Συλλυπητήρια Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο Χριστόφια: «Με θλίψη αποχαιρετούμε έναν γνήσιο ηγέτη» - iefimerida.gr

Συλλυπητήρια Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο Χριστόφια: «Με θλίψη αποχαιρετούμε έναν γνήσιο ηγέτη»

Παλιότερη συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Αλέξη Τσίπρα
Παλιότερη συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Δημήτρη Χριστόφια έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για τον θάνατο του τέως προέδρου της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Χριστόφια, έναν γνήσιο ηγέτη του κυπριακού λαού, έναν μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς, πάντοτε μπροστάρη στους κοινωνικούς αγώνες και ιδιαίτερα στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική συμβίωση όλου του κυπριακού λαού» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε. «Το σπουδαίο έργο του θα μείνει παρακαταθήκη για το μέλλον. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Συλλυπητήρια έστειλε νωρίτερα και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που έκανε λόγο για έναν «διεθνιστή που στάθηκε στο πλευρό της πάλης του ΚΚΕ και του κομμουνιστικού κινήματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δ. Χριστόφιας πρωταγωνιστής στους αγώνας του κυπριακού λαού

Την θλίψη του για τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΑΚΕΛ και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Δημήτρης Χριστόφιας από τα νεανικά του χρόνια πρωταγωνίστησε στους αγώνες του Κυπριακού λαού για ειρήνη, συναδέλφωση και ισότητα της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητας της Κύπρου. Ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έπαιξε κορυφαίο ρόλο στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων των δύο κοινοτήτων για την ειρηνική επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της νήσου. Οι αγώνες του, μέσα από τις γραμμές του κομμουνιστικού κινήματος της Κύπρου, αποτελούν πυξίδα στους σημερινούς και αυριανούς αγώνες του Κυπριακού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του, του συντρόφους του στο ΑΚΕΛ και ολόκληρο τον Κυπριακό λαό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Δημήτρης Χριστόφιας έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη για τη ζωή του

Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύονταν από το Μάιο στο νοσοκομείο με έντονο πόνο, δύσπνοια και άγχος και ήταν σε καταστολή με διαρκή μηχανική υποστήριξη. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, οι θεράποντες ιατροί του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή μετακλήθηκαν και ήρθαν στην Κύπρο και γιατροί από το Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας που πέθανε σε ηλικία 73 ετών, είχε γεννηθεί στις 29 Αυγούστου 1946. Διετέλεσε ως ο 6ος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου από τις 28 Φεβρουαρίου 2008 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και τον διαδέχτηκε στο αξίωμα ο Νίκος Αναστασιάδης. Ηταν επίσης πρώην γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έδωσε οδηγίες να συνέλθει αύριο, στις 10.15 π.μ., εκτάκτως, το υπουργικό συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο» για να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της κηδείας του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ