Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο Ορμάν Μαγούλα

Ο Δήμος Φαρσάλων τέλεσε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019, για την επέτειο των 75 χρόνων, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους σαράντα απαγχονισθέντες πατριώτες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους συνεργάτες τους, στις 31 Μάη 1944, στη θέση «Ορμάν Μαγούλα» του οικισμού Κάτω Δασολόφου.

Η εκδήλωση μνήμης άρχισε στις 11.00 π.μ., σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρουσία συγγενών των θυμάτων, του Δημάρχου Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, του πρώην Δημάρχου Πορταριάς Πηλίου Βασιλείου Κοντορίζου, της Αντιδημάρχου Ντίνας Μπένου, της Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Κικής Παναγιωτοπούλου, του Δημοτικού Συμβούλου Χριστόδουλου Παπαγεωργίου, του Προέδρου της Τ.Κ. Δασολόφου Χρήστου Βασιλόπουλου, του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Δασολόφου Γεωργίου Σπανού, της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας) Ρίκη Βαν Μπουσχότεν και κατοίκων της περιοχής.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησαν χαιρετισμοί και αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τους Άρη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων και Βασίλειο Κοντορίζο, πρώην Δήμαρχο Πορταριάς Πηλίου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των εκτελεσθέντων και την κατάθεση στεφάνων από τους κατοίκους της Πορταριάς Πηλίου εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δασολόφου, τον Δήμαρχο Φαρσάλων, το μέλος του Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου Ααρών Αβδελά, ενώ από τον Σύλλογο Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης (ΣΙΜΕΑ) με έδρα τον Βόλο, στεφάνι κατέθεσε ο Σωτήρης Χαλκιάς, εγγονός απαγχονισθέντος.

 

Πηγή: farsala.gr