Ξεκίνησε ένα ελπιδοφόρο εγχείρημα για την ενημέρωση των γονέων στα Φάρσαλα

Την Παρασκευή 22/11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων Φαρσάλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης μας.

Αρκετοί γονείς παρευρέθηκαν και συζητήσανε τις απορίες τους, τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, με την καθοδήγηση της ψυχολόγου Αγγελικής Οικονομοπούλου, όσον αφορά στον τρόπο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου η κα Κική Παναγιωτοπούλου, η μία εκ των υπευθύνων της Σχολής Γονέων, αναφέρθηκε στην εμπειρία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης – Computer Center Ευρωεκπαιδευτική στο χώρο της εκπαίδευσης παιδιών αλλά και ενηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Εδώ και 18 χρόνια εκπαιδεύουμε παιδιά και ενήλικες στην Πληροφορική με απώτερο στόχο την μάθηση, την καλή γνώση και τέλος την απόκτηση της Πιστοποίησης. Επίσης υλοποιούμε επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ, ΕΕΔΕ, ΕΣΠΑ όπως το goneis gr και το Ε-εκπαιδευτείται, Voucher για ανέργους  κτλ… Εκπαιδεύουμε εκτός από υπαλλήλους γραφείου, φοιτητές, οικοδόμους, καθαρίστριες, αγρότες εργαζόμενους του Δήμου στα κοινωφελή Προγράμματα. Υλοποιήσαμε μα μεγάλη υπευθυνότητα και σοβαρότητα την Πιστοποίηση των Αγροτών για την ορθολογική χρήση φυτοφαρμάκων. Και τέλος στο κέντρο μας τα παιδιά κάνουν μαθήματα Ρομποτικής με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τον καλύτερο εξοπλισμό της αγοράς.

Τώρα ξεκινάμε αυτό το ελπιδοφόρο νέο εγχείρημα πάντα με την βοήθεια σας και την βοήθεια έγκριτων και καταξιωμένων επιστημόνων. Η Σχολή Γονέων έχει σκοπό την εκπαίδευση και τη στήριξη κάθε μητέρας και πατέρα, στον σύνθετο ρόλο του γονιού, όπως διαμορφώνεται από τις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από εθνική προέλευση, ηλικία και μόρφωση, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με αναπηρίες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας.

Τα προγράμματα θα αναπτύσσονται από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ) και θα παρέχουν στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις, ανταλλαγή εμπειρίας και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Μεταξύ άλλων θα συζητιόνται μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως ενδοσχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, ασφαλές διαδίκτυο, σεξουαλική αγωγή των παιδιών.

Από την νέα χρονιά θα σας δώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χωρισμένο σε θεματικές ενότητες.

Η συνέχεια της σχολής διαγράφεται αισιόδοξη, αφού οι γονείς που συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση, δηλώνουν ικανοποιημένοι έχοντας μάλιστα αρκετά θέματα προς συζήτηση μελλοντικά.

ΟΙ υπεύθυνες της σχολής είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Εγγραφές συμμετοχής στο τηλεέφωνο 24910 28028

(Κική Παναγιωτοπούλου 6932 258121, Ιουλία Εγγλέζου 6978 559050)