Οταν οι ριπές του Φάρου Καταπόλων στην Αμοργό φώτιζαν το Αιγαίο -Ενας από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν οι ριπές του Φάρου Καταπόλων στην Αμοργό φώτιζαν το Αιγαίο -Ενας από τους παλιότερους φάρους της Ελλάδας [εικόνες & βίντεο]

Φάρος Καταπόλων στο νησί της Αμοργού
Φάρος Καταπόλων στο νησί της Αμοργού / Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ιστορίες δεκάδων πλοίων που πλησίαζαν στο λιμάνι της Αμοργού μαρτυρούν οι πέτρες και τα... χαλάσματα του φάρου Καταπόλων στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων.

Ισως όχι τόσο γνωστός, ο φάρος στέκει στο σημείο, ψηλά πάνω από τα νερά (ήσυχα για το καλοκαίρι και πιο... φουρτουνιασμένα το Χειμώνα) για τον τρίτο αιώνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από τον ιστορικό φάρο σώζονται σήμερα μόνο τα χαλάσματα και το φαρόσπιτο
Από τον ιστορικό φάρο σώζονται σήμερα μόνο τα χαλάσματα και το φαρόσπιτο / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ενας από τους παλιότερους φάρου στην Ελλάδα, ο φάρος στην Αμοργό

Ο φάρος Κατάπολα στο Βαθύ της Αμοργού είναι ένας από τους πρώτους φάρους του ελληνικού φαρικού δικτύου, ενώ ανήκει στους κυκλικούς φάρους, σε ότι έχει να κάνει με την τεχνοτροπία του.

Η υπέροχη θέα στη θάλασσα από τον φάρο των Καταπόλων
Η υπέροχη θέα στη θάλασσα από τον φάρο των Καταπόλων / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο φάρος βρίσκεται στο βόρειο ακρωτήρι του κόλπου των Καταπόλων. Θεωρείται ένας από τους παλαιότερους φάρους στην χώρα μας καθώς χτίστηκε το 1882. Σήμερα σώζονται τα χαλάσματα του παλιού πύργου του και το φαρόσπιτο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αμοργός Φάρος ΑΙγαίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ