ΚΚΕ: Ζητά αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις - iefimerida.gr

ΚΚΕ: Ζητά αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις

Επιστολή Παφίλη στον Τασούλα
Ο Θανάσης Παφίλης ζητάει να γίνει αναλυτική συζήτηση στη Βουλή για τις βάσεις / Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να συζητηθεί και να ψηφιστεί με την κανονική διαδικασία και όχι αυτή που προβλέπεται για τις διεθνείς κυρώσεις , ζητά με επιστολή του Θανάση Παφίλη προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ έχει καταγγείλει την απαράδεκτη Ελληνοαμερικανική συμφωνία που επεκτείνει τις στρατιωτικές βάσεις στην χώρα μας όπως στη Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη και ταυτόχρονα παρέχει νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις. Είναι μια συμφωνία που εμπλέκει τη χώρα μας ακόμα βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μετατρέποντας την σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και για τους λόγους αυτούς έχει ζητήσει την απόσυρση της συμφωνίας αυτής και την ακύρωσή της», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Θανάσης Παφίλης και ζητά:

«Στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας από τη Βουλή είναι προφανές ότι η συζήτηση δεν μπορεί να διεξαχθεί με τις συνοπτικές και ασφυκτικές διαδικασίες του άρθρου 108 του Κανονισμού της Βουλής για την κύρωση διεθνών συμβάσεων. Η Κ. Ο του ΚΚΕ ζητά η συζήτηση στη Βουλή να γίνει με την κανονική διαδικασία που προβλέπεται για τη συζήτηση και ψήφιση των νομοσχεδίων δεδομένου ότι εκτός των άλλων, η σύμβαση αυτή αφορά το άρθρο 27 του Συντάγματος που αφορά κυριαρχικά δικαιώματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ