Βασίλισσα Λετίθια, βασιλιάς Φελίπε με τις κόρες τους, ντυμένοι στα μαύρα- Αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του κορωνοϊού - iefimerida.gr

Βασίλισσα Λετίθια, βασιλιάς Φελίπε με τις κόρες τους, ντυμένοι στα μαύρα- Αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα του κορωνοϊού

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ντυμένη στα μαύρα
Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ντυμένη στα μαύρα/Φωτογραφία: Getty Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού τίμησαν ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας με την σύζυγό του, βασίλισσα Λετίθια και τις δύο τους κόρες πριγκίπισσα Λεονόρ και πριγκίπισσα Σοφία, τηρώντας ενός λεπτού σιγή.

Η τετραμελής βασιλική οικογένεια, όλοι ντυμένοι στα μαύρα, στάθηκαν στον κήπο του παλατιού Ζαρζουέλα στη Μαδρίτη, για να τιμήσουν όσους πέθανα από τον κορωνοϊό στην χώρα (οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 27.000). Σε ένα tweet, η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας έγραψε: «Η Ισπανία πενθεί για τόσες χιλιάδες συμπατριώτες που έχουμε χάσει σε αυτή την πανδημία. Σε όλους, μαζί με τις οικογένειές τους, οφείλουμε την μνήμη, το πένθος και την αγάπη μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση της 14χρονης πριγκίπισσας Λεονόρ και της 13χρονης Σοφίας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού, η οποία ανάγκασε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο να μπουν σε lockdown. Τα βασιλικά αδέρφια είχαν εμφανιστεί σε ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα το παλάτι, να διαβάζουν ένα απόσπασμα από τον «Δον Κιχώτη» ανήμερα της Ημέρας του Βιβλίου στις 23 Απριλίου, στέλνοντας μήνυμα υποστήριξης στους νέους κατά την διάρκεια του lockdown.

Σε 10ήμερο εθνικό πένθος η Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση έχει κηρύξει 10 ημέρες πένθους από σήμερα για να αποτίσει φόρο τιμής στους πάνω από 27.000 επιβεβαιωμένους νεκρούς από τον κορωνοϊό – την μεγαλύτερη επίσημη περίοδο πένθους στην 40κοστή δημοκρατία της χώρας. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε περισσότερα από 14.000 δημόσια κτίρια σε ολόκληρο το έθνος αλλά και στα πλοία του ναυτικού, όπως ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση. Οι περιορισμοί στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη χαλάρωσαν την Δευτέρα σε μπαρ, εστιατόρια και παραλίες, που άνοιξαν ξανά για πρώτη φορά μετά από 10 εβδομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια εκτελούν τα βασιλικά τους καθήκοντα εξ αποστάσεως, κάνοντας ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και προσπαθώντας να τηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ