Στην Παναγία Δεμερλιώτισσα πραγματοποιήθηκαν τα «Δ΄ ΜΥΡΟΦΟΡΕΙΑ 2019»

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου και με την αρωγή και ενεργό συμπαράσταση των μελών του Δ.Σ. του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, αλλά και των μελών των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα «Δ΄ ΜΥΡΟΦΟΡΕΙΑ 2019».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, μετέβη στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Σταυρού Φαρσάλων, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας και ενισχύσεως όλων όσοι εργάζονται εθελοντικά και προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα «Σπίτια Αγάπης» της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, δηλαδή τους διακονούντες ιερείς και τις εθελόντριες κυρίες-διακόνισσες και των πέντε «Σπιτιών Αγάπης», των «Κοινωνικών Παντοπωλείων» και γενικά, όλων των δομών φιλανθρωπίας της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας.

Μετά το πέρας αυτής, έλαβε χώρα η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας, ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά δώρα σε περισσότερες από τετρακόσιες εθελόντριες κυρίες για την πολύτιμη προσφορά τους και αποτελεσματική συνδρομή τους στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο Σεβασμιώτατος με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς, ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης εξήρε στο λόγο του την σπουδαιότητα του επιτελούμενου έργου της φιλανθρωπίας από τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας και εξέφρασε εκθύμως ειλικρινείς ευχαριστίες σε όσους κοπιάζουν και αφιερώνονται καθημερινά, γιατί με τη δική τους βοήθεια, με τα δικά τους χαμόγελα προσφέρονται συσσίτια στους «εν ανάγκαις ευρισκομένους» αδελφούς μας και έτσι με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται η ευαγγελική εντολή της α γ ά π η ς και βιώνουμε τον μακαρισμό του Κυρίου μας: «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται».

Παράλληλα, ευχαρίστησε με λόγια θερμά και ειλικρινή τον π. Θεόκλητο Δήμου, Υπεύθυνο του ΓενικούΦιλοπτώχουΤαμείου Αυτής για την μέριμνα, τη γενικότερη φροντίδα και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης που έχει πλέον καθιερωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια στις καρδιές εκείνων που συνεπικουρούν το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Στη Θεία Λειτουργία και στην εκδήλωση παρέστη ο Διοικητής της 61ΜΕ Φαρσάλων Συνταγμάταρχης κ. Ιωάννης Βακάκης.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Καρκαλέτσης – Κωνσταντίνος Κουλούμογλου