Άρης Καραχάλιος: μείωση κατά 20% των τελών ύδρευσης από την 1η Σεπτεμβρίου σε όλα τα χωριά του Δήμου

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Φαρσάλων Όραμα” επισημαίνονται τα εξής:

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, με τα μέλη του συνδυασμού του, Φαρσάλων Όραμα, συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά του Δήμου μας τόσο για να επικοινωνήσει το αδιαμφισβήτητα μεγάλο, σε δράσεις και ουσία έργο του, που έθεσε τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης, όσο και για να ακούσει και να αφουγκραστεί τους κατοίκους των χωριών με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου περιόδευσε στη Ρευματιά και τη Βαμβακού, την Πέμπτη, 16 Μαΐου επισκέφθηκε διαδοχικά το Θετίδιο, τη Σκοτούσα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και τους Χαλκιάδες, την Παρασκευή, 17 Μαΐου τη Ζ. Πηγή, την Κρήνη και το Ευύδριο, ενώ το Σάββατο, 18 Μαΐου την Υπέρεια, τα Πυργάκια και το Ελληνικό – Λόφος. Σε όλα τα χωριά γίνεται μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση με τους κατοίκους.

Στην Υπέρεια, ο Άρης Καραχάλιος ανακοίνωσε την ένταξη κατασκευής πεζοδρομίων με οδοφωτισμό, κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, και προς τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου καθώς και προς τη βόρεια έξοδο του χωριού. Ο Δήμαρχος έγινε δέκτης των εγκάρδιων ευχαριστιών των κατοίκων και για την πλακόστρωση του αύλειου χώρου του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου.

Σημαντική είδηση είναι η εξαγγελία του Δημάρχου από το Ευύδριο για μείωση κατά 20% των τελών ύδρευσης από την 1η Σεπτεμβρίου, σε όλα τα χωριά του Δήμου, εξαιρουμένης της πόλης των Φαρσάλων. Ο Άρης Καραχάλιος ανταποκρίνεται έτσι στις ανάγκες των δημοτών της υπαίθρου. Στην απόφασή του αυτή έρχεται να προστεθεί η εξαγγελία της μείωσης των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού που επίκειται να γίνει κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου στα Φάρσαλα, την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Την Κυριακή 19-5-2019, ο συνδυασμός Φαρσάλων Όραμα, διοργάνωσε αγώνα ποδοσφαίρου κατά του ρατσισμού, μεταξύ ομάδας αθιγγάνων και επιλέκτων των τοπικών ομάδων. Μετά τον αγώνα, αντιπροσωπεία του συνδυασμού επισκέφθηκε τον οικισμό ΡΟΜΑ και συνομίλησε με τους κατοίκους.  Εκεί, αναλύθηκε το νέο οικιστικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε καινούριους οικίσκους τριάντα μιας οικογενειών και συνολική ανάπλαση του χώρου με κατασκευή υποδομών (ύδρευσης – αποχέτευσης – πεζοδρομίων – οδοφωτισμού και πρασίνου) ένα σημαντικό έργο και για τον οικισμό ΡΟΜΑ αλλά και για την ίδια την πόλη των Φαρσάλων, ενώ με μεγάλο ενθουσιασμό έγιναν δεκτές οι δεσμεύσεις του Δημάρχου για δημιουργία Δημοτικού λαχανόκηπου στην περιοχή Βοϊδολίβαδο, τον οποίο θα καλλιεργούν και θα καρπώνονται οι κάτοικοι του οικισμού, αλλά και για την έναρξη μαθημάτων εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας και της χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από τους νεαρούς Ρομά.

Το πρωί της Δευτέρας 20-5-2019, τα μέλη του συνδυασμού επισκέφθηκαν αρχικά το ΚΑΠΗ, όπου στη συζήτηση που αναπτύχθηκε, έγινε μνεία της συνέργειας όλων των συλλόγων συνταξιούχων, επαινέθηκε η δράση της χορωδίας του ΚΑΠΗ και αναγγέλθηκε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια αναζήτησης προγραμμάτων στήριξης και ιατρικών εξετάσεων και εν συνεχεία, τον Α’ Παιδικό Σταθμό, όπου επαινέθηκε η άριστη και ομαλή λειτουργία του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.