Κόντρα με αποκαλύψεις για τη βίλα της Ζωής Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη -Βαριές κουβέντες ανάμεσα στις δύο κόρες της στο δικαστήριο - iefimerida.gr

Κόντρα με αποκαλύψεις για τη βίλα της Ζωής Λάσκαρη στο Πόρτο Ράφτη -Βαριές κουβέντες ανάμεσα στις δύο κόρες της στο δικαστήριο

Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Κουτουμάνου, Αννα Μαρία Λυκουρέζου
Ζωή Λάσκαρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου, Μάρθα Κουτουμάνου /Φωτογραφία: NDP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας βρέθηκαν σήμερα οι κόρες της Ζωής Λάσκαρης προκειμένου να λύσουν τη διαμάχη τους σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για το ακίνητο στο Πόρτο Ράφτη.

Η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και η Μάρθα Κουτουμάνου βρίσκονται σε διαμάχη μετά τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη σχετικά με το ακίνητο των 500 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο λάτρευε η γνωστή ηθοποιός και όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της. Όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πυρήνας του προβλήματος ήταν το σπίτι αυτό, που ανήκει και στις δύο κόρες αφού είναι κληρονομιά της μητέρας τους. Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο το πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνηθεί να ζήσει λίγο η Μάρθα σε αυτό, μετά θα έπρεπε να φύγει για να το πουλήσουν, προκειμένου να τακτοποιηθούν διάφορες οικονομικές εκκρεμότητες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου εξετάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου σε βάρος της αδερφής της, Μάρθας Κουτουμάνου. Σύμφωνα με το «Έθνος», στην έναρξη της διαδικασίας, η δικηγόρος της Μάρθας Κουτουμάνου υποστήριξε πως αρνούνται την αίτηση, καθώς όπως είπε, δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί έχουν παραδώσει τα κλειδιά, με την άλλη πλευρά να υποστηρίζει όμως, πώς έχουν αλλάξει τις κλειδαριές.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Μάρθα Κουτουμάνου και την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος με την Μάρθα Κουτουμάνου και την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου στην κηδεία της Ζωής Λάσκαρη

«Το σπίτι ανήκει και στα δύο παιδιά» δήλωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Στην κατάθεσή του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε: «Είμαι ο πατέρας της Μαρίας Ελένης Λυκουρέζου. Υπάρχει μια περιουσία από τη μητέρα τους. Υπάρχει ένα σπίτι στο Πόρτο Ράφτη, μια μεζονέτα που μέναμε εκεί μαζί. Το αντικείμενο της αίτησης είναι το οίκημα και μια θυρίδα τραπέζης στην Πειραιώς. Υπάρχουν μεγάλες πιέσεις από χρέη, έπρεπε να γίνει μια σωστή αξιοποίηση της περιουσίας. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Το δικαστήριο όρισε διαχειρίστρια την Μαρία Ελενη Λυκουρέζου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια, τόνισε πως σε αυτή την μεζονέτα πλέον μένει η Μάρθα Κουτουμάνου, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί της. Όπως είπε: «Ανήκει και στα δυο παιδιά το σπίτι. Υπάρχει θέμα συνεννόησης και πρέπει να γίνει αξιοποίηση». Ερωτηθείς από την πρόεδρο εάν πρέπει να φύγει από το σπίτι, απάντησε πως θα πρέπει να δέχεται μεσίτες, προκειμένου να πουληθεί το σπίτι. Ενώ όταν ρωτήθηκε εάν είχαν και παλαιότερα προβλήματα οι δύο αδερφές, ανέφερε πως είχαν «τα παραδοσιακά, όχι σημαντικά».

Γιατί πιέζουν για την πώληση του σπιτιού στο Πόρτο Ράφτη

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εξήγησε μάλιστα την ανάγκη πώλησης του σπιτιού, λέγοντας πως πιέζουν οι τράπεζες. Όπως είπε: «Οσες προσπάθειες έκανε η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να πάει μεσίτης τα τελευταία δυο χρόνια, δεν μπορούσε να την βρει. Οι δικηγόροι της μου έλεγαν ότι δεν απαντάει τηλέφωνα. Το σπίτι θα κατασχεθεί αν δεν πληρωθούν τα χρέη της μητέρας τους, τα οποία κληρονόμησαν. Πιέζουν οι τράπεζες. Για την θυρίδα έχει γίνει προσπάθεια να συναντηθούν για να μοιράσουν τα πράγματα και η Μάρθα, απ’ ότι λέει η Μαρία Ελένη, δεν εμφανίζεται ποτέ».

Η Ζωή Λάσκαρη με τις δύο κόρες της Μάρθα Κουτουμάνου και την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου
Οι δύο κόρες της Ζωής Λάσκαρη βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για το ακίνητο στο Πόρτο Ράφτη

Από την πλευρά της, η Μάρθα Κουτουμάνου, ήταν κατηγορηματική όσον αφορά στο γεγονός πως δεν μιλάει με την αδερφή της. «Μου είχε στείλει μήνυμα ότι πλέον θα μιλάω με τον δικηγόρο της. Το έχω κρατήσει. Εγώ έμενα σε αυτό το σπίτι από όταν πέθανε ο άντρας μου». Σε ερώτηση της προέδρου εάν μάλωναν, η μεγαλύτερη κόρη της Ζωής Λάσκαρη απάντησε πως δεν είχαν φοβερές σχέσεις, αποκαλύπτοντας: «Είχε στείλει πριν το θάνατο της μητέρας μου μήνυμα στην κόρη μου και της έγραφε ''όταν πεθάνουν οι γονείς μου θα δεις τι θα πάθεις''».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είπε η Μάρθα Κουτουμάνου για τις κλειδαριές

Όσο για την κατηγορία πως άλλαξε κλειδαριές, η Μάρθα Κουτουμάνου, ισχυρίζεται πως δεν τις άλλαξε όλες αλλά κάποιες, γιατί τους έκλεψαν και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τις αλλάξει όλες. Όπως είπε: «Μόνο της εξωτερικής πόρτας και της κουζίνας. Είχα δώσει κλειδιά από τις αποθήκες και πήγε και πήρε όλα τα πράγματα. Ρούχα, έπιπλα, κουστούμια! Δεν είχα εμπιστοσύνη πια».

Ερωτηθείσα επιστάμενα από την πρόεδρο γιατί υπάρχει αυτή η διαμάχη με την άλλη κόρη της Ζωής Λάσκαρη, η Μάρθα Κουτουμάνου απάντησε: «Εγώ θέλω να πουληθεί πρώτη απ’ όλους, αλλά δεν υπάρχει συνεννόηση. Είναι 500 τμ και έχω όλα τα βάρη μόνη μου. Κανείς δεν βοηθάει. Εγώ θέλω να πουληθεί και μακάρι να βρεθεί, αλλά είναι δύσκολο, είναι μεγάλο σπίτι».

Η δίκη τελείωσε με έκκληση της Προέδρου για συνεννόηση μεταξύ δυο πλευρών. «Δεν μπορείτε να τα βρείτε πια!»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ