Daily Mail: Οι καλύτερες λίμνες του κόσμου – Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές [εικόνες] - iefimerida.gr

Daily Mail: Οι καλύτερες λίμνες του κόσμου – Ανάμεσά τους και δύο ελληνικές [εικόνες]

Η λίμνη Maligne στον Καναδά
Η λίμνη Maligne στον Καναδά /Φωτογραφία: Shutterstock
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Αφιέρωμα στις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου κάνει η Daily Mail και μπορεί να αποτελεί έκπληξη για πολλούς, ωστόσο στον κατάλογο υπάρχει και δύο ελληνικές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν οι λάτρεις της θάλασσας και οι λάτρεις των λιμνών. Ότι και να διαλέξεις είναι υπέροχο για μια απόδραση του Σαββατοκύριακου, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και παρόλο που μπήκε ο Σεπτέμβριος και πολλοί πιστεύουν ότι τα μπάνια στην θάλασσα τελείωσαν, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller δημοσίευσε τις προτάσεις του για τον μήνα αυτό, εντάσσοντας μάλιστα την Σαντορίνη και την Κέρκυρα στις κορυφαίες προτιμήσεις του.

Και τώρα, η Daily Mail δημοσιεύει μια λίστα για την αντίπαλη πλευρά, τους λάτρεις των λιμνών, με τις καλύτερες προτάσεις της. Και μεταξύ αυτών είναι και ένας ελληνικός προορισμός: Οι Πρέσπες.

Οι Πρέσπες από ψηλά
Οι Πρέσπες από ψηλά

Τι γράφει η Daily Mail για τις Πρέσπες: Μια ειδυλλιακή διαφυγή

Συγκεκριμένα, γράφει το δημοσίευμα: Με τις όχθες τους στην Αλβανία, την Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, μεταξύ των αρχαιότερων τεκτονικών λιμνών της Ευρώπης ηλικίας ενός εκατομμυρίου ετών, προσφέρει την ευκαιρία για να πραγματικά ειδυλλιακή διαφυγή. Ο υδροβιότοπος της περιοχής είναι η Μέκκα για τους παρατηρητές πουλιών. Οι κορμοράνοι και οι ερωδιοί είναι εύκολο να εντοπιστούν, όπως και ο τεράστιος πελεκάνος της Δαλματίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ερείπια εκκλησίας του 10ου αιώνα στο νησί του Αγίου Αχιλλείου
Τα ερείπια εκκλησίας του 10ου αιώνα στο νησί του Αγίου Αχιλλείου

Ο Άγιος Αχίλλειος, ένα μικρό νησί στην Μικρή Πρέσπα, φιλοξενεί τα ερείπια μιας εκκλησίας του 10ου αιώνα και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό. Οι επισκέπτες της Μεγάλης Πρέσπαςαξίζει να πάρουν μια παραδοσιακή βάρκα και να κάνουν μια βόλτα στην λίμνη θαυμάζοντας τα όρη των Βαλκανίων».

Όσο για την καλύτερη εποχή να τις επισκεφθεί κανείς, η Daily Mail αναφέρει ότι είναι προτιμότερο τον χειμώνα, καθώς έχει ελάχιστους τουρίστες.

Η λίμνη Hillier στην Αυστραλία με το ροζ νερό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται σε βακτήρια στις αποθέσεις αλατιού
Η λίμνη Hillier στην Αυστραλία με το ροζ νερό. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται σε βακτήρια στις αποθέσεις αλατιού
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η λίστα με τις καλύτερες λίμνες του κόσμου που αξίζει να επισκεφθεί κανείς :

  • Winnipesaukee, Νιου Χαμσάιρ
  • Nahuel Huapi, Αργεντινή
  • Ruhondo, Ρουάντα
  • Inari, Φινλανδία
  • Bohinj, Σλοβενία
  • Hillier, Αυστραλία
  • Maligne, Καναδάς
  • Sun Moon, Ταϊβάν
  • Lago d’Orta, Ιταλία
  • Breitling See, Γερμανία
  • Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, Ελλάδα
  • Lagoa Azul, Αζόρες

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ