Ζωγερία: Η παραλία «διαμάντι» των Σπετσών -Υπέροχα νερά, το πράσινο «γλείφει» τη θάλασσα [βίντεο] - iefimerida.gr

Ζωγερία: Η παραλία «διαμάντι» των Σπετσών -Υπέροχα νερά, το πράσινο «γλείφει» τη θάλασσα [βίντεο]

Η παραλία της Ζωγερίας
Η μαγευτική παραλία της Ζωγερίας στις Σπέτσες / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πυκνή βλάστηση, αλλά και γαλαζοπράσινα νερά η Ζωγερία, δίχως καμία αμφιβολία κερδίζει δίκαια τον τίτλο της καλύτερης και διασημότερης παραλίας των Σπετσών.

Τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από τουρίστες, αφού από πολλούς θεωρείται ένα επίγειος παράδεισος. Ο όρμος της Ζωγεριάς βρίσκεται στα βόρεια των Σπετσών, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο γεμάτο με ελαιόδεντρα και καταπράσινα πεύκα τα οποία φτάνουν μια ανάσα από το νερό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο διαφορετικοί κόλποι της Ζωγερίας στις Σπέτσες

Στην πραγματικότητα όμως, ο όρμος αποτελείται από δύο διαφορετικούς μικρούς κόλπους. Στον πρώτο από αυτούς, υπάρχει μια ήπια αμμουδερή οργανωμένη παραλία, ενώ καθ’ όλη την τουριστική περίοδο, λειτουργεί εκεί και ταβέρνα.

Η παραλία της Ζωγεριάς, με τα ωραιότερα γαλαζοπράσινα νερά των Σπετσών / Φωτογραφία: Shutterstock
Η παραλία της Ζωγεριάς, με τα ωραιότερα γαλαζοπράσινα νερά των Σπετσών / Φωτογραφία: Shutterstock

Η πρόσβαση μπορεί να γίνει τόσο από ξηράς όσο και δια θαλάσσης, μιας και φτάνουν εκεί αρκετά καΐκια αλλά και θαλάσσια ταξί, τα οποία αναχωρούν από το νέο λιμάνι των Σπετσών. Ο διπλανός κόλπος, που είναι και ο μεγαλύτερος εκ των δύο, είναι ολόκληρος μια τεράστια απόμερη παραλία που στην αγκάλη της αγκυροβολούν καθημερινά πολλών ειδών σκάφη, πολυτελείας και μη. Για την ακρίβεια, αυτός ο κόλπος αποτελεί ορμητήριο για πολλά ιστιοφόρα, αφού συνδυάζει όλα εκείνα που ο τρόπος ζωής τους αντιπροσωπεύει… καθαρά δροσερά νερά σε ένα ήρεμο φυσικό τοπίο μακριά από πολυκοσμία.

Βίντεο: Η παραλία της Ζωγεριάς στις Σπέτσες, με τα γαλαζοπράσινα νερά

Στη μέση του κόλπου, στέκει αγέρωχη η εκκλησία της Αναλήψεως, η οποία οικοδομήθηκε το 1853 και στα μέσα του 19ου αιώνα λειτούργησε ως λοιμοκαθαρτήριο για τους ναυτικούς και τους ταξιδιώτες, λόγω των επιδημιών χολέρας και πανούκλας που είχαν ξεσπάσει στην Ευρώπη το 1837.
Λίγα μέτρα από την Ανάληψη, στην άκρη του μεγάλου όρμου της Ζωγεριάς, πάνω στα ολόλευκα πλατιά βράχια, είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, το οποίο λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1989, ήταν έτοιμο να καταρρεύσει όμως ξαναχτίστηκε. Στον μικρό του περίβολό τελούνται αρκετοί κοσμικοί γάμοι από την Αθήνα και όχι μόνο, με μια παραδοσιακή ή ακόμα και μοντέρνα τελετή, κάτω από το φως του φεγγαριού και με μουσική υπόκρουση τους πανέμορφους ήχους των κυμάτων τη στιγμή που ανταμώνουν με τα διψασμένα βράχια της ξηράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο του Travel Inspiration από την μαγευτική παραλία της Ζωγερίας:

Μπορεί λοιπόν ο όρμος της Ζωγεριάς να αποτελείται από δύο διαφορετικούς κόλπους που συνδυάζονται αρμονικά, το σύνολο όμως των εικόνων τους είναι τόσο μαγικό, όπως άλλωστε και ολόκληρο το νησί των Σπετσών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σπέτσες παραλία Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ