Τίμησαν την Αγία Παρασκευή στα Φάρσαλα

Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη εορτάστηκε χθες παραμονή και σήμερα ανήμερα της εορτής,  η πολιούχος των Φαρσάλων Αγία Παρασκευή, προστάτιδα των ματιών.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου και στη συνέχεια έγινε περιφορά της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία κατέληξε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης στην πλατεία Δημαρχείου και εν συνεχεία, επιστροφή της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, μέσω της οδού Λαμίας.

Την πομπή συνόδευσε η φιλαρμονική της πόλης, επίσημοι και πλήθος πιστών. Στην πλατεία Δημαρχείου τελέστηκε δέηση από τον Σεβασμιότατο κ.Τιμόθεο.

Η Αγία Παρασκευή του 2ου αιώνα, τότε που η εκκλησία μας ζούσε στις κατακόμβες, είχε πολλούς μάρτυρες και τότε και πάντοτε. Πρώτος μάρτυρας ήταν ο Κύριός μας ο Χριστός. Η Αγία Παρασκευή πριν το μαρτύριό της ήταν μέγιστη κατηχήτρια, διέδωσε την ορθόδοξη πίστη σε πολλές περιοχές. Με ανδρεία και γενναιότητα υπέμεινε τα μεγάλα βασανιστήρια. Η φωτιά ήταν το μεγαλύτερο μαρτύριό της (μέσα στον λέβητα).

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο πρόεδρος Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαρία Ίφου, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κ. Κυρ. Παναγιωτοπούλου, αντιδήμαρχοι, οι υποδ. του ΑΤ κ. Κώστας Μπέτσικος και της 61ΜΕ κ. Παν. Καρασιούτας, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φαρσάλων κ. Βάια Παύλου, τοπικοί σύμβουλοι, ιερείς, πλήθος κόσμου και πιστών. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα ανήμερα της εορτής της, με τη θεία λειτουργία και την αρτοκλασία.