Μαρία Ίφου: “Mπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά…”

«Σφραγίζουμε απόψε με την παρουσία μας την θέληση μας να στρατευτούμε και πάλι δίνοντας ένα αγώνα για να κάνουμε καλύτερα τα Φάρσαλα και τα χωριά μας» τόνισε η υποψήφια Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μαρία Ίφου, στην κεντρική της ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, παρουσία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξής της και πλήθους κόσμου.

Αναλυτικά η ομιλία της κ. Μαρία Ίφου έχει ως εξής: “Σας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή τιμητική παρουσία σας και σας καλωσορίζω στην έναρξη μιας νέας πορείας, σε ένα νέο ταξίδι που καταληκτικό του σταθμό δεν μπορεί παρά να έχει την επίτευξη των ονείρων και των οραμάτων μας για τον τόπο μας, το Δήμο Φαρσάλων!

Φίλες και φίλοι

Σφραγίζουμε απόψε με την παρουσία μας την θέληση μας να στρατευτούμε και πάλι δίνοντας ένα αγώνα για να κάνουμε καλύτερα τα Φάρσαλα και τα χωριά μας αναλαμβάνοντας το εγχείρημα να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας και να τον πάμε μπροστά!

Η αποψινή συγκέντρωση, η παρουσία σας εδώ και η στήριξη που δίνετε σε εμένα την ίδια και στους υποψηφίους του ανεξάρτητου συνδυασμού μας, του  συνδυασμού της «Δημοτικής Αναγέννησης», είναι καθαρό μήνυμα ΝΙΚΗΣ!

Μιας ΝΙΚΗΣ όλων των Φαρσαλινών και μίας ισχυρής εντολής για ένα δυνατό δήμο, για την συνέχιση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του τόπου μας.

Την Κυριακή δίνουμε την απάντηση.

Αγαπητοί μου συνδημότες

Σήμερα ζητώ την στήριξή σας για να δώσουμε μαζί νέα πνοή και ορμή στο Δήμο μας καθώς η δική μας σχέση είναι σχέση εμπιστοσύνης, αμοιβαίας εκτίμησης,       

Μία σχέση συνεργασίας και μίας προσπάθειας που φέρνει αποτελέσματα που άντεξε και ωρίμασε μέσα στο χρόνο

που ο χρόνος την έκανε πιο ισχυρή, πιο στέρεα

Μια σχέση που οδηγεί στο παρόν που θέλουμε και στο μέλλον που ονειρευόμαστε!

Φίλες και φίλοι   

Οι εκλογές της Κυριακής σηματοδοτούν το κλείσιμο της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης και το άνοιγμα μιας νέας σελίδας αυτής του Κλεισθένη, που σημαίνει ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο προσαρμογής, σε ένα εντελώς νέο αυτοδιοικητικό τοπίο, όπου θα δοκιμαστούν ιδέες, συμπεριφορές και κουλτούρες, και θα κληθούν άτομα να επιδείξουν ωριμότητα, εμπειρία και τόλμη, και διάθεση προσφοράς προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας με τον Δήμο να γίνεται ένα πραγματικό στρατηγείο,

ένα όχημα για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία μας.  

Είναι ευτύχημα που σε αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης μπορεί ο Δήμος με την παρουσία του και την παρέμβασή του να στηρίξει την κοινωνία,

Να στηρίξει τους ανθρώπους με έργο, με δράσεις, με νέες ευκαιρίες,

Να στηρίξει τους ανήμπορους,

Να δώσει καλύτερες υπηρεσίες

στην παιδεία,

την υγεία,

την κοινωνική αλληλεγγύη

που ΕΜΕΙΣ, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μπορούμε να εγγυηθούμε.

ΕΜΕΙΣ που είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, που δεν λαμβάνουμε εντολές από κανένα παρά μόνο από την συνείδηση μας και την βούλησή μας να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας και να διακονήσουμε τα συμφέροντά τους.

Προσηλωμένοι στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας της κοινωνικής δικαιοσύνης θέλουμε να αναλάβουμε και πάλι το Δήμο για να δώσουμε για άλλη μία φορά τον εαυτό μας και να εργαστούμε για τους συνανθρώπους μας.

ΕΜΕΙΣ που κατά την διάρκεια της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή διαχειριστήκαμε τον ΔΗΜΟ

με ακεραιότητα,

με εντιμότητα,

με διαφάνεια

προτάσσοντας το συμφέρον των πολλών και όχι των ολίγων και εκλεκτών όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

ΕΜΕΙΣ που σε όλη την διάρκεια της ενασχόλησης μας με την Αυτοδιοίκηση, είτε από την θέση της Δημοτικής Αρχής είτε από την θέση της αντιπολίτευσης, συγκρουστήκαμε με ιδιοτελείς συμπεριφορές αντιμετωπίζοντας με τόλμη την Διαβολή ,την Λάσπη και την Συκοφαντία και

ΔΕΝ πτοηθήκαμε

ΔΕΝ Υποχωρήσαμε

Διότι είμαστε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε εσάς, μακριά από ίδια οφέλη,

προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, κερδοφόρα αλισβερίσια,

κλίκες,

άδικες μεταχειρίσεις και εκδικητικά σύνδρομα.

Φίλες και φίλοι

εμείς είμαστε και πάλι ΕΔΩ

 

Σε αυτές τις καθοριστικές για το μέλλον μας εκλογές………………………………………………… ΕΜΕΙΣ δεν κρυβόμαστε πίσω από πολιτικά γραφεία και θέσεις κομμάτων που φέρνουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα αλλά το ίδιο παρωχημένο υλικό.

Από τη μία βλέπουμε την παράταξη της δημοτικής αρχής να προσπαθεί απεγνωσμένα να γαντζωθεί στην εξουσία της με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο,

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ, ΤΑΖΟΥΝ, προσπαθούν και πάλι να εγκλωβίζουν τον κόσμο θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα

Και από την άλλη συμπολίτες μας με διακηρύξεις αρχών, οραμάτων και ανεξαρτησίας επιδιώκουν το χρίσμα από ένα συγκεκριμένο κόμμα και εντελώς ξαφνικά καταλήγουν σε ένα ανεξάρτητο συνδυασμό, αντίθετα με αυτό που είχαν διεκδικήσει στην αρχή της διαδρομής τους.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των Φαρσαλινών και την Κυριακή θα κριθούν γι αυτό.  

Ελπίζαμε και ελπίζουμε στη διατήρηση ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος στα πλαίσια του «πολιτικού πολιτισμού», όπως αξίζει στους συνδημότες μας και καλούμε τους αντιπάλους μας να ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ  και να σεβαστούν τους κανόνες της έντιμης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, Δημοτικής άμιλλας.

Έτσι και αλλιώς ο λαός μας είναι αυτός που θα μιλήσει, θα εκφράσει τη θέληση του και την ετυμηγορία του.  

Είμαστε εδώ για να φτιάξουμε το δήμο που θα ενώσει όλους τους Φαρσαλινούς, και  θα δώσει στα Φάρσαλα και τα χωρία μας τη δυνατότητα να βαδίσουν ενωμένα και συγκροτημένα στην επίτευξη των στόχων τους.

Γιατί ο πλούτος ενός τόπου είναι οι άνθρωποι.

Είστε ΕΣΕΙΣ

Είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ  που εργαζόμαστε ο καθένας από το χώρο του, που ζούμε ΕΔΩ, που μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο όραμα.

Κυρίες και κύριοι

Γνωρίζω πολύ καλά σε τι καιρούς ζούμε και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για όλους.

Βιώνουμε όλοι τις συνέπειές της κρίσης

ΚΑΙ οι αγρότες,

ΚΑΙ οι επαγγελματίες

ΚΑΙ οι Μισθωτοί

ΚΑΙ οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.

Γνωρίζω πόσο ασφυκτικά αισθάνεται η νεολαία μας που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και έχει το νου της στην φυγή.      

Σε αυτές τις δεδομένες συνθήκες εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα και προσπαθούμε να κάνουμε το δήμο μας, ένα τόπο που μπορεί να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεότερων αλλά και να παρέχει ασφάλεια στους μεγαλύτερους.

ΕΜΕΙΣ βάλαμε πάνω από όλα την θέληση μας να προσφέρουμε και δώσαμε τέλος στους κομματικούς διαχωρισμούς, τους αποκλεισμούς που υπέστησαν οι πολίτες και τους παραγκωνισμούς που πήγαιναν πίσω τον δήμο μας.

Παλέψαμε με γενναιότητα και ανεξάρτητα από λάθη και τυχόν παραλείψεις μας  δεν υποταχθήκαμε σε κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος.

Εν αντιθέσει βάλαμε τις βάσεις για μία νέα νοοτροπία στο ΔΗΜΟ.

Σπάσαμε τα στεγανά κάναμε το Δήμο ανοιχτό στον πολίτη, ένα Δήμο που αφουγκραζόταν τα προβλήματα του κόσμου σε αντίθεση με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή που βρίσκεται σε σοβαρή διάσταση με την κοινωνία μας, την πόλη μας και τα χωρία μας που απαξιώνει τον δημότη με αλαζονεία και διαχωρισμό σε ημέτερούς και μη.

Ολόκληρη η επαρχία γνωρίζει ότι διοικήσαμε με εντιμότητα, διαφάνεια, ήθος, εργατικότητα και συνέπεια, και παραδώσαμε στην απερχόμενη δημοτική αρχή ένα εύρωστο οικονομικά Δήμο  και παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες

ΚΑΙ έργα ουσίας παράγαμε

ΚΑΙ τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου προωθήσαμε.

Ήμασταν η μόνη Δημοτική Αρχή που κάναμε ανοικτό δημόσιο απολογισμό κάθε χρόνο, ενημερώνοντας του πολίτες μας για το τι έργα πράξαμε, Πόσα ΧΡΗΜΑΤΑ δαπανήσαμε και τι αποθεματικό είχαμε, ώστε να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ΠΟΥ πηγαίνει και το τελευταίο Ευρώ που αφορά το Δήμο μας.

Κατά τον ισολογισμό δε του τελευταίου έτους της θητείας μας το 2010, το αποθεματικό μας ήταν της τάξης του 1.900.000 ευρώ.

Γεγονός που συμπεριέλαβε το Δήμο μας στους καλύτερους Δήμους πανελλαδικά όσον αφορά τους δείκτες αξιολόγησης

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να αναφερθώ επιγραμματικά στο έργο της θητείας μας στο δήμο διότι μέσα από αυτό δώσαμε το στίγμα μας που σήμερα μετά το πέρας δύο ακόμη θητειών με διαφορετική δημοτική αρχή μας ακολουθεί :

Εκσυγχρονίσαμε τις υπηρεσίες του Δήμου και επενδύσαμε στις νέες τεχνολογίες

Ολοκληρώσαμε τρία έργα πνοής για τα Φάρσαλα

  • την αποχέτευση ακαθάρτων
  • και τον βιολογικό καθαρισμό
  • καθώς επίσης και την αποκατάσταση της παλιάς χωματερής στα Χαϊντάρια.

Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Εντάξαμε το ρέμα Αϊκλή σε πρόγραμμα αποκατάστασης.

Υλοποιήσαμε δίκτυο αποχέτευσης όμβριων.

Ολοκληρώσαμε οδοποιίες και πραγματοποιήσαμε ασφαλτοστρώσεις πολλών χιλιόμετρων.

Ανακατασκευάσαμε πλατείες και πεζοδρόμια σε μεγάλες οδούς της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων που ανήκαν στο δήμο μας.

Αναφορικά με το έργο της Κεντρικής πλατείας για το οποίο γίνεται λόγος από μερίδα συνδημοτών μας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι κατόπιν επίδειξης σχεδίων και μελέτης του έργου αυτού από τον αρχιτέκτονα στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΗ  απόφαση για την υλοποίηση του και δεν μπορούσε να τροποποιηθεί στη φάση της κατασκευής του.

Είχαμε όμως προγραμματίσει στην αμέσως επόμενη θητεία μας να το τροποποιήσουμε , πράγμα το οποίο είναι δέσμευσή μου και θα τροποποιηθεί με την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα Δημοτική Αρχή.

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να διευκρινίσω ότι η συντήρηση και η καθαριότητα του σιντριβανιού της Κεντρικής πλατείας, είναι υποχρέωση της κάθε δημοτικής αρχής  και όχι δική μου όπως πολύ άστοχα ανέφερε υποψήφιος Δήμαρχος στη ομιλία του.

Δημιουργήσαμε χώρους πρασίνου και διαμορφώσαμε παιδικές χαρές.

Έγιναν δίκτυα δημοτικού ηλεκτροφωτισμού τόσο στην πόλη μας όσο και τότε δημοτικά μας διαμερίσματα.

Αναβαθμίσαμε την περιοχή οικισμού ΡΟΜΑ.

Ολοκληρώσαμε το έργο του ΚΑΠΗ και του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής το οποίο και θέσαμε σε λειτουργία

Αναβαθμίσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και των Δημοτικών διαμερισμάτων και δημιουργήσαμε νέους χώρους άθλησης για την νεολαία μας.

Υλοποιήσαμε έργα πολιτικής προστασίας σε Βρυσιά, Αχίλλειο και άλσος Φαρσάλων που αφορούν εγκαταστάσεις δεξαμενών για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων και ελικοπτέρων.

Αντιμετωπίσαμε με σοβαρότητα το θέμα του νερού με ανόρυξη γεώτρησης η οποία δυστυχώς απαξιώθηκε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία μέσα στα εννέα χρόνια της θητείας της κατασπατάλησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς αποτέλεσμά. Το θέμα νερό για τα Φάρσαλα είναι στο σημείο μηδέν.

Εκπονήσαμε μελέτη για το κυκλοφοριακό της πόλης η οποία και αυτή δεν αξιοποιήθηκε.

Όσο για τον πολιτισμό που η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει ως σημαία,

Ήμασταν οι πρώτοι που συνειδητοποιήσαμε την σπουδαιότητα της ανάδειξης της πλούσιας ιστορίας μας

και συγκεκριμένα

-δρομολογήσαμε την δημιουργία της αρχαιολογικής  συλλογής στο παλαιό πρώτο δημοτικό σχολείο μετά την άδεια που μας παραχώρησε το υπουργείο πολιτισμού κατόπιν ενεργειών μου το 2008 και έκτοτε μετά από 11 χρόνια ακόμη παραμένει στον σχεδιασμό και το «ΟΡΟΜΑ» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

-Επί θητείας μου αγόρασε ο Δήμος τον Πύργο Καραμίχου για να αξιοποιηθεί ως λαογραφικό μουσείο ο οποίος και αυτός παραμένει στο «ΟΡΑΜΑ» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

-Προκηρύξαμε και τρέξαμε το διαγωνισμό  έως και την παραλαβή των προπλασμάτων για το Άγαλμα του Αχιλλέα, η οποία ήταν και το τελευταίο στάδιο του έργου, έργο το οποίο ΑΠΛΑ εγκαινίασε η απερχόμενη δημοτική Αρχή.

-Ένα άλλο έργο υψίστης πολιτιστικής σημασίας το οποίο δημοπρατήσαμε και ξεκινήσαμε τις εργασίες του ήταν η Ανάδειξη των  πηγών του Απιδανού, έργο το οποίο και αυτό ΑΠΛΑ εγκαινίασε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Τα έργα ενός δήμου δεν προέρχονται από παρθενογέννηση, έχουν συνέχεια και κάθε δημοτική Αρχή πρέπει να αναγνωρίζει το έργο της προηγούμενης, αλλά απαιτείται θάρρος, ήθος, πολιτική ευθιξία και σεβασμός, έννοιες μάλλον άγνωστες για τον τωρινό Δήμαρχο, τον οποίο χαρακτηρίζουμε ως δήμαρχο των εγκαινίων ΑΛΛΑ και των χιλιάδων αναθέσεων για έργα βιτρίνας που εξυπηρετούν τους ημέτερους και όχι το σύνολο των πολιτών.

-Φτάσαμε στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης των δεξαμενών του Βαρουσίου.

-Σε συνεργασία με την ΙΕ εφορεία αρχαιοτήτων δρομολογήσαμε την ανάδειξη του αρχαίου τείχους στην ακρόπολη της πόλης μας της οποίας η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2010 στο τέλος της θητείας μας.

-Ετοιμάσαμε μελέτη για την δημιουργία ανοικτού θεάτρου στους πρόποδες του Βουνού στην περιοχή Κατράνα η οποία επί δύο θητείες παρέμεινε «ΌΡΑΜΑ» της απερχόμενης Δημοτικής .

-Λειτουργήσαμε Θερινό Κινηματογράφο

-Ιδρύσαμε τη Φιλαρμονική του Δήμου

-Διοργανώσαμε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην πόλη μας με θέμα « Τα Φάρσαλα ανά τους Αιώνες Πατρίδα του Αχιλλέα», με εισηγητές καθηγητές Πανεπιστημίων του Εξωτερικού, το οποίο μηδενίστηκε από την τωρινή Δημοτική Αρχή, δείχνοντας την Αλαζονεία της για άλλη μια φορά.

Τέλος εκπονήσαμε μελέτη για τη δημιουργία του « Αχίλλειου Πνευματικού Κέντρου» ενός μουσείου Εικονικής πραγματικότητας, το οποίο θα υλοποιούσαμε στην αμέσως επόμενη θητεία μας.

Η τωρινή Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε καμία από τις μελέτες τις οποίες ανέφερα παραπάνω και  τις οικειοποιείται και να τις παρουσιάζει ως δικό της «ΟΡΑΜΑ» χωρίς στην ουσία να παρουσιάζει έργο επί Εννέα Χρόνια .

Από τη θέση δε της αντιπολίτευσης ήμασταν πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε το Δήμο μας και να είμαστε χρήσιμοι να βοηθήσουμε την Δημοτική Αρχή επιδιώκοντας τον διάλογο την συνεργασία και την συνεννόηση.

Δυστυχώς στάθηκε αδύνατο, γιατί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή διακατέχετε από μία άρνηση να μοιραστεί τις σκέψεις και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και δεν φανταζόμασταν ποτέ το μέγεθος της αλαζονείας με την οποία αντιμετωπίζει τον δημότη αλλά και τους εκλεγμένους του αντιπροσώπους.

Κυρίες και Κύριοι

Γνωρίζω ότι σας κούρασα αλλά έπρεπε να σας δώσω ένα στίγμα του πως ανταποκριθήκαμε στις υποχρεώσεις μας ως Δημοτική Αρχή μιας τετραετίας

Πρέπει να έχετε μία πλήρη εικόνα επειδή με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο ενδιαφέρον την ίδια διάθεση προσφοράς και την ίδια εργατικότητα θα συνεχίσουμε ως η νέα Δημοτική Αρχή όλης της επαρχίας μας εφόσον μας εμπιστευτείτε με την ψήφο σας την Κυριακή στις 26 Μάιου και να σας διαβεβαιώσω πως θα είμαι πάντα στην διάθεσή σας για συνεργασία, προτάσεις και σχεδιασμούς που αφορούν τον τόπο μας.

Δεσμευόμαστε ενώπιον του Κλεισθένη να συνεχίσουμε να είμαστε η Δημοτική Αρχή της Διαφάνειας της Εντιμότητας της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών και να διατηρήσουμε το Δήμο μας εύρωστο και οικονομικά υγιή.

Στόχος μας είναι η:

Εξοικονόμηση πόρων μέσω της αποτελεσματικότερης διαχείρησής τους

Με την αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και

Αποδοτική διαχείριση και επενδυτική αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου ώστε να βρεθεί ο αποδοτικότερος συνδυασμός κινήσεων και επιλογών που θα εξασφαλίζει τους πόρους που χρειάζεται ο Δήμος.

Θα εισαγάγουμε τον προϋπολογισμό αυτής της τετραετίας ως το βασικό εργαλείο σχεδιασμού και προγραμματισμού της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής μας.

Με Μειωμένη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΦ σε κάθε τοπική κοινότητα και ουσιαστική  ΑΦΑΙΡΕΣΗ του Ειδικού Τέλους τόσο στις τοπικές κοινότητες , όσο και στην Πόλη των ΦΑΡΣΑΛΩΝ.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων (Τοπικά Συμβούλια των Πενταμελών και ο Πρόεδρος των Μονομελών) θα έχουν ξεχωριστό προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στα απλά και καθημερινά προβλήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας όπως καθαριότητα, καλλωπισμό, φωτισμό, καθώς επίσης και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες γιατί βιώσαμε σκηνές απείρου κάλλους που προκάλεσε η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής τόσο στα χωριά μας όσο και στην πόλη μας πράγμα το οποία δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί.

Και μιας και αναφερόμαστε στα τοπικά Συμβούλια, θα σεβαστούμε την όποια απόφαση των κατοίκων της εκάστοτε τοπικής κοινότητας, γιατί αυτοί αποφασίζουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει και τονίζω ότι θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού συνεργασίας και συνεννόησης για το καλό του τόπου μας.

Δεσμευόμαστε για τη στρατηγική ανάπτυξη με:

-Νέο πλαίσιο συνεργασίας με τις παραγωγικές τάξεις του Δήμου

-Προβολή για την τουριστική Ανάδειξη του Δήμου με Δημοτική επιχείρηση προβολής διαφήμισης και ενημέρωσης .

-Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του Εμπορίου με ίδρυση φορέα προσέλκυσης επενδύσεων στο Δήμο μας, ο οποίος θα προωθεί τις επενδυτικές ευκαιρίες, και θα αξιοποιεί Εθνικούς και Ευρωπαϊκους Πόρους με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

-Ένταξη πολιτιστικών και αθλητικών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου.

-Έργα και δράσεις για την αναβίωση της ιστορικής μας επαρχίας.

-Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα και Ένταξη στο νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Smart town» για μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.

Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική της παράταξής μας θέλουμε τα Φάρσαλα Δήμο της αλληλεγγύης και της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ με:

-Δημιουργία του Δημοτικού Δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης

-Δημιουργία Κέντρου ενημέρωσης για τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους το οποίο δε θα ενημερώνει μόνο ,αλλά θα βοηθά και στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν αυτόν τον τομέα, δημιουργώντας γραφείο προώθησης Αγροτικών και Κτηνοτροφικών προϊόντων στην Ελληνική Επικράτεια και στο Εξωτερικό.

-Δημιουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας για να αμβλύνουμε το φαινόμενο της ανεργίας.

-Δημοτικό Κέντρο Εθελοντισμού, το οποίο σε πρώτη φάση θα έχει 3 θεματικά δίκτυα.

1) Δίκτυο οικολογικής Πρωτοβουλίας

2) Δίκτυο Στήριξης ατόμων με αναπηρίες

3) Δίκτυο πρόληψης και απεξάρτησης από τα Ναρκωτικά

-Στήριξη των πολυμελών οικογενειών, οικογενειών χαμηλού Εισοδήματος και των συνδημοτών μας με αναπηρίες μέσω της Δημοτικής εκπτωτικής κάρτας.

-Δίκτυα Φροντίδας Ηλικιωμένων

-Μείωση των Δημοτικών τελών σε νέους επαγγελματίες και νέες επιχειρήσεις. Και μιας και μιλάμε για Δημοτικά τέλη χαρακτηρίζω από το βήμα αυτό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την αύξηση των Δημοτικών τελών που έγινε στη θητεία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής σε καιρούς κρίσης, και δεσμεύομαι ότι δε θα υπάρξει τέτοιου είδους κίνηση από μέρους μας.

Κοινωνική Μέριμνα για τους ΡΟΜΑ.

Ως προς τον τομέα της Υγείας δεσμευόμαστε για:

-Τον εξοπλισμό και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων.

-Δημιουργία πολυδύναμων Ιατρείων σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου μας

-Προγράμματα προληπτικής Ιατρικής.

-Διεκδίκηση σταθμού ΕΚΑΒ με παρέμβαση στο Υπουργείο Υγείας και καθιέρωση Δημοτικής Κάρτας Υγείας για τις ανάγκες των ηλικιωμένων Ανθρώπων.

Στον Τομέα του Αθλητισμού:

Ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός τόσο στην προσπάθεια των Αθλητικών Σωματείων, όσο και στην ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ των Αθλητικών χώρων ολόκληρης της Επαρχίας καθώς επίσης και στη Δημιουργία Νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε συνδυασμό πάντα με χώρους πρασίνου.

Και είναι βέβαιο ότι θα προβούμε στην ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ για το οποίο είχαμε ετοιμάσει τη μελέτη κατά τη διάρκεια της Θητείας μας, η οποία απαξιώθηκε και αυτή από την τωρινή Δημοτική Αρχή.

Ως προς το ευαίσθητο θέμα παιδείας , νεολαίας

-Έχουμε θέσει μια σειρά δράσεων στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης για τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση του παραγωγικού ιστού του Δήμου:

-Θα κάνουμε εκ νέου προσπάθεια για την επαναλειτουργία τμήματος ΙΕΚ στην πόλη μας

-Θα προχωρήσουμε στη Δημιουργία Δημοτικού ΚΕΚ που προωθεί ειδικά προγράμματα κατάρτισης

-Θα συνδεθούμε ως δήμος με εκπαιδευτικά προγράμματα των ΤΕΙ

-Θα αξιοποιήσουμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα για παιδιά και νέους

-Θα επιμεληθούμε προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών με αντίστοιχους Δήμους στο εξωτερικό.

Έχουμε δώσει Δείγματα Γραφής για μια νέα ποιότητα ζωής στο Δήμο μας

Και θα συνεχίσουμε αυτήν την τακτική μας σαν νέα Δημοτική Αρχη με:

-Ανάδειξη χώρων και κτιρίων σε όλες τις τοπικές κοινότητες που σηματοδοτούν την ιστορία του Δήμου

-Πρόγραμμα σταδιακής εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού σε κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις τοπικές κοινότητες (παγκάκια , κάδοι απορριμμάτων κλπ) σύμφωνα με τις οικολογικές απαιτήσεις, την αισθητική της περιοχής και τις ανάγκες των πολιτών.

-Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που έχουν εγκαταλειφθεί και χώρων πρασίνου που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών

-Επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο

-Ολοκλήρωση του Δικτύου αποχέτευσης σε όλη την πόλη

-Δημοτική συγκοινωνία που θα συνδέει όλες τις τοπικές κοινότητες με την πόλη των Φαρσάλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών

-Αντικατάσταση του Δικτύου Ύδρευσης όπου απαιτείται και σύνδεση Δικτύου Ύδρευσης σε όλες τις τοπικές κοινότητες με υπάρχουσες ή νέες γεωτρήσεις. ΚΑΙ είναι δέσμευσή μας η άμεση ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ σε ολόκληρο το δήμο.

-Διεκδίκηση για την κατασκευή των Φραγμάτων Σκοπιάς και Διλόφου, ώστε να δοθεί μακροπρόθεσμα οριστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα ποιότητας και επάρκειας νερού.

-Διεκδίκηση για τη σύνδεση της επαρχίας μας με τους νέους ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ.

-Διεκδίκηση επαναλειτουργίας σιδηροδρομικής γραμμής Βόλος Παλαιοφάρσαλα Καλαμπάκα.

Όσον Αφορά στην πράσινη Ανάπτυξη θα φροντίσουμε για την :

-Αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα (φωτοβολταικά πάρκα, αιολικά Πάρκα, γεωθερμικές μελέτες)

-Μονάδα εκμετάλλευσης Ενεργειακών Βιοκαλλιεργειών

-Δημοτικά Σφαγεία

-Κτηνοτροφικά πάρκα

-Αγροτική οδοποιία

-Συντήρηση δρόμων και ασφαλτοστρώσεις

-Δημιουργία χώρων στάθμευσης οχημάτων

-Και αναπλάσεις πλατειών.

Κλείνω με το θέμα του πολιτισμού γιατί ως Δημοτική Αρχή στην πρώτη μας κιόλας θητεία, ασχοληθήκαμε επισταμένως και αυτό επειδή πιστεύουμε ότι ολόκληρη η επαρχεία Φαρσάλων με μια ιστορία χιλιάδων χρόνων αποτελεί κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και ότι στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης πρέπει όλοι μας να ενεργοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε τον ρόλο μας στο Ευρωπαϊκό πολιτιστικό Γίγνεσθαι.

Συγκεκριμένα δεσμευόμαστε να

-στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε όλους τους πολιτιστικούς Συλλόγους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας

-Να δημιουργήσουμε δημοτική επιχείρηση τουριστικής Ανάπτυξης με σκοπό την προβολή της περιοχής

-Να αναδείξουμε τα ιστορικά σημεία ολόκληρης της περιοχής μας και να τα συνδέσουμε με τη σύγχρονη ταυτότητα τους, έτσι ώστε με την ενοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων να κάνουμε οργανωμένα τον τόπο μας πόλο έλξης τουριστών, πράγμα που θα συμβάλλει και στην οικονομική ανάπτυξή του.

-Να ολοκληρώσουμε την ίδρυση αρχαιολογικής συλλογή του δήμου μας στον Παλαιό 1ο Δημοτικό σχολείο

-Να κατασκευάσουμε το λαογραφικό μουσείο στον Πύργο Καραμίχου

-Να κατασκευάσουμε το ανοιχτό θέατρο στην περιοχή Κατράνα

-Και να ιδρύσουμε το μουσείο Εικονικής πραγματικότητας «Αχίλλειο Πνευματικό Κέντρο» ,

Τέσσερα έργα, τα οποία επί δύο θητείες παρέμειναν απραγματοποίητα παρά το γεγονός ότι είχαμε ήδη βάλει τα θεμέλια κατά τη θητεία μας από το 2006-2010.

-Να καθιερώσουμε το Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα την Ιστορία του τόπου μας το οποίο πραγματοποιήθηκε για 1η φορά το 2010 επί θητείας μας και το οποίο αποσιωπήθηκε και μηδενίστηκε από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή

-Να χαράξουμε και να υλοποιήσουμε την πολιτιστική Στρατηγική με στόχο την καθιέρωση του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εμείς στη Δημοτική Αναγέννηση πιστεύουμε στις δυνατότητες του νέου δήμου της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη

Πάνω απ όλα απευθυνόμαστε στην ψυχή, στην αξιοπρέπεια, στη θέληση και τη δύναμη των συνδημοτών μας, όπου και αν αυτοί ανήκουν πολιτικά.

Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία, διαθέτουμε μεράκι και όρεξη για δουλειά και συνεργασία και πιστεύουμε ότι με τη συμμετοχή όλων των Φαρσαλινών μπορούμε να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε.

Μέχρι το κλείσιμο της κάλπης απομένουν τρεις κρίσιμες μέρες.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είμαστε συγκριτικά η καλύτερη λύση, η σοβαρή πρόταση και η φερέγγυα προοπτική για τον τόπο μας

Δώστε μαζί μας με ευπρέπεια και αποφασιστικότητα την Κρίσιμη μάχη στην πόλη, σε κάθε τοπική μας κοινότητα και σε κάθε σπίτι.

Δεν εφησυχάζουμε, διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο

Η κάθε ψήφος είναι μοναδική

Είναι αναντικατάστατη

Έχει αξία

Έχει δύναμη

Δίνουμε τη μάχη για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας και θα την κερδίσουμε με την δική σας συμπαράσταση

Θα είναι η μεγάλη νίκη για το Δημο μας

Η δική σας νίκη

Μία δικαίωση των ελπίδων και των προσδοκιών σας

Ευχαριστώντας σας και πάλι για την σημερινή σας παρουσία σας καλώ να έρθετε κοντά μας και να μας δώσετε την ευκαιρία να σας υπηρετήσουμε για την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

αυτού του τόπου.

Του τόπου που γεννηθήκαμε

Του Τόπου που μεγαλώσαμε

Του τόπου που διαμένουμε και εργαζόμαστε

Του δικού μας Τόπου

Του ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ”