Το γεράκι που καταρρίπτει drones και το προσέλαβε ο Ρέμος για τον γάμο του -Δείτε πώς το κάνει - iefimerida.gr

Το γεράκι που καταρρίπτει drones και το προσέλαβε ο Ρέμος για τον γάμο του -Δείτε πώς το κάνει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σταύρος Αθανασίου είναι εκπαιδευτής γερακιών. Και η Ζήνα είναι το γεράκι του.

Εγιναν γνωστοί με αφορμή τον γάμο του Αντώνη Ρέμου, όταν ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής προσέλαβε το εκπαιδευμένο γεράκι, προκειμένου να ρίξει οποιοδήποτε drone παπαράτσι..θα πετούσε πάνω από το κτήμα στο οποίο έγινε η τελετή. Δεν είναι, όμως, μόνο ο συγκεκριμένος γάμος, καθώς, όπως λέει ο κ. Αθανασίου, το διάσημο πια πτηνό, έχει κληθεί παλιότερα σε αρκετές prive εκδηλώσεις που ήθελαν να αποφύγουν τους παπαράτσι.

Σε δύο, μάλιστα, περιπτώσεις έχει ρίξει και ύποπτα drones. Η διαδικασία έχει ως εξής: ο εκπαιδευτής με το γεράκι στέκονται σ' ένα υψηλό σημείο και παρατηρούν τον αέρα. Αν τυχόν εντοπιστεί drone στην περιοχή, ενημερώνονται μέσω ασυρμάτου, και η Ζήνα αφήνεται ελεύθερη στον αέρα για να το κυνηγήσει. «Όλα τα κάνει με τα πόδια της. Το πιάνει, το χτυπά και το κατεβάζει με τα πόδια της. Το γεράκι έχει πολύ δυνατά άκρα και δεν τραυματίζεται. Δεν ισχύουν όσα λένε οτι το κάνει με το ράμφος της.

Τα γεράκια όπως λέει ο Σταύρος Αθανασίου, είναι πολύ πιο ευέλικτα για να κυνηγήσουν τα drones, γι' αυτό και αρκετές ευρωπαϊκές αστυνομίες, όπως της Γαλλίας και της Γερμανίας, έχουν στραφεί σ' αυτά. Ο Σταύρος Αθανασίου είναι και αυτός αστυνομικός. «Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμιά επίσημη συζήτηση για να ενταχθεί η Ζήνα στην ελληνική αστυνομία». Πιστεύει, όμως, πως αργά ή γρήγορα θα ρθει κι αυτή η ώρα. «Πλέον, όπως φαίνεται, όλες οι επιθέσεις θα γίνονται από ψηλά. Από ψηλά και από μακριά».

Δείτε το βίντεο με την Ζήνα να καταρρίπτει drone:

Φωτογραφίες LIFO, Φίλιππος Λεμονής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γεράκι drones Αντώνης Ρέμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ