Eurovision 2019: Τα φαν κλαμπ έβγαλαν τον φετινό νικητή -Σε τι θέση βρέθηκαν Ελλάδα, Κύπρος - iefimerida.gr

Eurovision 2019: Τα φαν κλαμπ έβγαλαν τον φετινό νικητή -Σε τι θέση βρέθηκαν Ελλάδα, Κύπρος

Ο Μαχμούντ, υποψήφιος με την Ιταλία στη Eurovision
Ο Μαχμούντ, υποψήφιος με την Ιταλία στη Eurovision / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετράμε αντίστροφα για τον 64ο διαγωνισμό της Eurovision και οι προβλέψεις των επίσημων φαν κλαμπ δείχνουν πως θα έχουμε το απόλυτο ντέρμπι. Ποιον ανέδειξαν όμως οι φανατικοί της Eurovision νικητή;

Η Eurovision θα βγει στους τηλεοπτικούς δέκτες ολόκληρης της Ευρώπης στις 14 Μαΐου με τον α' ημιτελικό, όπου θα δούμε να διαγωνίζονται τόσο η Ελλάδα, με την Κατερίνα Ντούσκα, όσο όμως και η Κύπρος, με την Τάμτα. Η φετινή διοργάνωση έχει φαβορί, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να δούμε ανατροπές και ο τελικός νικητής να κριθεί τελικά στο νήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι επέλεξαν τα φαν κλαμπ της Eurovision

Ο διαγωνισμός της Eurovision διαθέτει 42 αναγνωρισμένα φαν κλαμπ, μεταξύ των οποίων και ένα στην Ελλάδα, τα οποία αποτελούνται από μέλη που παρακολουθούν από κοντά την ευρωπαϊκή γιορτή και γνωρίζουν όσο κανείς άλλος τις συμμετοχές, τα τραγούδια, αλλά και τα μυστικά για την κορυφή.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, καθένα από τα επίσημα φαν κλαμπ έδωσε τη δική του ψηφοφορία για τις συμμετοχές της Eurovision, όπως θα τις δούμε στη σκηνή του Τελ Αβίβ σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Βαθμολογία στα πρότυπα της θρυλικής βαθμολόγησης του διαγωνισμού. Τα 12άρια και οι υπόλοιπες βαθμολογίες κάθε φαν κλαμπ συγκεντρώθηκαν και από το αποτέλεσμα προέκυψε ένας νικητής.

Νικητής λοιπόν των φανατικών της Eurovision για φέτος αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος της Ιταλίας, Μαχμούντ, και το τραγούδι του Soldi.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολούθησαν σε απόσταση αναπνοής η Ελβετία και η Ολλανδία, που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Σύμφωνα με τους φανατικούς της Eurovision, είναι από τις λίγες φορές που κανένα κομμάτι δεν ξεχώρισε με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα, αφού μεταξύ της πρώτης Ιταλίας και της τρίτης Ολλανδίας η διαφορά είναι μόλις 10 βαθμοί.

Σε ποια θέση βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος

Στα καθ' ημάς τώρα, φαίνεται πως οι φετινές μας συμμετοχές, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο έχουν την αποδοχή των φανατικών της Eurovision. Η Τάμτα και το «Replay» βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα, ενώ η Κατερίνα Ντούσκα κατάφερε να πάρει τη 10η θέση στην ψηφοφορία των φαν κλαμπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αποτέλεσμα αυτό είναι ενδεικτικό των συμμετοχών που έχουν ήδη ξεχωρίσει στη φετινή Eurovision. Μια εντυπωσιακή ωστόσο εμφάνιση επί σκηνής, αλλά και οι γνωστές συμμαχίες των χωρών κατά την απόδοση της βαθμολογίας, μπορεί να αλλάξουν άρδην το πραγματικό αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου, στον τελικό.

Οι προβλέψεις των φαν κλαμπ τα προηγούμενα χρόνια

Τα OGAEE, όπως αποκαλούνται τα φαν κλαμπ της Eurovision είχαν προβλέψει με ακρίβεια τη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, Νέτα, δίνοντας την πρώτη στην αντίστοιχη ψηφοφορία πέρσι. Η Ελλάδα βέβαια, βρέθηκε το 2018 στην ίδια ψηφοφορία στην 8η θέση, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να καταφέρει να εισέλθει καν στον τελικό. Αντίθετα, η Κύπρος κατετάγη εκεί 9η, για να εκτοξευθεί στη 2η θέση στον τελικό.

Τέλος, η Ιταλία αναδείχτηκε αγαπημένη των φαν κλαμπ και το 2017, ωστόσο αρκέστηκε στην 6η θέση στον τελικό της Eurovision, με μεγάλο νικητή τον Πορτογάλο Σαλβαδόρ Σομπράλ. Ο Πορτογάλος είχε βρεθεί σε εκείνη την ψηφοφορία στην έκτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Eurovision 2019 Ιταλία Ελλάδα Κύπρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ