Στην Αγία Πετρούπολη ο Κατρούγκαλος για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ - iefimerida.gr

Στην Αγία Πετρούπολη ο Κατρούγκαλος για το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με κόσμο και ιερείς
Συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει ο Γιώργος Κατρούγκαλος στη Ρωσία / Φωτό: Intime / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Αγία Πετρούπολη θα βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή το 23ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, που θα γίνει εκεί.

Ο υπουργός θα βρίσκεται από σήμερα στην Ρωσική πόλη, μετά από τις δηλώσεις που έκανε για το ενδεχόμενο επεισοδίου στο Αιγαίο. Ο κ. Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο του Φόρουμ, θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, με τον οποίο θα εστιάσουν στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, με έμφαση στα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, θα είναι επίσης η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης (Joint Action Plan) 2019-2020, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, με σημείο αναφοράς το Ελληνορωσικό Έτος (2019) Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ, ο κ. Κατρούγκαλος θα αναλύσει ειδικότερες πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, εστιάζοντας στην πολιτιστική διπλωματία, τις δυνατότητες εξαγωγής του πολιτισμού και τους τρόπους προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες (6-8 Ιουνίου).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ