Ευκαιρίες για Φωτοβολταϊκά Πάρκα στα Φάρσαλα

Διάφορες συγκυρίες καθιστούν την περιοχή των Φαρσάλων ελκυστική για προσέλκυση επενδυτών στον τομέα των ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας). Μέσα σε ένα χρόνο υποβλήθηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων στην ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) αιτήσεις που ξεπερνούν τα 800  MW (20.000 στρέμματα).

Τον Δεκέμβριο του 2019 υποβλήθηκαν σε πανελλήνια κλίμακα αιτήσεις για 6.000 MW (150.000 στρέμματα). Αυτό σημαίνει ότι πολλές αιτήσεις δεν θα εγκριθούν αλλά θα απορριφθούν λόγω ανεπάρκειας φακέλων αλλά και λόγω αδυναμίας εκτέλεσης των έργων για οικονομικούς λόγους αφού πιθανός στόχος των ευκαιριακών επενδυτών είναι η μεταπώληση της άδειας, αν το καταφέρουν.

rae.gr

Έχει παρατηρηθεί στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ ότι εμφανίζονται δεσμευμένες εκτάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα εν αγνοία των ιδιοκτητών με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να χάνουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με αξιόπιστες εταιρίες παραγωγής ρεύματος.

Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι εκτάσεις που δεσμεύθηκαν με συμφωνία ιδιοκτητών και εταιριών , να φαίνονται δεσμευμένες και από άλλους επενδυτές (ευκαιριακούς, και χωρίς την υπογραφή των ιδιοκτητών).

Προς τούτο, οι ιδιοκτήτες διαφόρων εκτάσεων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν με ποια εταιρία συζητούν, τι δυνατότητα έχει η εταιρία και τι κεφάλαια διαθέτει.

Η εταιρία μας, ALEN CON PC, με έδρα τα Φάρσαλα εργάζεται για την περιοχή της Θεσσαλίας με έναν από τους μεγαλύτερους κολοσσούς ενέργειας και δικτύων ενέργειας στον κόσμο. Πρόσφατα έκλεισε συμφωνία μεταξύ της εταιρίας ενέργειας και των ιδιοκτητών, καταθέτοντας αίτημα στη ΡΑΕ ύψους 220 MW (5000 στρέμματα) στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων.

Η εταιρία μας είναι ίσως η μοναδική που εξασφαλίζει για τον παραγωγό προκαταβολή με την υπογραφή προσυμφώνου μίσθωσης (μεταξύ ιδιοκτητών και του ενεργειακού κολοσσού) που σημαίνει ουσιαστικά δέσμευση ότι θα εκτελεστεί το Φωτοβολταϊκό Πάρκο σε αντίθεση με άλλους που υπόσχονται, εφόσον και εάν εγκριθεί η άδεια εγκατάστασης ΦΠ, με διάφορους όρους και προϋποθέσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας καθώς η εταιρία αναζητά νέες εκτάσεις.

Για την ALEN CON PC (alenconsultfar@gmail.com) :

Αλεξίου Ιωάννης  6987657451

Αλεξίου Χρήστος  6940215439

Αλεξίου Βασίλειος  6948337802