Στα Φάρσαλα διεξήχθη ένα από τα μεγαλύτερα σκακιστικά ραντεβού της Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή απ’ όλη την Ελλάδα, στέφθηκε το 4ο Τουρνουά Σκακιού Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων, μια συνδιοργάνωση του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων και του Γυμναστικού Συλλόγου. Το τουρνουά διεξάχθηκε από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρσάλων.

Το φετινό τουρνουά ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του εκλιπόντος δασκάλου και σκακιστή Ηλία Παγούνη. Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου παρέδωσε στους οικείους του τιμητική πλακέτα για την ανιδιοτελή προσφορά του, ενώ αργότερα, απαγγέλθηκε ένα ποίημα του που είχε γράψει συγκλονισμένος από την τραγωδία των μαθητών στα Τέμπη.

Στους γονείς – συνοδούς των σκακιστών προσφέρθηκε δωρεάν ξενάγηση στην πόλη των  Φαρσάλων με την εθελοντική προσφορά της κ. Ιφιγένειας Λυμτσιούλη, του κ. Χρήστου Δερλού, του κ. Σάκη Παπαθεοδώρου και του προέδρου του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστου Μπασαγιάννη.

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, οι αγώνες  μεταδίδονταν με web camera στο αμφιθέατρο, κάτι που είναι πρωτοποριακό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους επιθυμούσαν να τους βλέπουν σε πραγματικό χρόνο.

Τεράστια συμβολή στην επιτυχία είχαν οι χορηγοί. Χρυσός χορηγός ήταν η ΚΡΟΥΣΤΑ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΠΡΑΙΛΗΣ, αργυρός ο ΧΑΛΒΑΣ ΑΡΧΟΝΤΗ και χάλκινοι το Εστιατόριο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ και τα ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΣΟΥΡΛΑΣ-ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ.

Νικητές του τουρνουά ήταν οι κάτωθι :

1ος Βαρδάκας Στέφανος από Κατερίνη,

2ος (ο γιος του) Βαρδάκας Γρηγόρης και

3ος ο  Κούκας Αθανάσιος από Αθήνα.

Πρώτη στη γενική κατηγορία των γυναικών ήταν η Άννα Μαρία Δρακάκη από Θεσσαλονίκη.

Πρώτος βετεράνος (άνω των 50 ετών) ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Μιχάλης Αγγελής από Λάρισα.

Από τους Φαρσαλινούς σκακιστές πρώτευσε η Κωνσταντίνα Δερέκα, 2ος ο Λούκας Δημήτρης, 3ος ο Ευσταθίου Θανάσης και 1ο κορίτσι η Ιωάννα Αγγελακοπούλου.

Στις ηλικιακές κατηγορίες είχαμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

1ος κάτω των 20 ετών (με δώρο κινητό τηλέφωνο) αναδείχτηκε ο Θανάσης Μπάλλας από Θεσσαλονίκη.

Κάτω των 16 ετών, 1ος Τζοβάνης Αναστάσιος από Θεσσαλονίκη, 2ος Δόγιας Χρήστος από Κοζάνη, 3ος Κουκουλιάτας Σωτήρης από Λάρισα και 1ο κορίτσι η Ιωάννα Καλογεριδου από Θήβα.

Κάτω των 14 ετών 1ος ο Νεοκλής Δριστέλλας από Λάρισα, 2ος ο Στέφανος Μαγκαλακης από Θεσσαλονίκη, 3ος ο Κωνσταντίνος Μήτσιου από Πολύγυρο και 1ο κορίτσι η Δήμητρα Τζοβάνη από Θεσσαλονίκη.

Κάτω των 12 ετών πρώτος βγήκε ο Μιχάλης Καραμίχος από Θεσσαλονίκη, 2ος ο Αθανάσιος Δεσπότης από Λιβαδειά, 3ος ο Γιώργος Μήτσιου από Πολύγυρο και 1ο κορίτσι η Φαρσαλινή Σύλια Λύκου.

Την κατηγορία κάτω των 10 κέρδισε ο Αντώνης Γκαβαρδίνας από Βόλο, 2ος ο Βασίλης Γιαννόπουλος από Λάρισα, 3ος Νικόλαος Μιχάλης από Λάρισα και 1ο κορίτσι η Ναταλία Πλακιά επίσης από Λάρισα.

Στους έως 8 ετών νικητής είναι ο Γιώργος Μπουγάς από Βόλο, 2ος ο Δημήτρης Λύκος από Φάρσαλα και 3ος ο Γιάννης Τσελέπης από Λάρισα.

Όλοι, σκακιστές και συνοδοί, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις συνθήκες των αγώνων και τη φιλοξενία γενικότερα και ανανέωσαν το σκακιστικό τους ραντεβού για την επόμενη γιορτή το 2020.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ του Δήμου Φαρσάλων κ. Χρήστο Μπασαγιάννη και την Αντιδήμαρχο κ. Δέσποινα Συροπούλου και όλους τους εθελοντές για τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.