Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στα όρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας

Μεγάλη φωτιά είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη στα όρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας προς την περιοχή του (αριστερά) Τυμπάνου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net η φωτιά ξεκίνησε περί τις 1 το μεσημέρι πάνω από το χωριό της Οξυάς του Δήμου Μουζακίου και καίει αυτή την ώρα ξερά χόρτα και θάμνους.

Στο σημείο βρίσκονται περί τα 10 οχήματα με πυροσβέστες από την Π.Υ. Μουζακίου και από τις γειτονικές πυροσβεστικές υπηρεσίες Καρδίτσας, Τρικάλων, Πύλης και Οιχαλίας. Στην κατάσβεση συμμετέχει πεζοπόρο τμήμα από το Μουζάκι καθώς και ένα ακόμα από την Περιφέρεια και τις ενέργειες κατάσβεσης συντονίζει η επιπυραγός και διοικητής της Π.Υ. Μουζακίου Κα Μαυροδόγλου.

Να σημειώσουμε ότι όλες οι προσπάθειες των δυνάμεων επικεντρώνονται στο να μην επεκταθεί η φωτιά σε γειτονικό δάσος.

Ανανέωση 17.15 Υπό έλεγχο έχει τεθεί αυτή την ώρα η πυρκαγιά μετά από τις επίπονες και συνεχείς προσπάθειες των πυροσβεστών, εθελοντών και πεζοπόρων τμημάτων. Στο σημείο βρέθηκε και συντόνισε τις προσπάθειες ο Διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας και εκτελών χρέη αναπληρωτή Περιφερειάρχη Σ. Κορέλας αλλά και ο Δήμαρχος Μουζακίου Φ. Στάθης. Οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεση φυσικά θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες ενώ το βράδυ θα παραμείνει στο σημείο κλιμάκιο για το ενδεχόμενο πιθανής αναζωπύρωσης. Να σημειώσουμε ότι στην ίδια περιοχή έχει προκληθεί και πάλι πριν λίγα 24ωρα πυρκαγιά πράγμα που δημιουργεί ερωτηματικά για πιθανό εμπρησμό.