Η Λίνα Νικολακοπούλου μάς αποκαλύπτεται στον Παρνασσό - iefimerida.gr

Η Λίνα Νικολακοπούλου μάς αποκαλύπτεται στον Παρνασσό

Λίνα Νικολακοπούλου
Λίνα Νικολακοπούλου

H Λίνα Νικολακοπούλου, η γυναίκα που έχει ταιριάξει τους στίχους της με τις προσωπικές ζωές γενεών ετοιμάζεται για τρεις ξεχωριστές βραδιές.

Η Λίνα Νικολακοπούλου έχει τα περισσότερα τραγούδια-συνθήματα και αυτή τη φορά ανασύρει τα κομμάτια εκείνα που αποτυπώθηκαν σε βινύλιο και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με εκλεκτούς καλεσμένους στον «Παρνασσό». Τίτλος του «33 στροφές με τη Λίνα» με πρεμιέρα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Λίνα Νικολακοπούλου γράφει ασταμάτητα. «Αν έχω τραγούδια στο συρτάρι μου; Αστειεύεσαι; Γράφω συνέχεια» αποκαλύπτει μιλώντας στο iefimerida ενώ όπως λέει, πλέον θέλει να απολαμβάνει μικρά πράγματα για τον εαυτό της. Πίνει με την ησυχία της το καφεδάκι της, κάνει καθημερινά έναν 2ωρο περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και αγαπά τα ταξίδια.

Νικολακοπούλου: Ευτυχώς με τον Κραουνάκη συναντηθήκαμε νωρίς

«Η σχέση με τον Κραουνάκη; Ευτυχώς συναντηθήκαμε νωρίς και δεν χάσαμε χρόνο» λέει η Λίνα Νικολακοπούλου. «Τότε στο Πάντειο, ταιριάξαμε τις τρέλες μας».
Η Λίνα Νικολακοπούλου, με τις αμέτρητες επιτυχίες δουλεύει ασταμάτητα. Πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Θοδωρή Βουτσικάκη πάνω στο περίφημο τραγούδι του Νικόλα Πιοβάνι «Όμορφη ζωή / La vita è bella», ενώ έγραψε και τα νέα τραγούδια του Γιώργου Περρή παρέα με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Η Λίνα Νικολακοπούλου 13, 20, 27 Δεκεμβρίου στον Παρνασσό

«Ο Παρνασσός έχει μια ιδιαιτερότητα δηλαδή επιτρέπει στο τραγούδι πράγματι να είναι αυτό που λέμε αφτιασίδωτο. Δεν χρειάζεται δηλαδή πολλή ενίσχυση,δεν χρειάζονται πολλά μικρόφωνα, είναι τέτοια η ηχητική της αίθουσας του Παρνασσού που απολαμβάνει κανείς τη φωνή του τραγουδιστή και τον ήχο των μουσικών,των συντελεστών μιας συναυλίας που παίζουν ωραία και ακούς σχεδόν σαν να ακούς στο σαλόνι του σπιτιού σου».
«Αυτό αγαπώ στον Παρνασσό, συν ότι επιτρέπει κανείς να σκεφτεί και να ακούσει τραγούδια που δύσκολα θα στεκόντουσαν σε ένα νυχτερινό μαγαζί».

Νικολακοπούλου: Τα τραγούδια της βραδιάς; Πρώτα το κυρίως, μετά το λικέρ

«Πως ετοιμάζω τα προγράμματα σε μουσικές σκηνές και μαγαζιά; Αν σας πω ότι μια κυρία στο δρόμο αντί να μου πει "σας ευχαριστούμε τόσα χρόνια για τα τραγούδια" μου είπε "σας ευχαριστούμε για τα ωραία προγράμματα που κάνετε"». Δηλαδή της άρεσε η ατμόσφαιρα που δημιουργώ στα προγράμματα. Είναι αυτό μια παράλληλη αγάπη που έχω. Είμαι σαν να πούμε μια νοικοκυρά, που την απασχολεί πως να σερβίρει το μενού, τι θα βγάλει πρώτο πιάτο. Έχει δηλαδή και μια αγάπη που υλοποιείται με σκέψη, θα ξεκινήσω έτσι, μετά θα του δώσω αυτό, το κυρίως, μετά το λικέρ. Είναι κάπως έτσι μέσα μου το πώς θα σερβίρω τα τραγούδια σε μια συναυλία».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νικολακοπούλου: Παίρνω την Πρωτοψάλτη από πίσω στο μηχανάκι, πέφτω σε λακκούβα, ξετυλίγεται η πομπινα στην άσφαλτο

«Ούτε πως κατάλαβα πως πέρασαν τα χρόνια» μάς λέει η Λίνα Νικολακοπούλου και θυμάται τις πρώτες ηχογραφήσεις, τότε που φωνητικά έκανε όποιος βρισκότανε μέσα στο κτίριο. «Μία φορά βρήκα τον Πάριο, ελα να μας κάνεις φωνητικά του είπα και ήρθε. Γράφαμε θυμάμαι με την Πρωτοψάλτη και για να μην χάσουμε χρόνο με μεταφορές, που τότε δεν ήταν εύκολες, παίρνω το μηχανάκι μου, βάζω την Αλκηστη από πίσω, εκείνη κρατούσε ένα κουτί με την ταινία ηχογράφησης και ξεκινάμε από το στούντιο να την πάμε στην εταιρία παραγωγής. Πέφτω σε μία λακκούβα, φεύγει το κουτί και άρχισε η ταινία να ξετυλίγεται στην άσφαλτο. Ευτυχώς δεν γρατζουνίστηκε» λέει γελώντας

«33 στροφές με τη Λίνα» στον Παρνασσό. Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος Λίνα Νικολακοπούλου.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου / Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου /Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου
Ερμηνεία τραγουδιών:
13/12 Θοδωρής Βουτσικάκης – Δήμητρα Σελεμίδου
20/12 Θοδωρής Βουτσικάκης – Δήμητρα Σελεμίδου–Δημήτρης Νικολούδης
27/12 Γιώργος Περρής – Μυρτώ Βασιλείου
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ, Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ