Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα νησιά είναι αλλιώς -3 πανέμορφοι προορισμοί και ένα μυστικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Τριήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα νησιά είναι αλλιώς -3 πανέμορφοι προορισμοί και ένα μυστικό [εικόνες]

Εκκλησία στην Ανδρο
Ανδρος / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρούν οι ημέρες για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Κάποιοι έχουν, ήδη, οργανώσει ταξίδι, ενώ άλλοι περιμένουν τελευταία στιγμή να αποφασίσουν εάν θα φύγουν και πού θα πάνε. Οπως φαίνεται, ο καιρός θα παραμείνει ηλιόλουστος, οπότε μην πείτε όχι σε ένα τριήμερο 28ης Οκτωβρίου σε νησί. Μπορεί η ηπειρωτική Ελλάδα να κρύβει ομορφιές με χαλαρές στιγμές κάτω από μεγάλα πλατάνια χωριών και βόλτες σε ποτάμια και καταρράκτες, ωστόσο και τα νησιά έχουν το δικό τους ταμπεραμέντο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αίγινα

Κοντινός, κλασσικός προορισμός. Η Αίγινα, όπως όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχει την τιμητική της στις λίστες των ιδανικών προορισμών για σύντομες αποδράσεις. Το μεσημέρι θα σας βρει σε κάποιο παραλιακό εστιατόριο για ούζο και ψαράκι, ενώ το απόγευμα την ώρα που σουρουπώνει χαθείτε στη μαγεία του πολύχρωμου ηλιοβασιλέματος.

Λιμάνι Αίγινας
Λιμάνι Αίγινας / Φωτογραφία: Shutterstock

Ανδρος

Στην αρχοντική Ανδρο, ο χρόνος του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου θα εύχεστε να κυλήσει πιο αργά. Το νησί των καπετάνιων και τον εφοπλιστών έχει μια μοναδική αύρα ηρεμίας, την οποία θα αισθανθείτε κάνοντας βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της Χώρας και πιείτε τον καφέ σας στην πλατεία κάτω από την σκιά των δέντρων. Εάν βρεθείτε στο νησί μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το χωριό της Μεσσαριάς που γοητεύει με τη φύση της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χώρα, Νάξος
Χώρα, Νάξος / Φωτογραφία: Shutterstock

Νάξος

Η επιβλητική Πορτάρα καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πολυπρόσωπη Νάξο, καθώς κάθε περιοχή διαθέτει και ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό. Η Χώρα συνδυάζει τη κυκλαδιτική αύρα με τη μεσαιωνική αρχιτεκτονικά. Στα στενά σοκάκια, μάλιστα, θα ανακαλύψετε το μυστικό της Νάξου. Το σκηνικό στο νησί αλλάζει στα γραφικά χωριά, με την Απείρανθο, που αποθεώθηκε ως ένα από τα ωραιότερα χωριά της χώρας από το CNN Travel, και το Φιλότη, να ξεχωρίζουν με τα πλακόστρωτα στενά και τη βλάστηση. Φυσικά, σε αυτή την τριήμερη απόδραση της 28ης Οκτωβρίου στη Νάξο την τιμητική του θα έχει το φαγητό με τη νόστιμη γραβιέρα και την πατάτα να μην λείπει από το τραπέζι.

Πορτάρα, Νάξος
Πορτάρα, Νάξος / Φωτογραφία: Shutterstock

Τριζόνια

Εάν θέλετε αυτό το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου να ξεφύγετε από τη βουή της πόλης αλλά και από τα συνηθισμένα, ταξιδέψτε μέχρι τα Τριζόνια. Το νησί του Κορινθιακού αποτελεί για πολλούς έναν άγνωστο προορισμό. Μόλις 500 μέτρα από τις ακτές της Φωκίδας, μπορείτε να βρεθείτε σε ένα νησάκι που θα απολαύσετε την ησυχία σας. Κάντε βόλτα από την πλατεία του οικισμού μέχρι το φυσικό λιμάνι με τα σκάφη, ανάμεσα σε βλάστηση από συκιές, αμυγδαλιές και φραγκοσυκιές. Αγναντέψτε το νησάκι Πλανέμι και τον Κορινθιακό κόλπο καθώς και το παραδοσιακό φάρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τριζόνια
Τριζόνια / Φωτογραφία: Shutterstock
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ