Το “εργαστήρι ζωής” έρχεται στα Φάρσαλα

Κατά το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στα Φάρσαλα, η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη, ενημέρωσε το σώμα για την επέκταση της λειτουργίας του “Εργαστηρίου Ζωής” στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Στην εισηγητική τοποθέτηση της, προς το σώμα, η κ. Λιακούλη, ανέφερε οτι “η νέα κοινωνική δομή, η οποία ξεκίνησε από το μηδέν και δεν αφορά κάποιο εργαστήρι παιδικής απασχόλησης, αλλά ένα διαφορετικό επιστημονικά τεκμηριωμένο εργαλείο πρόληψης, το οποίο λειτουργεί στην Λάρισα, με 29 τμήματα και περίπου 600 συμμετέχοντες, με δέκα θεματικά αντικείμενα (Μουσική-Ρυθμό-Χορό, Θέατρο Ενηλίκων- Παιδιών, Εικαστικά, Ιστορία και Πολιτισμό, Φωτογραφία, Παραμύθι, Εθελοντισμό, Τμήμα Mix tape, Δημιουργική Γραφή)”. Όπως ανέφερε, πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που στοχεύει να προσφέρει ποιότητα στη ζωή των πολιτών και κυρίως των παιδιών μας. Παιδιά και ενήλικες, θα ενισχύσουν την μεταξύ τους επικοινωνία και την αυτοεκτίμησή τους, θα μάθουν να διαχειρίζονται την κατάθλιψη και το πένθος,θα κατευθύνουμε δημιουργικά τα παιδιά στην τέχνη και στον πολιτισμό, θα προσφέρουμε νέες εμπειρίες με συμμετοχή όλων σε δρώμενα και προβάλουμε με εκδηλώσεις το υλικό που τα ίδια τα παιδιά και οι ενήλικες θα παράγουν, και θα το μεταφέρουμε παντού.

Στην συνέχεια έκανε λόγο ότι “τον περασμένο Νοέμβριο λαμβάνοντας το χρυσό βραβείο πρόληψης, θελήσαμε να το επεκτείνουμε το εργαστήρι”, ενώ παράλληλα διατύπωσε οτι “με την εισήγηση μας και με τη μελέτη την οποία κάναμε να πείσουμε και την περιφέρεια Θεσσαλίας και τη διαχειριστική αρχή να κάνουν αναμόρφωση και τροποποίηση του προϋπολογισμού και να εντάξουν μέσα τους περιφερειακούς δήμους, με προτεραιότητα τους πιο απομακρυσμένους δήμους που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες, όπως και τα Φάρσαλα”. Ο Δήμος από την πλευρά του, έχει την υποχρέωση να βρει ένα χώρο ή και αρκετούς χώρους και εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε εντελώς δωρεάν και τεχνογνωσία να στήσουμε όλα τα τμήματα, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα. Λιακούλη. Επίσης σημείωσε ότι, αποτελεί υποχρέωση της αυτοδιοίκησης, η οποία οφείλει να καινοτομεί και να ενισχύει παρόμοιες προσπάθειες λέγοντας οτι ανάλογες ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν και πριν λίγες μέρες στα Δ.Σ. Τεμπών και Τυρνάβου, όπου η απόφαση που πάρθηκε ήταν ομόφωνη για την δημιουργία αυτών.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος τόνισε οτι θα λυθούν όλα τα τεχνικά ζητήματα του χώρου, ώστε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή προς όφελος της κοινωνίας κάνοντας λόγο κατά την εισηγητική του πρόταση προς το σώμα, να υπερψηφιστεί η σύσταση αυτής της βάσης και να γίνει σεβαστή η επιθυμία του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε ομόφωνα προ-τετραετίας. Όσο αφορά, την υλοποίηση θα καταγραφούν οι ανάγκες και θα δημιουργηθούν διαφορετικά τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, εξήραν την πρωτοβουλία, της Προέδρου του Κ.Π. ΟΚΑΝΑ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποδέχτηκαν την πρόταση για την υλοποίηση ενός έργου που όπως επεσήμαναν θα λειτουργήσει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.