«Bianco»: Οταν τα τοπικά προϊόντα της Τήνου συναντούν τη σύγχρονη κουζίνα -Σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο - iefimerida.gr

«Bianco»: Οταν τα τοπικά προϊόντα της Τήνου συναντούν τη σύγχρονη κουζίνα -Σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο

«Bianco» Beach House Restaurant στον Μπάλλο.
«Bianco» Beach House Restaurant στον Μπάλλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τήνος δεν είναι μόνο θρησκευτικός προορισμός, δεν έχει μόνο υπέροχες παραλίες, άγρια και ειδυλλιακά τοπία να προσφέρει στους πολυπληθείς επισκέπτες της, αλλά φημίζεται και για τη γαστρονομία της.

Το «ιερό νησί» των Κυκλάδων, πρότυπο συνύπαρξης των ορθοδόξων και καθολικών κατοίκων της, προτιμάται από τους επισκέπτες υψηλής αισθητικής και για το πολιτισμικό της αποτύπωμα. Αν τα κύρια στοιχεία του τηνιακού πολιτισμού είναι οι διάσημοι περιστερώνες και η τέχνη της σμίλευσης του μαρμάρου, ωστόσο για τους επισκέπτες των καλοκαιρινών χαλαρών ημερών αυτό που θα μείνει πραγματικά αξέχαστο είναι οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Bianco» στον Μπάλο της Τήνου

Αυτή την υπόσχεση δίνουν -και, κυρίως, την τηρούν στο έπακρο- δύο νέοι επιχειρηματίες, ο Ιωσήφ Δελλατόλας και ο Βαγγέλης Κατσίκης, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν με απόλυτη επιτυχία μια αρμονική μείξη όλων των ιδιαίτερων τηνιακών στοιχείων σε έναν υψηλής ποιότητας γευσιγνωστικό προορισμό, το «Bianco» Beach House Restaurant στον Μπάλλο.

Εστιατόριο
Το «Bianco», σε πλήρη αρμονία με το κυκλαδίτικο περιβάλλον, έχει συνδυάσει ιδανικά την απόλαυση της υπέροχης θάλασσας με τη γευστική πανδαισία

Ο Μπάλλος είναι ένας από τους ομορφότερους κολπίσκους της Τήνου, μόλις 6 χιλιόμετρα από τη Χώρα. Το «Bianco», σε πλήρη αρμονία με το κυκλαδίτικο περιβάλλον, έχει συνδυάσει ιδανικά την απόλαυση της υπέροχης θάλασσας με τη γευστική πανδαισία που προσφέρει η προσεγμένη μείξη των τοπικών προϊόντων και γεύσεων με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

ΕΣτιατόριο
Δύο νέοι επιχειρηματίες, ο Ιωσήφ Δελλατόλας και ο Βαγγέλης Κατσίκης, δημιούργησαν έναν υψηλής ποιότητας γευσιγνωστικό προορισμό, το «Bianco» Beach House Restaurant στον Μπάλλο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί όμως επέλεξαν τον Μπάλλο; «Η μοναδικότητα της παραλίας, την οποία χαρακτηρίζουν η φυσική αρχιτεκτονική του κόλπου, η καθαρή αμμουδιά και η μικρή απόσταση από τη Χώρα, αποτέλεσαν για μας πρόκληση ώστε, με τη συνεργασία του αρχιτεκτονικού γραφείου G VIDALIS και την επιμέλεια του interior designer Μάνθου Καλούμενου, να δημιουργήσουμε έναν χώρο απόλυτης απόλαυσης και χαλάρωσης».

Γαστρονομία πλάι στο κύμα σε lounge περιβάλλον

Το «Bianco» σας περιμένει ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με sunbeds, ομπρέλες και ένα μπαρ με lounge καθίσματα. Η φυσική ομορφιά και το λεπτό γούστο εντοπίζονται σε κάθε λεπτομέρεια του εστιατορίου.

Το «Bianco» αποτελεί ήδη μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου
Το «Bianco» αποτελεί ήδη μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου

Σε αυτό το ιδανικό περιβάλλον είναι βέβαιο ότι θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας όχι μόνο τη θάλασσα, αλλά και τον κυκλαδίτικο διάκοσμο, εμπλουτισμένο με ινδονησιακά στοιχεία. Εκεί θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα δροσιστικό ποτό, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, αλλά κι ένα ελαφρύ γεύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προϊόντα Τηνιακών παραγωγών με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Σαρρή

Το μενού, το οποίο αποτελεί το δυνατό χαρτί του «Bianco», φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Κωνσταντίνου Σαρρή, ο οποίος, με την πείρα σπουδαίων εστιατορίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε καλοκαιρινούς προορισμούς, συνδύασε με αξιοπρόσεκτη φροντίδα την τηνιακή κουζίνα με τη σύγχρονη ελληνική. Ο Ιωσήφ και ο Βαγγέλης διάλεξαν, με ιδιαίτερη επιμέλεια και προσωπική επαφή με Τηνιακούς παραγωγούς, τα τοπικά προϊόντα και ο έμπειρος σεφ πειραματίστηκε δημιουργικά ώστε το άρωμα της Τήνου να ορίσει την επίγευση των υπέροχων πιάτων του.

Ψάρι με χόρτα
Το μενού, που δημιουργείται με προϊόντα ντόπιων παραγωγών και το οποίο αποτελεί το δυνατό χαρτί του «Bianco», φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Κωνσταντίνου Σαρρή

Όταν δοκιμάσετε το γιουβέτσι θαλασσινών, το φρικασέ με ψάρι ημέρας, τον μπακαλιάρο Bianco, τις ελληνικές σαλάτες, τα τυριά Τήνου από ντόπιους παραγωγούς, αλλά και το τηνιακό κρασί που συνοδεύει αρμονικά το μοσχαρίσιο φιλέτο με ραγού μανιταριών, δεν θα έχετε πλέον καμιά αμφιβολία. Το «Bianco» αποτελεί ήδη μια γευσιγνωστική πρόκληση για τους επισκέπτες της Τήνου.

Bianco Beach House Restaurant Tinos
Tel. +306986752100
Instagram : bianco_tinos
Email : bianco.beach@gmail.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bianco Γαστρονομία σεφ Τήνος εστιατόριο lounge
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ