«Ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» ζήτησε ο Μάκης Εσκίογλου σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση

Σε μία ογκώδη και γεμάτη παλμό συγκέντρωση, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Δημαρχείου των Φαρσάλων, ο υποψήφιος δήμαρχος της επαρχίας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» κ. Μάκης Εσκίογλου, ζήτησε από τους πολίτες «ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» για τη δημοτική αλλαγή στα Φάρσαλα.

«Η πόλη και η επαρχία των Φαρσάλων, όλοι οι κάτοικοι ενωμένοι, στέλνουν απόψε μήνυμα αλλαγής για το Δήμο μας. Αυτό το μοναδικό πάθος στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα μεγάλης νίκης την ερχόμενη Κυριακή.

Μιας νίκης που θα ανήκει σε έναν και μόνο, στο λαό της επαρχίας Φαρσάλων. Σε όλους τους πολίτες μαζί, και στον καθένα ξεχωριστά.

Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ενότητας, και μέσα από τη δική σας στήριξη, εμπιστοσύνη και αγάπη, πορευόμαστε με ισχυρή πεποίθηση πως από την ερχόμενη Δευτέρα μια νέα ελπίδα θα γεννηθεί για τον τόπο μας» σημείωσε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Εσκίογλου.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Εν συνεχεία, πραγματοποίησε νέο ενωτικό κάλεσμα υπενθυμίζοντας πως ως νέος Συνδυασμός, «αφήσαμε όλοι στην άκρη τις πολιτικές, ιδεολογικές και άλλες διαφορές μας, και μέσα από το ισχυρότερο εργαλείο που προσφέρει η δημοκρατία, το διάλογο, συζητήσαμε και συνδιαμορφώσαμε ένα πρόγραμμα χωρίς πολιτικά χρώματα ,αλλά με μόνο γνώμονα το αύριο της περιοχής μας. Συζητήσαμε με πολίτες από την πόλη και τα χωριά των Φαρσάλων, ακούσαμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, μοιραστήκαμε τις ιδέες μας.

Και έτσι, χτίσαμε το συνδυασμό μας, «Φάρσαλα Ανάπτυξη», με δύο μεγάλους στόχους: Πρώτα να ενώσουμε όλους τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων. Και μετά, να πορευτούμε, όλοι μαζί, στο δρόμο της συνεργασίας, της συνέργειας και της συλλογικής προσπάθειας για ανάπτυξη».

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα του νερού, ο κ. Εσκίογλου τόνισε πως «έχει ήδη ετοιμαστεί το σχέδιο της επόμενης ημέρας, το οποίο βασίζεται στις μελέτες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, και ιδιαίτερα σε πρόσφατη επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαχείριση του νερού στην περιοχή», παράλληλα με τη διεκδίκηση των απαιτούμενων φραγμάτων.

ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνοντας πράξη την υπόσχεση για συμμετοχική διοίκηση, ο κ. Εσκίογλου εξήγγειλε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για τα σημαντικά θέματα των Φαρσάλων όπως η δρόμος προς Λάρισα, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, η ανάγκη δημιουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικού Σταθμού κ.α.

Και πρόσθεσε: «Είναι προτεραιότητα για εμάς το να αυξήσουμε την περιουσία του δήμου Φαρσάλων μέσα από ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο τεχνικό πρόγραμμα. Με νέα έργα που θα εκτελεστούν, με νέες υποδομές που θα προσθέσουμε σε αυτές που ήδη υπάρχουν, τις οποίες θα αναβαθμίσουμε.

Ο επανασχεδιασμός των συνθηκών κυκλοφορίας με νέες κυκλοφοριακές μελέτες και η διασφάλιση του δικαιώματος στα άτομα με αναπηρία να κυκλοφορούν χωρίς εμπόδια, αποτελούν προτεραιότητα για εμάς.

Θέλουμε η επαρχία Φαρσάλων να είναι ο τόπος του Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, η λειτουργική αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών προγραμμάτων που προσφέρουν δημιουργική διέξοδο σε χιλιάδες συμπολίτες μας, αποτελούν μία από τις προτεραιότητές μας. Επίσης στοχεύουμε στην δημιουργία νέων δομών αθλητισμού που προάγουν τον ερασιτεχνισμό.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν Δήμο που θα στηρίζει την εργαζόμενη οικογένεια στην καθημερινότητά της. Με τους απαραίτητους παιδικούς σταθμούς, τις ασφαλείς παιδικές χαρές, τις υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα της μεσαίας τάξης που δοκιμάζεται από την κρίση.

Θέλουμε φίλες και φίλοι η πόλη και η επαρχία των Φαρσάλων να είναι τόπος φιλικός προς την επιχειρηματικότητα. Θέλουμε και θα δώσουμε κίνητρα να προσελκύσουμε επιχειρήσεις κι επαγγελματίες στην πόλη μας που θα σεβαστούν την τοπική ταυτότητα και τα δικαιώματα των κατοίκων, θα δημιουργούν πλούτο, θα δίνουν προστιθέμενη αξία στις περιουσίες μας, θα προσφέρουν εισοδήματα και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, στη νέα γενιά της πόλης μας.

Θέλουμε τα Φάρσαλα να είναι πόλη της νέας γενιάς. Ένας μεγάλος περιφερειακός δήμος με σύγχρονες υποδομές δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και προάστιο της γνώσης.

Θέλουμε τα Φάρσαλα να είναι ο τόπος, που η νέα μας γενιά θα μπορεί να μορφώνεται, να εργάζεται, να ψυχαγωγείται και να περνά τον ελεύθερο χρόνο της δημιουργικά και ποιοτικά.

Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες κι όλα τα προγράμματα που υπάρχουν, για να δημιουργήσουμε στην πόλη μας περισσότερες θέσεις εργασίας. Έχουμε βαθιά γνώση των κοινοτικών προγραμμάτων και των διαδικασιών τους και θα αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να αντλήσουμε προς όφελος της πόλης.

Να αξιοποιήσουμε τα τοπικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα και να τα μετατρέψουμε σε ευκαιρίες για δουλειές. Η αναβάθμιση της εμπορικής μας αγοράς, η συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όριά μας, τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου αυτού».»

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Φάρσαλα Ανάπτυξη» υποστήριξε επίσης ότι «τα Φάρσαλα μπορούν να γίνουν τουριστικός προορισμός» για να προσθέσει: «Όσο και αν ακούγεται αυτό μακρινό. Με σχέδιο και συνεργασίες με όλους τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς και μη φορείς, μπορούμε να αναδείξουμε όλα εκείνα για τα οποία είμαστε γνωστοί και στο πιο απομακρυσμένο κομμάτι του πλανήτη. Δαπανήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια στο Χόλυγουντ για τον μυθικό Αχιλλέα, την αρχαία Φθία, τη Θέτιδα και την πλούσια ιστορία μας. Με τις σωστές κινήσεις, όπως  ένα μεγάλο μουσείο, δημιουργία αρχαιολογικών διαδρομών, μπορούμε να βάλουμε τα Φάρσαλα στον τουριστικό χάρτη».

ΔΙΝΟΥΜΕ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ

Μιλώντας βέβαια για συγκριτικά πλεονεκτήματα, ο κ. Εσκίογλου αναφέρθηκε εκτενώς στον πολύφημο χαλβά Φαρσάλων. «Η προστασία του προϊόντος, είπε, αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις μάχες που πρέπει να δοθούν για την κατοχύρωσή του. Μπορούμε όμως μαζί με τους χαλβαδοποιούς της περιοχής να συνεργαστούμε ώστε να το διεκδικήσουμε και να το καταφέρουμε αυτό στην πράξη. Και, παράλληλα, μέσα από δράσεις όπως η γιορτή χαλβά να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το προϊόν, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες προς όφελος της συνολικής τοπικής οικονομίας».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, υποσχέθηκε την ενδυνάμωση όλων των επιτυχημένων υπαρχόντων θεσμών «δίνοντας στο δήμο Φαρσάλων ρόλο εγγυητή και συντονιστή, για τη δημιουργία ενός μεγάλου ανθρωπιστικού κινήματος βασισμένο στο εθελοντικό ιδεώδες».

Παράλληλα ανακοίνωσε τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου στην είσοδο της πόλης κοντά στο Πολιτιστικό Κέντρο, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων.

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι «αυτό που χρειάζονται τα Φάρσαλα είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Χρηστής, δημοκρατικής και αποτελεσματικής διοίκησης.

Βασική πεποίθηση μας είναι πως ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή οφείλουν να λειτουργούν προς όφελος όλων των δημοτών. Χωρίς διαχωρισμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Εφαρμόζουμε στην πράξη ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με έμφαση στη διαβούλευση με τους αιρετούς, τους υπηρεσιακούς, τους πολίτες και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, της πόλης και των χωριών μας».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο της χώρας, οι αγρότες αποτελούν την εμπροσθοφυλακή για την επιστροφή της πατρίδας μας σε τροχιά ανάπτυξης. Και σε αυτή την προσπάθεια ο δήμος Φαρσάλων δε θα παραμείνει απαθής θεατής» σημείωσε ο κ. Εσκίογλου, απαριθμώντας σειρά δεσμεύσεων για τον πρωτογενή τομέα.

Μεταξύ άλλων η δημιουργία δημοτικού γραφείου για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση του αγρότη και του κτηνοτρόφου, η δυνατότητα διαδικτυακής σύνδεσης του Δήμου με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ, ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των αγροτών για να μειωθούν οι ανάγκες της μετακίνησης και η διεκδίκηση του καθορισμού της πεδιάδας των Φαρσάλων, ως ειδικής ζώνης παραγωγής ποιοτικού βαμβακιού.

«ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Εσκίογλου ζήτησε από τους δημότες της επαρχίας Φαρσάλων να δώσουν στο συνδυασμό «Φάρσαλα Ανάπτυξη» «ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή» προσθέτοντας ότι «Η ψήφος καθενός και κάθε μίας από εσάς έχει αξία. Και η ψήφος όλων μπορεί να μας βοηθήσει να δώσουμε αξία στον τόπο μας. Γιατί , τα Φάρσαλα, αξίζουν καλύτερα…

Προχωράμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο στο δήμο μας. Η νίκη έρχεται την ερχόμενη Κυριακή, στις 26 του Μάη. Και θα είναι η νίκη που θα δικαιώσει τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των Φαρσαλινών».