Ισοπαλία από την “άσπρη βούλα” σε ματς για “γερά νεύρα”.

Ολυμπιακός Αμπελιάς και Δαμασιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1 στην έδρα της Αμπελιάς σε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, πάθος και δύναμη που κρίθηκε από δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι από μια για κάθε ομάδα. Έτσι οι κόκκινοι των Βαγγέλη Μπρισίμη και Θοδωρή Εμμανουήλ έχουν 8 βαθμούς και βρίσκονται στην 9η θέση μετά από επτά αγωνιστικές.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό Αμπελιάς καθώς στο 3′ ο Γκαραλιάκος ανατράπηκε από τον Καρακάνο μέσα στην περιοχή με τον κ. Βασιλό να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Γκαραλιάκος εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Στην αμέσως επόμενη φάση υπήρξε πτώση παίκτη του Δαμασιακού στην περιοχή της Αμπελιάς με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται όμως ο κ. Βασιλός έδειξε παίζεται.

Στο πρώτο μέρος δεν υπήρξε τίποτα το ιδιαίτερο πέρα από μια κεφαλιά του Χουλιαρόπουλου που πέρασε λίγο άουτ για την Αμπελιά και μια εκτέλεση φάουλ του Λούτσου που μπλόκαρε ο Κουκούτσης για τον Δαμασιακό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο όμως ανάποδα, καθώς στο 55′ ο κ. Βασιλός έδειξε πέναλτι πάνω στον Λούτσο από τον Αγγέλη σε μια φάση στην οποία αρχικά ο Λούτσος πλάσαρε πέφτοντας η μπάλα κατέληξε άουτ και εν συνεχεία ο κ. Βασιλός έδειξε πέναλτι σε μια φάση στην οποία δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση εντός της περιοχής από τον Αγγέλη ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι η Αμπελιά έμεινε με δέκα παίκτες. Αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Τσιάλτας ο οποίος νίκησε τον Κουκούτση και ισοφάρισε. Μάλιστα στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή στιγμή όταν ο Λούτσος πλάσαρε με τον Κουκούτση να διώχνει εντυπωσιακά.

Από το 60′ και έπειτα ο Ολυμπιακός Αμπελιάς έκλεισε στα καρέ του τον Δαμασιακό και παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα προσπάθησε να πιέσει και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 65′ όταν ο Πράπας έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ενώ στο 70′ ένα σουτ του Γκαραλιάκου μπλόκαρε ο Μιγδάνης. Στο 75′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων όταν ο Καλούσης έπιασε ένα «γεμάτο» σουτ όμως ο Μιγδάνης απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 80′ ένα σουτ του Γκαραλιάκου κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του Μιγδάνη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και στο 85′ ο Λέτσιος έκανε το πλασέ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή με τον Κουκούτση να μπλοκάρει. Στο 87′ αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες όταν ο Ιωαννίδης αντίκρισε κόκκινη κάρτα έπειτα από μια μίνι σύρραξη που υπήρξε με τον Πλιάγκα, ενώ την κόκκινη κάρτα με δεύτερη κίτρινη σε εκείνη την φάση είδε και ο Δημήτρης Πλιάγκας ο οποίος ήταν στον πάγκο της Αμπελιάς. Η τελευταία καλή στιγμή για την Αμπελιά καταγράφηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Γκαραλιάκος βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ με τον Μιγδάνη να τον σταματά και πάλι.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός Αμπελιάς (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουηλ): Κουκούτσης, Χουλιαρόπουλος (46′ Ζάχος), Δάσιος (55′ Ποτόσογλου), Παρασκευούδης (60′ Καλούσης), Σελήνης, Κορδαλής, Πράπας, Γκαραλιάκος, Σταθάκος, Αγγέλης, Καραγιάννης.

Δαμασιακός: Μιγδάνης, Γεωργαντζάς, Πούτας, Ιωαννίδης, Καρακάνος, Μουσιάρης, Λέτσιος, Δούκας Θ., Λούτσος (74′ Δαούλας), Τσάλτας, Ραπτοτάσιος (89′ Μπουκουβάλας).