Παρασκήνιο με το «άδειασμα» Κουρουμπλή -Ποιοι φοβούνται το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» - iefimerida.gr

Παρασκήνιο με το «άδειασμα» Κουρουμπλή -Ποιοι φοβούνται το «βαθύ ΠΑΣΟΚ»

Κουρουμπλής, Κοτσακάς
Κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με το βαθύ ΠΑΣΟΚ / Φωτογραφία: Intime News
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρή υπόγεια αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ανάμεσα στον «βαθύ ΣΥΡΙΖΑ» και στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» με αφορμή το ευρωψηφοδέλτιο, που εξηγεί και το τι πραγματικά συνέβη με την αποκάλυψη της υπόθεσης Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Μια υπόθεση που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ηγεσία της Κουμουνδούρου και λίγο έλειψε «να κάψει» την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία θέλουν πίσω από την αποκάλυψη της συνάντησης του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και νυν υποψηφίου ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον ακραίων απόψεων μητροπολίτη, τακτικό συνομιλητή και οπαδό της Χρυσής Αυγής, να κρύβεται χοντρό παρασκήνιο. Και μάλιστα η διαρροή του θέματος στα media να έχει γίνει από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και από στελέχη που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις υποψηφιότητες που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο έλειψε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής να εκδιωχθεί από το ευρωψηφοδέλτιο, μετά τη θερμή συνομιλία που είχε με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, και ο μοναδικός λόγος που δεν έγινε είναι ότι έχει προηγηθεί η εκπαραθύρωση της Μυρσίνης Λοΐζου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο καθώς και οι φωτογραφίες της Έλενας Κουντουρά επίσης με τον ακραίο μητροπολίτη έφεραν μεγάλα νεύρα στην Κουμουνδούρου, αφού τραυμάτισαν το αφήγημα περί της σκληρής και μεγάλης μάχης που δίνεται στις ευρωεκλογές με την άκρα δεξιά, που απειλεί την Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ελενα Κουντουρά με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο
Και η Έλενα Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, του οποίου κρατά το χέρι με πολλή αγάπη / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: aigeialeiapress.com

Δυσφορία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες από το βαθύ ΠΑΣΟΚ

Πίσω από την κόντρα των παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους «μουσαφιραίους» από το ΠΑΣΟΚ κρύβεται μια ιστορία προσωπικών επιδιώξεων και μια ιδεολογική σύγκρουση. Οι προσωπικές επιδιώξεις έχουν να κάνουν με την αγωνία πολλών στελεχών του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ, που ενοχλούνται και νιώθουν τον ανταγωνισμό των «εκ μεταγραφής» από το ΠΑΣΟΚ υποψηφίων, που διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους είτε στην Ευρωβουλή είτε στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη δραματική πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, τόσο η μάχη θα σκληραίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, για παράδειγμα, τρέμει στην ιδέα ότι ο κ. Κουρουμπλής μπορεί να τον ξεπεράσει σε ψήφους ή ακόμη και να βγει πρώτος!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην υπουργός θεωρείται μετρ στη συλλογή ψήφων από όλους τους χώρους, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, και πολλοί από τους παραδοσιακούς βαρώνους του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος. Αφού σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πριν σκάσει η υπόθεση με τον Αμβρόσιο, ο πρώην υπουργός διεκδικούσε πράγματι την πρωτιά και έτρεχε από τη μια άκρη στην άλλη της Ελλάδας για να μαζέψει ψήφους. Ετσι, δεν είναι καθόλου τυχαία η αντίδραση στις αγκαλιές Κουρουμπλή- Αμβρόσιου, ούτε του Δημήτρη Παπαδημούλη, που επίσης διεκδικεί την πρωτιά στο ευρωψηφοδέλτιο, ούτε της Αννέτας Καβαδία, ούτε φυσικά του επίσης υποψηφίου στις ευρωεκλογές Σπύρου Δανέλλη.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που έχει φροντίσει να μην εκτεθεί με δημόσιες δηλώσεις κατά της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά ή το βαθύ ΠΑΣΟΚ, σχολίασε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της συνάντησης Κουρουμπλή- Αμβρόσιου ότι σέβεται και τιμά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δείχνοντας έτσι με τον τρόπο του τη δυσφορία του.

Η Αννέτα Καβαδία από την πλευρά της σχολίασε -χωρίς να αναφέρει το όνομα του Κουρουμπλή- ότι δεν είναι δυνατόν «εσύ να στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο χρυσαυγίτη, τουλάχιστον όχι στο όνομά μας». Ενώ με δηλώσεις του και ο Σπύρος Δανέλλης χαρακτήρισε ακατανόητη τη συνάντηση Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας.

Το αιχμηρό tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη εναντίον του Αμβρόσιου... δηλαδή εναντίον του Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οχι» στην πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός πάντως από τις προσωπικές επιδιώξεις και τον ανταγωνισμό που νιώθουν πολλά παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τους νέους υποψηφίους που προέρχονται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και συν τοις άλλοις γνωρίζουν πολύ καλύτερα και την τέχνη της συλλογής ψήφων, υπάρχει και ένα θέμα ιδεολογικό. Φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, που εκφράστηκε πολύ καθαρά στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος.

Καθώς τα στελέχη που προέρχονται από τον βαθύ ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την «πασοκοποίηση» του κόμματος, με τη διαρκή προσέλκυση στελεχών από το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, που κουβαλούν φυσικά και τις ιδέες τους. Τα στελέχη αυτά φοβούνται ότι κινδυνεύει να χαθεί ο ριζοσπαστικός χαρακτήρας του κόμματος της «πρώτη φορά Αριστεράς», ενώ βλέπουν να σχηματίζεται και μια ισχυρή εσωκομματική τάση στα όργανα της καθοδήγησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στους αντιδρώντες συγκαταλέγονται και ορισμένα εμβληματικά πρόσωπα του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος όπως ο Νίκος Φίλης, αλλά και ομάδες όπως η τάση των «53», που με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχουν σημαντική επιρροή στα μέλη και τους οπαδούς της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ετσι άλλωστε ερμηνεύθηκε και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ακτιβιστή Παναγιώτη Λάμπρου στο ευρωψηφοδέλτιο, παρά το γεγονός ότι το βιογραφικό του, η συμπάθειά του για τους τρομοκράτες και οι παρεμβάσεις του στο παρελθόν υπέρ των εγκλείστων στον Κορυδαλλό τρομοκρατών και ποινικών δεν συνδυάζονται με την προσπάθεια κανονικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποψηφιότητά του ερμηνεύθηκε ως παραχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στους αντιδρώντες κομματικούς και ως αντιστάθμισμα για τους δεκάδες υποψηφίους είτε από τα δεξιά, όπως η Ελενα Κουντουρά, είτε από το βαθύ ΠΑΣΟΚ, όπως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, είτε από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Και φυσικά, καθόλου τυχαία δεν είναι τα διθυραμβικά σχόλια στελεχών όπως ο Γιώργος Κυρίτσης και η Αννέτα Καβαδία υπέρ της υποψηφιότητας του συντρόφου Λάμπρου...

Η ανάρτηση της Αννέτας Καβαδία υπέρ της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Λάμπρου:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σκληρή μάχη για μια θέση στη Βουλή

Η αντιπαράθεση των δύο ομάδων αναμένεται να ενταθεί όσο θα πλησιάζει η μάχη των εθνικών εκλογών, καθώς όλοι οι εκ μεταγραφής πρόθυμοι της Κεντροαριστεράς έχουν διαπραγματευθεί την τοποθέτησή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία τους κινδυνεύει να βγάλει εκτός Κοινοβουλίου παλαιά στελέχη της Αριστεράς, όπως για παράδειγμα μπορεί να συμβεί στην Αιτωλοακαρνανία. Οπου οι δύο βουλευτές σήμερα του κυβερνώντος κόμματος θα περιοριστούν σε έναν, και αυτός κινδυνεύει να είναι ο μεταγραφείς Θάνος Μωραΐτης, εκτοπίζοντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιώργο Βαρεμένο.

Αδειασε τον Κουρουμπλή ο Τζανακόπουλος

Σε ερώτηση για τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, που ο ίδιος ο πρώην υπουργός είπε ότι ήταν «τυχαία», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Νομίζω ότι ήταν ατυχές.
Ο κ. Αμβρόσιος είναι ένας ιεράρχης ο οποίος έχει προβεί σε απαράδεκτες δηλώσεις και κινήσεις κατά το παρελθόν. Νομίζω, όμως, ότι ο κ. Κουρουμπλής έχει δώσει τις εξηγήσεις του.

Νομίζω, πάντως, δεν χαρακτηρίζει, αν θέλετε, ούτε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ούτε του κ. Κουρουμπλή η συγκεκριμένη κίνηση. Ο κ. Αμβρόσιος έχει απόψεις απαράδεκτες, έχει απόψεις καταδικασμένες από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμβρόσιος Παναγιώτης Κουρουμπλής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ