Βίντεο: Ο Δρόμος της Εκεχειρίας, από ψηλά - iefimerida.gr

Βίντεο: Ο Δρόμος της Εκεχειρίας, από ψηλά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πεντακόσιοι παλαιοί και νέοι δρομείς-αγγελιαφόροι της ειρήνης μετέφεραν το μήνυμα ότι υπάρχει ανάγκη προώθησης που περιέχει η ολυμπιακή αξία της Εκεχειρίας, σε έναν δρόμο 50 χιλιομέτρων από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία.

O Δρόμος της Εκεχειρίας δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η προβολή του μηνύματος της εκεχειρίας και της ειρήνης. Οι δρομείς ξεκιίσαν στις 5.45 το πρωί από την Αρχαία Ήλιδα και αφού πέρασαν από 13 χωριά της ημιορεινής Ηλείας (Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος) κατέληξαν στη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων την Αρχαία Ολυμπία, όπου και βραβεύτηκαν όλοι όσοι ολοκλήρωσαν τη διαδρομή με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Οι δρομείς πήγαν στην Ηλεία από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία), ενώ συμβολική αξία είχε η συμμετοχή στον Δρόμο της Εκεχειρίας του στελέχους της Τουρκικής Πρεσβείας Ντογκάν Πεκγκοζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ