας με αυτό το θέμα που ξέρετε είναι παρεξηγήσιμο στην Ελλάδα. Δεν γίνεται κάθε βδομάδα να κάνετε την ίδια ερώτηση. Στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν πολυποίκιλα συμφέροντα όποιος δείχνει μανία μπορεί να κατηγορηθεί ότι είναι με τους άλλους και όχι με τον έναν άρα προσοχή ως προς το όριο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

«Μας λέτε γιατί δεν αγοράζει η ΕΡΤ την Forthnet αλλά εσείς αντί να αγοράσετε την Forthnet πήγατε και μοιράσατε λεφτά στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Πήγατε να κάνετε προσωπικό παιχνίδι με τις ποδοσφαιρικές εταιρείες με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων και τώρα έρχεστε στη Βουλή και μου κάνετε ερωτήσεις. Κανονικά εσύ ο Νίκος Παππάς γι’ αυτό το θέμα έπρεπε να γίνεται συζήτηση στη Βουλή κι εσύ να είσαι στο απέναντι κτίριο τόσο λερωμένη έχεις τη φωλιά σου», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Νίκου Παππά στον Άδωνι Γεωργιάδη

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του Νίκου Παππά, ο οποίος ανέφερε πως τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης φαίνονται ως απολογία κατηγορουμένου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι περισσότερες οι πιθανότητες να συμφωνήσει η ορθοδοξία με τον καθολικισμό παρά να ανακτήσει την σοβαρότητα του ο κ. Γεωργιάδης. Μας ρωτάτε γιατί δεν κάναμε εμείς την εξαγορά τότε δεν υπήρχε κανείς ενδιαφερόμενος, η συγκεκριμένη εταιρία έχει όσο εξόφθαλμη σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να υπάρξει στο χώρο του ποδοσφαίρου και στο χώρο των media και γι’ αυτό ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας. Μας ρωτάτε γιατί επί διακυβέρνησης μας δεν έκανε την εξαγορά η ΕΡΤ. Στη δικιά μας περίοδο υπήρχε αποκλειστικό δικαίωμα διαπραγμάτευσης με άλλο επιχειρηματία.

Εμείς είχαμε αγοράσει τα δικαιώματα ποδοσφαιρικών ομάδων και θα συνεχίζαμε διότι η ΕΡΤ θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ιδιωτικοποιημένο ΟΠΑΠ που υπήρχε για να στηρίζει το ποδόσφαιρο. Η απάντησή σας ακούστηκε μάλλον ως απολογία κατηγορούμενο να υπάρχει κάποιο μέτρο».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η ΕΡΤ δεν πρόκειται να αγοράσει τη Forthnet»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ονειρευόσασταν πολύ στον ΣΥΡΙΖΑ να με δείτε κατηγορούμενο δεν τα καταφέρατε παρά το γεγονός ότι κάνατε σκευωρίες, άρα απολογία εγώ σε σας δεν θα δώσω. Απολογίες θα δούμε στην προανακριτική ποιοι θα δώσουν και πώς θα δώσουν. Να έχουμε και λίγο μετρό. Είστε αυτοί που ελέγχεστε από τρεις εισαγγελείς ότι στήσατε σκευωρία κατά των πολιτικών σας αντιπάλων, άρα να είστε λίγο προσεκτικοί.

Συνεχίζετε να πολιτεύετε σαν να είστε στο 2014 έστω κι αν σας ακούμε κάθε μέρα να ζητάτε συγγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά που τον ρίξατε. Καλύτερα να το πείτε ευθέως Αντώνη Σαμαρά σου ζητάμε συγνώμη που σε ρίξαμε παρά να βγαίνει κάθε μέρα ένας από σας και να ζητάει συγγνώμη. Καλά κάνετε και το λέτε αλλά πείτε ευθέως ένα συγγνώμη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Γεωργιαδης ανέφερε ακόμη ότι θα είναι ικανοποιημένος αν υπάρξει προσφορά μεγαλύτερη για την εξαγορά της Forthnet και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η ΕΡΤ να αγοράσει την συγκεκριμένη εταιρεία.

«Η επιτροπή ανταγωνισμού όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά θα κρίνει αν υπάρχει θέμα. Εμείς έχουμε φτιάξει κανονική επιτροπή ανταγωνισμού που δουλεύει και αν η επιτροπή ανταγωνισμού κρίνει ότι πλήττεται ο ανταγωνισμός η απόφαση της θα εφαρμοστεί.
Η κυβέρνηση μας δεν έχει καμιά εμπλοκή σε αυτή τη διαδικασία είναι μια διαδικασία που κάνουν οι πιστώτριες τράπεζες, ανοιχτή διαδικασία, όποιος θέλει πάει και καταθέτει προσφορά αν κάποιος θέλει να πάει και να καταθέσει καλύτερη προσφορά από τον κ. Μαρινάκη να πάει και να την καταθέσει εγώ θα είμαι πολύ ευτυχής ως υπουργός αν υπάρξει καλύτερη προσφορά από αυτή του κ. Μαρινάκη.

Την πρόταση σας για εξαγορά της Forthnet από την ΕΡΤ την δέχομαι ως ανέκδοτο, εμείς εκλεχθήκαμε λέγοντας ότι θα κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις όχι κρατικοποιήσεις.

Η διαδικασία αποκρατικοποίησης της Forthnet ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμιά εμπλοκή σε αυτό το θέμα, είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών και δεν πρόκειται να την αγοράσει η ΕΡΤ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ