To καλλιτεχνικό success story της παραμεθορίου: 4.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο στον Μόλυβο για ένα Φεστιβάλ [εικόνες] - iefimerida.gr

To καλλιτεχνικό success story της παραμεθορίου: 4.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο στον Μόλυβο για ένα Φεστιβάλ [εικόνες]

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου / Ervis Zika
Το θαύμα του Μολύβου: ένα πιάνο με ουρά περιμένει έναν διεθνούς φήμης πιανίστα σε μια παραλία του Μολύβου

Κατορθώνοντας να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη των σημαντικών φεστιβάλ κλασικής μουσικής, μόλις στην πέμπτη διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ολοκληρώθηκε με μια σειρά από μικρές αλλά σημαντικές νίκες.

Επισκέπτες από όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δημοσιογράφοι από τη Γερμανία, την Κίνα, τον Καναδά και πλήθος Ελλήνων βέβαια, βρέθηκε από τις 16 ως τις 19 Αυγούστου στον Μόλυβο. Το μοναδικής oμορφιάς προτατευόμενο χωριό έχει μετατραπεί σε μια ενεργή μήτρα κλασικής μουσικής με κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο που φτάνουν σε παραλίες, καφέ, δρόμους και φυσικά στο κάστρο για να προσφέρουν μοναδικές επισκέπτες στους θεατές. Φέτος 27 καταξιωμένοι και με διεθνείς βραβεύσεις μουσικοί συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με θέμα ΔΙΑ-ΛΟΓΟ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκινώντας με τις αντιθετικές έννοιες του Χάους και της Τάξης, παρουσίασαν το πρώτο μέρος του “Les éléments” του Rebel που ονομάζεται «Χάος» και αντίστοιχα το “Palladio” του Karl Jenkins, το οποίο βασιζόμενο τους κανόνες της αρχιτεκτονικής γίνεται σύμβολο της Τάξης. Η εβραϊκή παραδοσιακή μουσική “Klezmer” πραγματεύτηκε μουσικά τις έννοιες της Ελπίδας και της Απόγνωσης και το “Lament” του Bridge, έργο για 2 βιόλες, δημιούργησε στην κυριολεξία Διάλογο με τα δύο όργανα, διάλογο που ο Bridge συνέθεσε για να μπορεί να κουβεντιάζει σε μουσικό επίπεδο με ένα φίλο του.Επίσης παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη το έργο «Όψεις του αρχαϊκού διπόλου», που το Φεστιβάλ ανέθεσε στον Νίκο Χαριζάνο και εκφράζει τις δύο όψεις του Απόλλωνα και του Διονύσου που έχει ο καθένας μέσα μας και εμφανίζονται σε κάθε εσωτερικό διάλογο.

Οι περισσότεροι από 4.000 επισκέπτες που βρέθηκαν στο κυρίως Φεστιβάλ , τις 4 προφεστιβαλικές συναυλίες (για πρώτη φορά στη Χίο, στο Κτήμα Citrus, στην Παλαιοχριστιανική (5ος αιώνας μ. Χ.) Βασιλική του Αγίου Ανδρέα της Ερεσού, στο Τσαρσί χαμάμ στη Μυτιλήνη, στις Αλυκές Καλλονής) και τη συναυλία γέφυρα του περσινού με το φετινό φεστιβάλ «Από τη Γένεση στο Διάλογο», που έγινε στο Παράρτημα Πανεπιστημίου Άγκντερ Νορβηγίας, στο Μετόχι Αγ. Αναργύρων Μονής Λειμώνος στην Καλλονή, ήταν Έλληνες αλλά και Γερμανοί, Ολλανδοί, Τούρκοι και Αμερικάνοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δε Μουσικές Στιγμές (Molyvos Musical Moments) που αιφνιδίαζαν ευχάριστα σε στιγμές που δεν περίμενε κανείς, έδιναν τη δυνατότητα στον καθένα να απολαμβάνει την ερμηνεία παγκοσμίου κλάσης μουσικών στα πιο απίθανα μέρη (μπροστά από το Χαμάμ, στην παραλία, σε beach bar, στην Αγορά, στο λιμάνι και αλλού).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ