Η μυστηριώδης Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ -3 χρόνια στο Λευκό Οίκο γεμάτα... στιλιστικά σκάνδαλα και θεωρίες συνωμοσίας - iefimerida.gr

Η μυστηριώδης Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ -3 χρόνια στο Λευκό Οίκο γεμάτα... στιλιστικά σκάνδαλα και θεωρίες συνωμοσίας

Μελάνια Τραμπ με φλοράλ παλτό
Η Μελάνια Τραμπ με την πανάκριβη ζακέτα με την οποία εμφανίστηκε στη σύνοδο της G7 στην Κατάνια της Ιταλίας / Φωτογραφία αρχειου: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μελάνια Τραμπ «πενηντάρισε» την περασμένη Κυριακή, γιορτάζοντας τα γενέθλιά της στον Λευκό Οίκο ως μια Πρώτη Κυρία πολύ διαφορετική απ’ όλες τις προηγούμενες, αφού είναι η πρώτη που είχε ακολουθήσει παλαιότερα καριέρα μοντέλου, που γεννήθηκε εκτός των ΗΠΑ και που η μητρική της γλώσσα δεν είναι τα Αγγλικά.

Στα τρία χρόνια που ο άντρας της έχει στα χέρια του τα ηνία της υπερδύναμης, η Μελάνια πρόλαβε να σπάσει αρκετές παραδόσεις αποκτώντας πολλούς θαυμαστές και πυροδοτώντας ερωτηματικά που έδωσαν τροφή στους λάτρεις θεωριών συνωμοσίας. Οι τολμηρές στιλιστικές της επιλογές με τα κρυφά μηνύματα, σύμφωνα με μια βιογράφο της έχουν κερδίσει τα χειροκροτήματα των θαυμαστών της και πυρά από επικριτές της, που την κατηγορούν για τα ακριβά της γούστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η «μυστηριώδης» πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Η Μελάνια Κνάους, όπως είναι το πατρικό της, γεννήθηκε το 1970 στη Σλοβενία κι είναι η μοναδική σύζυγος Αμερικανού προέδρου που γεννήθηκε εκτός των ΗΠΑ, εξαιρουμένης της Λουίζας Κάθριν Τζόνσον, συζύγου του Τζον Κουίνσι Άνταμς, που γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά από Αμερικανό πατέρα.

Η Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας και γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ
Η Λιουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας και γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ / Φωτογραφία: ΑΡ

H Mελάνια ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και το 1996 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει το «αμερικανικό όνειρο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O Σλοβένος φωτογράφος Μόδας, Stane Jerko, μπροστά σε μια από τις πρώτες φωτογραφίες της Μελάνια Κνάους  που τράβηξε.
O Σλοβένος φωτογράφος Μόδας, Stane Jerko, μπροστά σε μια από τις πρώτες φωτογραφίες της Μελάνια Κνάους που τράβηξε / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Όσο έκανε καριέρα μοντέλου στην Ευρώπη έμαθε πέντε γλώσσες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη Πρώτη Κυρία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Φίλοι της λένε ότι όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, η Μελάνια απέφευγε τα πάρτι και την έντονη νυχτερινή ζωή, προτιμώντας να γυμνάζεται, να πέφτει νωρίς στο κρεβάτι και να ακολουθεί υγιεινή διατροφή, στο πλαίσιο της οποίας φέρεται να καταναλώνει επτά φρούτα την ημέρα.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια σε εκδήλωση αμερικανο-κουβανικής οργάνωσης τον Νοέμβριο του 1999 σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια σε εκδήλωση αμερικανο-κουβανικής οργάνωσης τον Νοέμβριο του 1999 σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Ντόναλντ Τραμπ τον γνώρισε το 1998 σ’ ένα πάρτι, όπου εκείνος συνόδευε κάποια άλλη. Αν και αρνήθηκε στην αρχή να του δώσει τον αριθμό του τηλεφώνου της, η Μελάνια του ζήτησε αργότερα τον δικό του και τελικά του τηλεφώνησε λίγες μέρες αργότερα.

Η Μελάνια Κνάους και ο Ντόναλντ Τραμπ σε πάρτι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για τα εγκαίνια εστιατορίου της τον Ιούνιο του 2002 στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
Η Μελάνια Κνάους και ο Ντόναλντ Τραμπ σε πάρτι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για τα εγκαίνια εστιατορίου της τον Ιούνιο του 2002 στη Νέα Υόρκη / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Χρειάστηκε να περάσουν επτά χρόνια για να ενωθούν οι δυο τους με τα δεσμά του γάμου σε μια λαμπρή τελετή με επιφανείς προσκεκλημένους όπως το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, η μεγάλη κυρία της αμερικανικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας, Μπάρμπαρα Γουόλτερς και άλλοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 O Nτόναλντ Τραμπ (πάνω φωτογραφία) και η Μελάνια Κνάους κατά την έξοδό τους από το ναό στο West Palm Beach της Φλόριντα, μετά την πρόβα του γάμου τους που έγινε στις 22 Ιανουαρίου του 2005
O Nτόναλντ Τραμπ (πάνω φωτογραφία) και η Μελάνια Κνάους κατά την έξοδό τους από το ναό στο West Palm Beach της Φλόριντα, μετά την πρόβα του γάμου τους που έγινε στις 22 Ιανουαρίου του 2005 / Φωτογραφίες αρχείου: ΑΡ

Έναν χρόνο αργότερα, το 2006, γεννήθηκε ο γιος τους, Μπάρον. Αν και διαθέτουν πολυμελές προσωπικό για την κουζίνα και το νοικοκυριό δεν προσέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών ΜΜΕ, κάποια νταντά. Την ανατροφή του γιου ανέλαβε η Μελάνια, που συχνά τον βοηθά με τα μαθήματά του και τον συνοδεύει στα αθλήματά του.

O Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια ποζάρουν στο φακό με τον γιο τους Μπάρον στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ στις 16 Ιανουαρίου του 2007.
O Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια ποζάρουν στο φακό με τον γιο τους Μπάρον στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ στις 16 Ιανουαρίου του 2007 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Όταν αποφάσισε ο Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία η Μελάνια προτιμούσε να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O Τραμπ με τη Μελάνια, το γιο του Μπάρον και τις κόρες του Ιβάνκα και Τίφανι σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα το 2016
O Τραμπ με τη Μελάνια, το γιο του Μπάρον και τις κόρες του Ιβάνκα και Τίφανι σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα το 2016 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Το πρώτο μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο για την ίδια ξέσπασε όταν φέρεται να αντέγραψε στην ομιλία της στο συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ολόκληρα κομμάτια από τον λόγο που είχε εκφωνήσει το 2008 η Μισέλ Ομπάμα στο αντίστοιχο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος.

Αλλά ούτε αυτό το σκάνδαλο, ούτε άλλα που βγήκαν στη φόρα για τον άνδρα της στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 ανέκοψαν τη φόρα του Τραμπ προς την εξουσία κι έτσι η Μελάνια έγινε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2017.

To ζεύγος Ομπάμα υποδέχεται το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου του 2017.
To ζεύγος Ομπάμα υποδέχεται το ζεύγος Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου του 2017 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, άργησε αρκετούς μήνες να μετακομίσει στο Λευκό Οίκο, αφού παρέμεινε στη Νέα Υόρκη μέχρις ότου ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά ο γιος της Μπάρον, μια απόφαση, η οποία στοίχισε κάπου 27 εκατ. δολάρια στο αμερικανικό δημόσιο λόγω των μέτρων ασφαλείας για τη Μελάνια και τον γιο του Προέδρου.

To προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ με τον γιο τους Μπάρον στην αυλή του Λευκού Οίκου.
To προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ με τον γιο τους Μπάρον στην αυλή του Λευκού Οίκου / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Οι δημόσιες εμφανίσεις του προεδρικού ζεύγους πυροδότησαν κατά καιρούς ποικίλα σχόλια για τη γλώσσα του σώματος της Μελάνια και του Τραμπ, όπως στο πρώτο ταξίδι του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο εξωτερικό με τη σύζυγό του, όταν επισκέφθηκαν τον Μάιο του 2017 το Ισραήλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Toν ίδιο μήνα η Μελάνια προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε με μια πανάκριβη ζακέτα Dolce & Gabbana, αξίας 51.500 δολαρίων στη σύνοδο της G7 στην Ιταλία, με τους επικριτές της να της καταλογίζουν ότι η συγκεκριμένη ενδυματολογική της επιλογή αποτελούσε πρόκληση για τους περισσότερους Αμερικανούς που δεν βγάζουν τόσα χρήματα σ’ έναν ολόκληρο χρόνο!

H Μελάνια Τραμπ με το πουκάμισο των 1.380 δολαρίων.
H Μελάνια Τραμπ με το πουκάμισο των 1.380 δολαρίων / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Μετά τη σφοδρή κριτική η Μελάνια άρχισε να αποφεύγει κάπως τις ακριβές δημιουργίες Υψηλής Ραπτικής αν και εμφανίστηκε μ’ ένα πουκάμισο του Οίκου Balmain αξίας 1.380 δολαρίων στον κήπο του Λευκού Οίκου.

Ο πατέρας της Μελάνια Τραμπ, Βίκτορ Κνάους.
Ο πατέρας της Μελάνια Τραμπ, Βίκτορ Κνάους / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tον Ιούνιο του 2017, λίγο μετά την μετακόμιση της Μελάνια και του Μπάρον στον Λευκό Οίκο, την επισκέφθηκαν οι γονείς της και πολλοί έμειναν άναυδοι παρατηρώντας πόσο έμοιαζε ο πατέρας της στον άντρα της.

Η Μελάνια προκάλεσε άλλο ένα σκάνδαλο με τις ενδυματολογικές της επιλογές, όταν εθεάθη να φορά ψηλοτάκουνες γόβες καθ’ οδόν προς μια περιοχή που είχε σαρώσει ο κυκλώνας Χάρβεϊ, αν και άλλαξε τελικά υποδήματα μέσα στο αεροσκάφος.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου βρέθηκε σε δυσάρεστη θέση, όταν η πρώτη γυναίκα του άνδρα της, η Ιβάνα Τραμπ υποστήριξε ότι εκείνη είναι η «πραγματική Πρώτη Κυρία». Η εκπρόσωπος της Μελάνια απάντησε τότε ότι η Ιβάνα ήθελε με τα σχόλιά της «να προκαλέσει ντόρο και να τραβήξει πάνω της την προσοχή».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας
H Μελάνια Τραμπ συνοδευόμενη από μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Το πιο παράξενο, ωστόσο, που συνέβη στη Μελάνια εκείνη τη χρονιά ήταν η κυκλοφορία μιας θεωρίας συνωμοσίας ότι έχει μια σωσία, θεωρία που βασίστηκε κυρίως σε μια κακή φωτογραφία της και στο γεγονός ότι της μοιάζει αρκετά μία πράκτορας της μυστικής υπηρεσίας που έχει αναλάβει την ασφάλειά της.

Aν και δεν πήρε θέση σε μείζονα θέματα πολιτικής η Μελάνια, το 2018 ασχολήθηκε με κάποια θέματα, όπως π.χ, το bullying – άλλωστε δήλωσε ότι υπήρξε και η ίδια θύμα.

H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με παιδιά σε ορφανοτροφείο στην Κένυα στις 5 Οκτωβρίου του 2018
H Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ με παιδιά σε ορφανοτροφείο στην Κένυα στις 5 Οκτωβρίου του 2018 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Οκτώβριο του 2018 έκανε το πρώτο ταξίδι της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ χωρίς να συνοδεύεται από τον άνδρα της στο εξωτερικό - μια περιοδεία σε τέσσερις χώρες στην Αφρική στο πλαίσιο προγραμμάτων αφιερωμένων στην ευημερία των παιδιών, ένα ταξίδι που απέκτησε πρόσθετη σημασία μετά τα χυδαία σχόλια που φέρεται να έκανε τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου ο Τραμπ, αποκαλώντας «σκ@..ότρυπες» κάποιες χώρες της Μαύρης Ηπείρου.

Την τρίτη χρονιά που ο Τραμπ ήταν στην εξουσία, η Μελάνια κατάφερε να εδραιώσει την εικόνα της ως Πρώτης Κυρίας -μια εικόνα σταθερότητας σε ευθεία αντίθεση με εκείνη της θορυβώδους κυβέρνησης του άντρα της.

H Mελάνια Τραμπ χαιρετά προσκεκλημένους στις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου στις 22 Απριλίου του 2019
H Mελάνια Τραμπ χαιρετά προσκεκλημένους στις πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου στις 22 Απριλίου του 2019 / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ

Κι όχι μόνον αυτό, αλλά ξεπέρασε σε ποσοστά δημοτικότητας και τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο (47% έναντι 43% του Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Fox News τον Φεβρουάριο του 2019).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον περασμένο Δεκέμβριο κυκλοφόρησε η βιογραφία της Μελάνια, με τίτλο “Free Melania”, όπου η συγγραφέας – και δημοσιογράφος του CNN Κέιτ Μπένετ – αποκάλυψε λεπτομέρειες μεταξύ άλλων για τη σχέση της Πρώτης Κυρίας με τον άνδρα της και τη θετή κόρη της Ιβάνκα, την περιπέτεια της υγείας της τον Μάιο του 2018, όταν λίγο έλειψε να χάσει το νεφρό της, το παρασκήνιο πίσω από τη δημοσίευση γυμνών φωτογραφιών της και το μέρος του σώματος του άνδρα της που λατρεύει.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία στις 24 Φεβρουαρίου του 2020
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ κατά την επίσκεψή του στο Ταζ Μαχάλ, στην Ινδία στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 / Φωτογραφία: ΑΡ

Η φετινή χρονιά έδωσε στην Μελάνια αρκετές ευκαιρίες για θεαματικές εμφανίσεις, όπως το ταξίδι με τον άνδρα της στην Ινδία και το εμβληματικό Ταζ Μαχάλ

Ενώ δεν παρέλειψε να λάβει μέρος και σε διαφημιστική καμπάνια για τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας παράλληλα σχετικά μηνύματα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ