Κάλεσμα Γιάννη Γκέβρου στην νεολαία της επαρχίας Φαρσάλων

“Ο Δήμος είναι το σπίτι μας, η ζωή μας, η πόλη μας και τα χωριά μας. Είναι η σπουδαία πολιτιστική μας κληρονομιά, η καθημερινότητα μας και οι ρίζες μας. Είναι το σημείο αναφοράς μας, τα παιδικά και μαθητικά μας χρόνια και τα πρόσωπα που αγαπάμε.

Όμως για όλους  εμάς τους νέους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει να μείνουμε μόνιμα στον τόπο μας είναι και κάτι το ξεχωριστό. Το μέλλον μας. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες μας για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία και η ελπίδα μας ότι η επαρχία μας θα γίνει ο τόπος ευημερίας για την συνέχεια της ζωής μας.

Στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι υποχρέωση της γενιάς μας να βγούμε μπροστά. Όχι για να γίνουμε ένα ωραίο φόντο σε μία φωτογραφία ενός συνδυασμού και ένα ωραίο σύνθημα στα χείλια ανθρώπων που μας χρησιμοποιούν προεκλογικά για ιδιοτελείς σκοπούς.  Αλλά για να κάνουμε με τον τρόπο μας ελκυστική την επιστροφή εκατοντάδων συνομήλικων μας στον τόπο μας. Για να γίνει μόνιμο θέμα συζήτησης κατά τις περιόδους των εορτών, όταν βλέπουμε παλιούς μας φίλους που είναι ετεροδημότες, η επιστροφή στα Φάρσαλα και στα χωριά μας. Να αφήσουμε πίσω μας το αν μπορούσα θα έφευγα από τα Φάρσαλα και να γίνει μόδα το πώς θα γυρίσω μόνιμα στην ιδιαίτερη μου πατρίδα.

Προσωπικά δεν διαφέρω σε τίποτα από τον οποιοδήποτε νέο της επαρχία μας. Μοιράζομαι τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς με όλους σας. Μέλημα μου από τα φοιτητικά μου χρόνια όταν πρωτοξεκίνησα να ασχολούμαι με τα κοινά ήταν να βάλω ένα μικρό λιθαράκι για να γίνει καλύτερο το αύριο των νέων ανθρώπων. Να εκφράσω την γνώμη μου, την ιδέα και την προσωπική μου άποψη όπως καθημερινά κάνουμε όλοι μας σε καφέ, πλατείες, γήπεδα και σε όλους τους χώρους όπου συναντιόμαστε βάζοντας όμως ένα αστερίσκο. Αυτό που θα πω και θα πράξω να εκφράζει εμένα χωρίς να με καπελώνει κανείς. Χωρίς να χρειάζομαι την άδεια και το πρόσταγμα από κανένα επαγγελματία πολιτικό και χωρίς να κρύβεται από πίσω μου κανένας εντολοδόχος. Λάθη ακόμα και εμείς οι νέοι στο ξεκίνημα της ζωής μας κάνουμε αλλά έχει τεράστια σημασία τα λάθη να είναι δικά μας.

Χαιρετίζω όλες τις υποψηφιότητες των συνομήλικων μου είτε πρόκειται για τοπικούς συμβούλους είτε για δημοτικούς συμβούλους. Σαφέστατα είναι ένα θετικό βήμα σε μια τοπική κοινωνία που παραμένει στάσιμη από ιδέες και πρόσωπα για δεκαετίες. Εύχομαι στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είμαστε ακόμα περισσότεροι νέοι με διάθεση για προσφορά, σε τέτοιο βαθμό που να μην χωράμε στα ψηφοδέλτια. Όταν γίνει αυτό ο πρώτος που θα αποχωρήσει δίνοντας χώρο δράσης στην γενιά που έρχεται και ψηφίζει για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές θα είμαι αναμφίβολα εγώ.

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ενωτικής Δημοτικής Πρωτοβουλίας ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην εκλογική περιφέρεια Φαρσάλων. Η επιλογή μου αυτή προάγει τα χαρακτηριστικά που προανέφερα καθώς το ψηφοδέλτιο μας είναι αυτό με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας. Συντάσσομαι με μία όμορφη παρέα ανθρώπων στην οποία δεν υπάρχει καμία κομματική χροιά αλλά μόνο διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά. Επικεφαλής της προσπάθειας μας ένας άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική για να δώσει και όχι να πάρει. Ο Κωνσταντίνος Τύμπας.

Φίλε νέε το μαγικό ραβδάκι που θα σου λύσει όλα τα προβλήματα δεν το έχει κανείς. Εμείς στην Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο πλαίσιο  για το μέλλον σου. Για εσένα, τον φίλο σου, την κοπέλα σου και για όλους τους νέους της επαρχίας μας ανεξαιρέτως. Για τους πολλούς. Όταν γίνει αυτό είμαι σίγουρος ότι μόνος σου θα πετύχεις τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σου στόχους.

Στην πολιτική η κρίση και η σύγκριση είναι κανόνας επιλογής. Προσωπικά σε καλώ σε αυτές τις εκλογές να αφήσεις πίσω σου δοκιμασμένες συνταγές δεκαετίας. Να γυρίσεις την πλάτη σε επαγγελματίες πολιτικούς και ανθρώπους που η κάθοδος τους στις εκλογές έγινε αντικείμενο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων. Να απομακρυνθείς από επιλογές που σου χάλασαν μέχρι και την πλατεία που έπαιζες μικρό παιδί. Να στείλεις μήνυμα ότι η ψήφος δεν είναι αντικείμενο κομματικής καταγραφής και εκπροσώπησης στο δημοτικό συμβούλιο.

Η ψήφος σου στην Ενωτική Δημοτική Πρωτοβουλία θα μείνει στον τόπο σου και να είσαι βέβαιος ότι θα πιάσει και τόπο. Όσες εντυπώσεις και αν προσπαθούν να σου δημιουργήσουν εσύ θα αποφασίσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Και για ένα πράγμα να είσαι βέβαιος. Ότι θα έρθει η μέρα που θα τους κερδίσεις μόνος σου. Εσύ όχι εγώ…”

ΓΚΕΒΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ Τ.Ε. M.Sc.