Εναλλακτική εκδρομή: 4 ελληνικά οινοποιεία όπου μπορείς να μείνεις, να επισκεφθείς τα αμπέλια και να γευτείς μοναδικά κρασιά - iefimerida.gr

Εναλλακτική εκδρομή: 4 ελληνικά οινοποιεία όπου μπορείς να μείνεις, να επισκεφθείς τα αμπέλια και να γευτείς μοναδικά κρασιά

Τρύγος
Φύγαμε για εκδρομή! /Φωτογραφία: @ktimabibliachora/Instagram

Για τους λάτρεις του εκλεκτού κρασιού, τα επισκέψιμα οινοποιεία της χώρας αποτελούν την τέλεια αφορμή για ταξίδι.

Οι προτάσεις που ακολουθούν άλλωστε προσφέρουν μια ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία, έχοντας δημιουργήσει ατμοσφαιρικούς ξενώνες ή ξενοδοχεία κοντά στις εγκαταστάσεις τους, για μια ξεχωριστή διαμονή σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Απολαύστε τα κρασιά στον τόπο παραγωγής και καταγωγής τους, συνδυάστε τα με γεύσεις από την τοπική παραδοσιακή κουζίνα, ακολουθήστε τη διαδρομή της ωρίμανσης μέσα στα κελάρια και ξεκουραστείτε στα δωμάτιά τους σε μια απόλυτα μεθυστική απόδραση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οινοποιείο Αργυρίου, Παρνασσός

Σε απόσταση μόλις 2,5 ωρών από την Αθήνα, το παραδοσιακό χωριό Πολύδροσο Παρνασσού είναι η ιδανική επιλογή για ένα χαλαρό, χειμωνιάτικο και άκρως οινικό Σαββατοκύριακο.

Το οινοποιείο βρίσκεται εντός του οικισμού Πολυδρόσου και περιβάλλεται από έναν μικρό αμπελώνα. Το 2011 έγινε επέκταση του χώρου, προκειμένου να φιλοξενηθεί η νέα αυξημένη παραγωγή και έτσι τώρα το οινοποιείο διαιρείται σε δύο τμήματα.

Οινοποιείο Αργυρίου
Καλό κρασί με όμορφη θέα το βουνό/ Φωτογραφία: Facebook Argyriou Winery @argyriou.winery

Το πρώτο τμήμα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό οινοποίησης, δηλαδή τις ανοξείδωτες ψυχωμένες δεξαμενές για την οινοποίηση λευκών και ερυθρών οίνων, καθώς και το πιεστήριο και άλλα απαραίτητα για την παραγωγική διαδικασία μηχανήματα ενώ στο δεύτερο τμήμα στεγάζεται η γραμμή εμφιάλωσης, όπου επίσης απαντώνται και τα δρύινα βαρέλια για την παλαίωση των οίνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους επισκέπτες - φίλους του κρασιού, το 2009 δημιουργήθηκε μία πρότυπη οινοτουριστική μονάδα στην Πολύδροσο, η οποία λειτουργεί από τα μέλη της οικογένειας Αργυρίου και δίνει την δυνατότητα στους εκδρομείς αφενός να δοκιμάσουν την ποικιλία των κρασιών του κτήματος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κελάρι), και αφετέρου να διαμείνουν στην Πολύδροσο απολαμβάνοντας την τοπική κουζίνα, όπως επίσης και τις διάφορες δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή.

Οινοποιείο Αργυρίου
Έτοιμοι για οινογνωσίες σε περιβάλλον φιλοξενίας/ Φωτογραφία: Facebook Argyriou Winery @argyriou.winery

Για τη διαμονή σας θα βρείτε έξι δωμάτια, τα οποία είναι ιδιαίτερα προσεγμένα. Τα τρία από αυτά βρίσκονται στο ισόγειο του αναπαλαιωμένου κτηρίου, όπου βρίσκεται και η αίθουσα υποδοχής και πρωινού. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου βρίσκονται τα υπόλοιπα τρία δωμάτια, τα οποία είναι δίκλινα με τζάκι και παρέχουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης με θέα τον Παρνασσό, την Οίτη και το Καλλίδρομο.

Info: Οινοποιείο Αργυρίου, Πολύδροσο Παρνασσού, Φωκίδα, τηλέφωνο: 22340 51667

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο

Πρότυπο οινοτουριστικής μονάδας στην Ελλάδα, το ξενοδοχείο-οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2008, με τη φιλοδοξία να συνδυάσει τον κόσμο του οίνου με την τέχνη και τη ζεστή φιλοξενία σε ένα μαγευτικό φυσικό περιβάλλον.

Κατώγι Αβέρωφ
Απολαύστε το αγαπημένο σας κρασί στο δωμάτιο και απομακρυνθείτε για λίγο από την καθημερινότητα/Φωτογραφία: Facebook Katogi Averoff @KatogiAveroffHotel

Τα 15 δωμάτια του ξενοδοχείου με θέα το οινοποιείο και το μετσοβίτικο τοπίο, η διακόσμηση των οποίων είναι άμεσα επηρεασμένη από τα κρασιά του αμπελώνα (λευκά και ερυθρά), είναι εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ποτήρια γεμάτα κρασί, έργα τέχνης που κοσμούν όλους τους χώρους, αρώματα μούστου, τζάκια αναμμένα και πρόσωπα χαμογελαστά συνθέτουν την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επίσκεψη στα κελάρια του οινοποιείου, με τη συμβολή ποικίλων εικαστικών παρεμβάσεων και οπτικοακουστικών μέσων, προσφέρει μια ατμοσφαιρική περιήγηση στο γοητευτικό κόσμο του κρασιού, στην ιστορία του οινοποιείου και στη διαδικασία της οινοπαραγωγής. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με γευστικές δοκιμές των κρασιών – αλλά και με ανεξάντλητες ευκαιρίες για βόλτες στα αμπέλια, στο δάσος ή στα γύρω βουνά, για γνωριμία με την πλούσια παράδοση και τα αξιοθέατα του Μετσόβου καθώς επίσης και για πολλές ακόμη εξορμήσεις και κοντινές εκδρομές.

Κατώγι Αβέρωφ
Δωμάτιο με θέα τα καταπράσινα βουνά της Πίνδου στο ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ/ Φωτογραφία: Facebook Katogi Averoff @KatogiAveroffHotel

Εμπνευσμένο από το μαγικό κόσμο του κρασιού, το ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ βρίσκεται δίπλα στο ομώνυμο οινοποιείο, στο Μέτσοβο και σας προσκαλεί για μια ξεχωριστή διαμονή. Χαλαρώστε στα ευρύχωρα δωμάτια, στο τζάκι, κάτω από την πέργολα ή στην αυλή συντροφιά με τα δέντρα και τα βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή. Δοκιμάστε τοπικές νοστιμιές στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και ταξιδέψτε σε μια πανδαισία γεύσεων με τη συνοδεία των εκλεκτών κρασιών του αμπελώνα μας. Περιηγηθείτε στο Μέτσοβο και στη γύρω περιοχή.

Info: Katogi Averoff Hotel, τηλέφωνο: 26560 42505

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κτήμα Σεμέλη, Νεμέα ορεινής Κορινθίας

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το Κτήμα Semeli είναι ένα από τα πρώτα
οινοποιεία που έδωσαν έμφαση στον αναπτυσσόμενο τομέα του οινοτουρισμού. Οι οχτώ ειδικά σχεδιασμένοι ξενώνες, βρίσκονται στην καρδιά του αμπελώνα, σ’ένα περιβάλλον εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας σε όλους εσάς που επιθυμείτε να εξερευνήσετε το συναρπαστικό κόσμο της αμπελουργίας και οινοποίησης.

Η θέα από το οινοποιείο και τους ξενώνες είναι εκπληκτική και προσφέρει ξεχωριστή ηρεμία και γαλήνη.

Οινοποιείο-Ξενώνας Σεμελη
Οινοποιείο-Ξενώνας Σεμελη/Φωτογραφία: Facebook Semeli Estate @Semeliestate

Στα «συν» του οινοποιείου συγκαταλέγεται και η πλεονεκτική γεωγραφική του θέση, αφού εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση σε περιοχές με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον, όπως η Αρχαία Νεμέα και η Ακροκόρινθος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Οινοποιείο-Ξενώνας Σεμελη, τηλέφωνο 27460 20360/20361

Βιβλία Χώρα, Καβάλα

Το «Κτήμα Βιβλία Χώρα» βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Η μακρά οινική παράδοση της περιοχής έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, τότε που στην περιοχή καλλιεργούσαν μια ποικιλία σταφυλιού, τη «Βιβλία άμπελο», από την οποία παρήγαν τον περίφημο «Βίβλινο οίνο». Έτσι, ο τόπος πήρε το όνομα «Βιβλία Χώρα», όπως φαίνεται στα κείμενα του Ησίοδου και του Θεόκτιτου. Το 1998 δημιουργήθηκε εδώ ένας αμπελώνας βιολογικής καλλιέργειας, το «Κτήμα Βιβλία Χώρα», με σημαντικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πανίδα της περιοχής, ενώ όλες οι αμπελουργικές εργασίες γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς χρήση ιδιαίτερων τεχνολογικών μέσων. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται ένα εντυπωσιακά σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα 11 κρασιά του Κτήματος.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με τη διαμονή στον ξενώνα, που έχει το στυλ της γαλλικής επαρχίας.

Info: Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι, Καβάλα, τηλέφωνο: 25920 44974

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ