12 καταπληκτικές λίμνες σε όλο τον κόσμο με ναυάγια, τοπία όνειρο και... πολλά παράξενα [εικόνες] - iefimerida.gr

12 καταπληκτικές λίμνες σε όλο τον κόσμο με ναυάγια, τοπία όνειρο και... πολλά παράξενα [εικόνες]

λίμνη κόμο
λίμνη κόμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λίμνες ανέκαθεν «μάγευαν» τους ταξιδιώτες. Η εικόνα μιας λίμνης σε ένα τοπίο, το κάνει πάντα πιο γραφικό και ρομαντικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και μπορεί να μην μπορούμε αυτή την περίοδο να ταξιδέψουμε και να απολαύσουμε τις πανέμορφες λίμνες που βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου,
λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο μπορούμε να μεταφερθούμε μέσα από εικόνες σε αυτές και να επιλέξουμε τον επόμενο προορισμό μας, όταν θα έχει λήξει η περιπέτεια με την πανδημία.

1.Λίμνη Γκάρντα (Ιταλία)

Η λίμνη Γκάρντα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας. Βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, ανάμεσα στη Μπρέσια και στη Βερόνα, και έχει έκταση 370 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η λίμνη σχηματίστηκε στο τέλος της εποχής των Παγετώνων. Σήμερα είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Η λίμνη Γκάρντα
Η λίμνη Γκάρντα

2.Λίμνη Λοχ Νες (Σκωτία)

Η Λοχ Νες είναι μεγάλη, βαθιά λίμνη γλυκού νερού στα Χάιλαντς της Σκωτίας, η οποία βρίσκεται περίπου 37 χιλιόμετρα ( 23 μίλια) νοτιοδυτικά του Ινβερνές. Η επιφάνειά της είναι 15,8 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η λίμνη είναι περισσότερο γνωστή για κάποιες υποτιθέμενες εμφανίσεις του Τέρατος του Λοχ Νες. Η ορατότητα του νερού είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε τύρφη στο περιβάλλον έδαφος.

Η Λοχ Νες
Η Λοχ Νες

Η Λοχ Νες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας όσον αφορά την έκταση επιφάνειας, αλλά λόγω του μεγάλου βάθους της, είναι η μεγαλύτερη σε όγκο. Το μέγιστο βάθος της είναι 230 μέτρα, κάνοντάς την τη δεύτερη βαθύτερη λίμνη στη Σκωτία μετά από τη Λοχ Μόραρ. Περιέχει περισσότερο γλυκό νερό απ 'όλες τις λίμνες στην Αγγλία και την Ουαλία μαζί. Κι αν δεν δείτε το μυθικό τέρας, μπορείτε να απολαύσετε το υπέροχο σκηνικό, μέσω από γραφικούς περιπάτους.

3.Εθνικό πάρκο, λίμνες Πλίτβιτσε (Κροατία)

Το πάρκο περιλαμβάνει 16 λίμνες οι οποίες συνδέονται με μια σειρά καταρρακτών, καθώς και αρκετές σπηλιές, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω της καρστικής αποσάθρωσης του ασβεστόλιθου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που το κάνει επίσης μοναδικό, είναι τα καταπράσινα τοπία και τα αμέτρητα μονοπάτια πεζοπορίας για όσους θέλουν να εξερευνήσουν το τοπίο. Δεν είναι περίεργο που θεωρείται ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Κροατία.

Μαγικό τοπίο με τις λίμνες στο Πλίτβιτσε
Μαγικό τοπίο με τις λίμνες στο Πλίτβιτσε

Οι λίμνες διακρίνονται για τα χρώματά τους, που ποικίλουν από γαλάζιο σε πράσινο, γκρίζο ή μπλε. Τα χρώματα αλλάζουν διαρκώς εξαρτώμενα από την ποσότητα των ορυκτών ή των οργανισμών στο νερό και τη γωνία του ηλιακού φωτός. Οι δεκαέξι λίμνες χωρίζονται στις 12 Άνω Λίμνες (Gornja jezera) και τις τέσσερις Κάτω Λίμνες (Donja jezera).

4.Λίμνη Χίλιερ (Αυστραλία)

Αυτό που είναι το πιο εντυπωσιακό σε αυτή τη λίμνη, είναι οι έντονες ροζ αποχρώσεις των νερών της. Η ίδια η λίμνη, η οποία βρίσκεται στην ακτή της δυτικής Αυστραλίας, είναι αρκετά μικρή και έχει μήκος περίπου 600 μ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι γνωστό ακριβώς τι προκαλεί το λαμπερό ροζ χρώμα, αλλά μια θεωρία είναι ότι τα φύκια περιέχουν παρόμοιες χρωστικές που υπάρχουν και στα καρότα και θα μπορούσαν να παίζουν κάποιο ρόλο στην ιδιαίτερη αυτή απόχρωση.

Πόλος έλξης η λίμνη Χίλιερ, λόγω του ιδιαίτερου, σπάνιου ροζ χρώματός της
Πόλος έλξης η λίμνη Χίλιερ, λόγω του ιδιαίτερου, σπάνιου ροζ χρώματός της

5.Λίμνη Κλίαρ (ΗΠΑ)

Τα κρυστάλλινα νερά σε αυτή τη λίμνη είναι στην πραγματικότητα το σπίτι ενός βυθισμένου αρχαίου δάσους - και μπορείτε να δείτε τους κορμούς των δέντρων από την επιφάνεια.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι επίσης δημοφιλής στους δύτες που μπορούν να κολυμπήσουν πάνω από τις κορυφές των δέντρων, ενώ η καθαρότητα των υδάτων σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε θέα με βάθος έως και 100 πόδια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα καταγάλανα νερά της λίμνης Κλίαρ
Τα καταγάλανα νερά της λίμνης Κλίαρ / Φωτογραφία: McKenzie River Drone Photography / YouTube

6.Νεκρά θάλασσα (Ιορδανία)

Νεκρά θάλασσα ονομάζεται η μεγάλη λίμνη με αλμυρό νερό που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η επιφάνειά της βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μεσογείου, κάτι που τη κάνει το χαμηλότερο σημείο επιφάνειας στην ηπειρωτική Γη. Σε αυτή, μπορεί κανείς να επιπλέει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Κολυμβητές επιπλέουν στα νερά της Νεκράς Θάλασσας
Κολυμβητές επιπλέουν στα νερά της Νεκράς Θάλασσας

7.Λίμνη Κόμο (Ιταλία)

Με το εκπληκτικό τοπίο, τα ήσυχα νερά και τις ζωντανές πόλεις, δεν είναι περίεργο ότι η λίμνη Κόμο, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για πολλούς διάσημους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων, και συνδυάζει τα πάντα, από ψηλά βουνά, μέχρι γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας και φυσικά τα πανέμορφα νερά της λίμνης. Τριγύρω, σας περιμένουν γοητευτικές πόλεις γεμάτες εκπληκτικά εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία.

Η δημοφιλής λίμνη Κόμο
Η δημοφιλής λίμνη Κόμο

8.Λίμνη Wakatipu (Νέα Ζηλανδία)

H λίμνη που βρίσκεται στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, αφήνει με το στόμα ανοιχτό τους ατρόμητους εξερευνητές με το τέλειο τοπίο της.

Με έκταση περίπου 291 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η λίμνη περιβάλλεται από πυκνά καταπράσινα δάση και ψηλά βουνά. Συνδυασμένη με τα καταγάλανα νερά της λίμνης, η όλη εικόνα μοιάζει να έχει βγει κατευθείαν από παραμύθι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Απίστευτη θέα από τη λίμνη Wakatipu
Απίστευτη θέα από τη λίμνη Wakatipu

9.Λίμνη Χουρόν (Βόρεια Αμερική)

Η λίμνη Χουρόν έχει αποκτήσει το ψευδώνυμό της «πρωτεύουσας των ναυαγίων του Καναδά» με πάνω από 1.000 ναυάγια να καταγράφονται στα νερά της.

Η έκτασή της υπολογίζεται σε 59.600 km². Ανήκει στις Μεγάλες Λίμνες, στη Βόρεια Αμερική. Η λίμνη πήρε το όνομά της από τη φυλή Ινδιάνων Χιούρον, που ζούσε κοντά στη λίμνη.

Εκπληκτική εικόνα με ένα ναυάγιο από τη λίμνη Χουρόν
Εκπληκτική εικόνα με ένα ναυάγιο από τη λίμνη Χουρόν
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

10.Λίμνη Mashu (Ιαπωνία)

Η λίμνη Mashu πιστεύεται ότι έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, αλλά σε μια παράξενη συστροφή της μοίρας, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να τα δουν.

Αυτό συμβαίνει επειδή η «Λίμνη των Θεών» της Ιαπωνίας συχνά περιβάλλεται από μια πυκνή ομίχλη που κρύβει τη λίμνη από τη θέα. Παρ' όλα αυτά, ίσως τελικά να μην θέλετε να τα δείτε. Ο τοπικός μύθος λέει ότι εάν δείτε την επιφάνεια του νερού καθαρά, αυτό θα μπορούσε να φέρει κακή τύχη στην οικογενειακή σας ζωή ή στην καριέρα σας.

Η θέα από τη λίμνη Mashu
Η θέα από τη λίμνη Mashu

11.Λίμνη Berryessa (ΗΠΑ)

Η λίμνη Berryessa είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην κομητεία Νάπα της Καλιφόρνια. Μετρά περίπου 20.000 στρέμματα όταν είναι γεμάτη. Ωστόσο, αυτό που είναι ιδιαιτέρως περίεργο γι 'αυτή τη λίμνη είναι η τεράστια τεχνητή τρύπα (γνωστή ως «Glory Hole»), που χρησιμοποιείται για να αδειάζει από το νερό και μοιάζει με μια τεράστια καταβόθρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εντυπωσιακή εικόνα από τη λίμνη Berryessa
Εντυπωσιακή εικόνα από τη λίμνη Berryessa

12.Η λίμνη Five Flower (Κίνα)

Αυτή η καταπληκτική λίμνη που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jiuzhaigou, το οποίο αποτελεί Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, δεν αποτυγχάνει ποτέ να ενθουσιάζει τους επισκέπτες της, χάρη στην έκρηξη χρωμάτων που προσφέρει μέσα από τα νερά της και το πανέμορφο τοπίο.

Στην πραγματικότητα, τα νερά της λίμνης μπορούν να αλλάξουν χρώμα. Για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τείνουν να είναι σκούρο μπλε, αλλά μπορούν να ποικίλουν για να γίνουν κίτρινα, ροζ, τυρκουάζ και πράσινα, ενώ δεν είναι γνωστό ακριβώς τι προκαλεί αυτό το φαινόμενο του ουράνιου τόξου.

Πανδαισία χρωμάτων στη λίμνη Five Flower
Πανδαισία χρωμάτων στη λίμνη Five Flower
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λίμνες Λίμνη λίμνη Κόμο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ