Εσκίογλου: Έχουμε σχέδιο για την οριστική και ολιστική λύση του υδρευτικού της επαρχίας Φαρσάλων

Δέσμευση για οριστική και ολιστική επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης στην επαρχία Φαρσάλων μέσα στην επόμενη θητεία, έστειλε από χωριά της δημοτικής ενότητας Ενιπέα, ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων κι επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκιόγλου.

Από το Ελληνικό, τα Πυργάκια και το Πολυνέρι, ο κ. Εσκίογλου εξήγησε μεταξύ άλλων πως «Το μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετά χρόνια η πόλη και η επαρχία των Φαρσάλων έχει να κάνει με την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού. Η παράταση της σημερινής κατάστασης, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών και των παιδιών μας. Για αυτό και απαιτείται να περάσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις. Δεσμευόμαστε για άμεση αξιοποίηση όλων των επιστημονικών μελετών που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί, και ιδιαίτερα της πρόσφατης μελέτης του επιστημονικού δυναμικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαχείριση του νερού στην περιοχή μας. Με βάση τις μελέτες αυτές, δημιουργούμε τον υδρολιθολογικό χάρτη που, σε συνδυασμό με τους χάρτες του ΙΓΜΕ, θα επιτρέψει να προσδιορίσουμε την περατότητα των πετρωμάτων και να βρούμε άμεσα λύση για το πρόβλημα του νερού».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Φαρσάλων που έτυχε θερμής και ενθουσιώδους υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών όπου βρέθηκε μαζί με υποψήφιους και στελέχη του Συνδυασμού του, στάθηκε επίσης στο θέμα της καθαριότητας, εξηγώντας πως «είναι απαρέγκλιτη υποχρέωση κι όχι πολυτέλεια το να προσφέρουμε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες στους δημότες.

Τα Φάρσαλα μπορούν να γίνουν μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων σε κάθε τομέα που επηρεάζει τη ζωή και την καθημερινότητα στην πόλη. Από την πρώτη κιόλας ημέρα της διοίκησής μας, θα ενισχύσουμε την καθαριότητα σε κάθε χωριό, κάθε γειτονιά των Φαρσάλων, με τακτικό πλύσιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων, τακτικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων πλύσιμο των κάδων, και περισσότερα σημεία ανακύκλωσης.

Με επαρκή φωτισμό παντού και εξοικονόμηση ενέργειας με λάμπες LED, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας, και η επιβάρυνση για τους δημότες.

Με ασφαλή και χωρίς εμπόδια πεζοδρόμια και ευπρεπείς πεζόδρομους. Με περιποιημένους χώρους πρασίνου και πλατείες και νέες φυτεύσεις όπου είναι εφικτό».

Σε ότι αφορά τις αγροτικές υποδομές, ο κ. Εσκίογλου χαρακτήρισε «αυτονόητο» αλλά και «αμέσως εφικτό» το αίτημα αγροτών της περιοχής, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές υδροδότησης των αγροτικών μηχανημάτων, αλλά και ορθολογικής συγκέντρωσης των συσκευασιών φυτοφαρμάκων και γεωργικών εφοδίων, με σεβασμό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Δεσμεύτηκε επίσης, για διαρκείς παρεμβάσεις βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας από την τεχνική υπηρεσία του δήμου.

«Στο δήμο Φαρσάλων από την επομένη των εκλογών δε θα υπάρχουν «δικοί» μας και «δικοί» τους. Δε θα υπάρχουν πολίτες Α’ και Β’ κατηγορίας. Όλοι θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και την ίδια φωνή, για έναν δήμο περισσότερο ανθρώπινο» κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο κ. Εσκίογλου.