Ζευγάρι με τα δύο παιδιά και τον σκύλο τους ζουν στο βαν τους! Πώς χώρεσαν σε 7,5 τ.μ. ένα ολόκληρο σπίτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζευγάρι με τα δύο παιδιά και τον σκύλο τους ζουν στο βαν τους! Πώς χώρεσαν σε 7,5 τ.μ. ένα ολόκληρο σπίτι [εικόνες]

Το εσωτερικό του βαν που ζει η οικογένεια
Ζωή νομάδων!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο εύκολο είναι να ζεις σήμερα σαν νομάς; Ενα ζευγάρι απέδειξε ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να το θέλεις πολύ. Και να έχεις όρεξη για περιπέτεια.

Ο Μαρς και η Ασλεϊ Φάιτ το 2017 πήραν την απόφαση να κάνουν το βαν τους… σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δουλειά του ζευγαριού απαιτούσε να βρίσκονται διαρκώς στον… δρόμο, να ταξιδεύουν από πολιτεία σε πολιτεία διαρκώς. Και έτσι, πριν από τρία χρόνια πήραν την απόφαση να φέρουν την όλη κατάσταση στα… μέτρα τους.

Ετσι, αγόρασαν ένα Ford Transit του 2016 και το μετέτρεψαν σε κινούμενο σπίτι. Και στη συνέχεια πούλησαν το αυτοκίνητό τους, νοίκιασαν το σπίτι τους και ξεκίνησαν να ζουν σαν… νομάδες.

Το ζευγάρι ζει λοιπόν τα τελευταία τρία χρόνια με τα δυο παιδιά τους και τον σκύλο τους σε αυτό το βαν, σε ένα χώρο που δεν ξεπερνά τα 7,5 τμ. και τον οποίο έχουν μετατρέψει, έστω υποτυπωδώς, σε σπίτι . Η Εβερλι είναι 6 ετών, ο γιος τους Ατλας μόλις 6 μηνών και το… μεγαλύτερο παιδί τους -όπως λένε χαριτολογώντας- ο σκύλος τους η Μπιρό, έιναι 11 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε ταξιδέψει και στις 48 πολιτείες με αυτοκίνητο και ακολούθως πήγαμε και με το βαν μας. Και στη συνέχεια, το περασμένο καλοκαίρι, πήγαμε και στην Αλάσκα», ανέφερε ο Μαρς.

Οπως γίνεται αντιληπτό το... βαν-σπίτι, αποτελείται ουσιαστικά από έναν ενιαίο χώρο. Το κρεβάτι του ζευγαριού βρίσκεται στο πίσω μέρος, ενώ η Εβερλι κοιμάται σε ένα δεύτερο επίπεδο πάνω από το κρεβάτι τους, ένα χώρο γεμάτο αστεράκια και φωτάκια για να φαίνεται πιο άνετος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εχουμε μια μικρή σκάλα που και βοηθά την Εβερλι να ανέβει στο κρεβάτι της και λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τα παιδικά παιχνίδια», εξηγεί η Ασλεϊ διατυπώνοντας το αυτονόητο, ότι δηλαδή για να ζήσει μια οικογένεια σε τόσο μικρό χώρο πρέπει να εκμεταλλευτεί έξυπνα κάθε ίντζα αυτού.

Η κουζίνα και το σαλόνι καταλαμβάνουν το μπροστινό μέρος του βαν. Εχουν μια μονή εστία μαγειρέματος την οποία βγάζουν μόνο όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν δείχνοντας ότι για να κερδίσεις χώρο πρέπει να είσαι και εφευρετικός και ελαστικός με τα πάντα. Φυσικά, το βαν διαθέτει μια μικρή τουαλέτα στο πίσω μέρος, πίσω από ενα συρόμενο καθρέφτη. Δεν έχουν όμως, ντους. «Εχουμε εξωτερικό ντους και το νερό ζεσταίνεται με ένα μικρό φωτοβολταϊκό». Και το ζευγάρι λύνει το πρόβλημα του ντους με το να επισκέπτονται γυμναστήρια που συναντούν με μόνο σκοπό να κάνουν το... ντουσάκι τους! Και φυσικά οτιδήποτε βρίσκεται σε αυτό τον μικροσκοπικό χώρο έχει πολλαπλές χρήσεις και είναι πολυμορφικό. Καθίσματα πέφτουν για να δημιουργήσουν χώρο, ένα μίνι... μπαλκόνι κρύβεται κάτω από το πάτωμα και βγαίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν κλπ.

Οσο για το κόστος; Οπως εξηγεί το ζευγάρι πληρώνουν μεγάλους λογαριασμούς σε φυσικό αέριο, αλλά το ενοίκιο που λαμβάνουν από το σπίτι τους τούς βοηθά να τα βγάλουν πέρα. Πρόσφατα το ζευγάρι αγόρασε μια έκταση στο Κολοράντό, στην οποία σκοπεύει να φτιάξει ένα δεντρόσπιτο για να το κάνει βάση του και άλλα μικρότερα οικήματα για να μπορεί να τα νοικιάζει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βαν σπίτι ζευγάρι νομάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ