Σε αυξημένη επιφυλακή για τα νερά ο Δ. Παλαμά – Ζημιές σε καλλιέργειες πεπονιού, τριφυλλιού και αραβόσιτου

Μεγαλώνουν τα προβλήματα στο Δήμο Παλαμά από την κακοκαιρία αλλά τουλάχιστον δεν έχουν προς το παρόν (ευτυχώς) επαληθευθεί οι φόβοι για να μπουν στο πλημμυρικό κάδρο οικισμοί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος έχει εκλείψει, ειδικά για τις περιοχές του Βλοχού και της Μεταμόρφωσης και όλος ο μηχανισμός του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε επιφυλακή και θα βρίσκεται ολόκληρο το βράδυ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου στο KarditsaLive.Net η στάθμη του Ενιππέα είναι αρκετά ψηλά αλλά όχι σε βαθμό που να εμπνέει έντονη ανησυχία, αλλά η ροή του νερού συνεχίζεται και δεν αποκλείεται αυτή η εικόνα να αλλάξει προς το χειρότερο.

Σε ότι αφορά τώρα στον υπόλοιπο Δήμο, από το μεσημέρι και μετά υπερκαλύφθηκε με νερά η γέφυρα στο Πέτρινο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Ιτέα μέσω αυτής.

Θέμα το απόγευμα της Κυριακής δημιουργήθηκε και στην νότια πλευρά του οικισμού της Ψαθοχώρας με τα νερά να μπαίνουν σε οικόπεδα και χρειάστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα τα οποία έδωσαν διέξοδο στα νερά προς τα χωράφια, αποτρέποντας επιπλέον προβλήματα.

Σε ότι αφορά τώρα τις καλλιέργειες, πλημμυρισμένα χωράφια υπάρχουν σε όλο το αγρόκτημα του Δήμου Παλαμά αλλά τα κυρίαρχα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Προαστίου, Αγίας Τριάδας και Καλογριανών όπου είναι σε εξέλιξη οι καλλιέργεια πεπονιού αλλά και σε άλλα τοπικές κοινότητες  που έχουν σπαρθεί τριφύλλια και καλαμπόκια.

Από αύριο Δεύτερα, μας είπε ο κ. Σακελλαρίου, θα έρθουμε σε επαφή με τον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσει  η διαδικασία δηλώσεων προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Ο κ. Νούσιος

Ανάλογη ήταν η εικόνα που μετέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα μια ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος που μας μίλησε για πολλά πλημμυρισμένα χωράφια σε όλο σχεδόν τον κάμπο αλλά παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία, με βάση την εικόνα του απογεύματος της Κυριακής πως τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τους οικισμούς στο Δήμο Παλαμά και συγκεκριμένα σε Βλοχό και Μεταμόρφωση.

Πηγή: karditsalive.net